Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Yumurta Tatlısı Tarifi | Diğer Tatlılar | Yemek Tarifleri
Yumurta Tatlısı
Pratik Yumurta Tatlısı Tarifi


Yumurta Tatlısı (8 Kişilik)

Malzemeler


3 Yumurta
1 Çorba Kaşığı Un
2 Çorba Kaşığı Yoğurt
1 Çay Bardağı Sıvıyağ
ŞERBET İÇİN:
1 Çay Fincanı Tozşeker
2 Çay Fincanı Su
1 Tutam Toz Safran

Yemek Tarifi


Tozşeker ve suyu tencerede kaynatın.
Koyulaşmaya başlayınca toz safranı ilave edip karıştırın ve soğumaya bırakın.

Yumurta, un ve yoğurdu mikserle çırpın.
Sıvıyağı tavada ısıtıp hazırladığınız karışımı dökün.
Alt tarafı kızarınca ters çevirin ve iki yüzünü de pişirin.
Pişme esnasında tahta spatula yardımıyla eşit üçgenler halinde dilimleyin.

Ateşi iyice kısın.
1 bardak soğuk şerbeti hamurun üzerine gezdirin.
Şerbeti çekinceye kadar kısık ateşte 8-10 dakika pişirin.
ılık olarak servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Hamsiyi ayıklayıp kılçıklarını çıkarın. Yıkayıp suyunu süzdükten sonra incecik kıyın.

Bulguru geniş bir tepsiye alın. 1 bardak sıcak suyla ıslatıp bekletin. Soğanı soyup kıyın. 100 gram kıymayı tavada kavurun.

Bir kabın içerisine un koyun. Unun ortasına az maya, şeker, ılık süt, yumurta ve tuz koyarak orta sertlikte hamur yoğurun.

Oda sıcaklığında bekleyen yumurtaları ve toz şekeri mikserin yüksek devriyle 4-5 dakika çırpın.

Peynir dışındaki tüm malzemeyi karıştırıp hamur yapın. Beyaz peynirin yarısını rendeleyip, hamura yedirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri