Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Yumurta Tatlısı Tarifi | Diğer Tatlılar | Yemek Tarifleri
Yumurta Tatlısı
Pratik Yumurta Tatlısı Tarifi


Yumurta Tatlısı (8 Kişilik)

Malzemeler


3 Yumurta
1 Çorba Kaşığı Un
2 Çorba Kaşığı Yoğurt
1 Çay Bardağı Sıvıyağ
ŞERBET İÇİN:
1 Çay Fincanı Tozşeker
2 Çay Fincanı Su
1 Tutam Toz Safran

Yemek Tarifi


Tozşeker ve suyu tencerede kaynatın.
Koyulaşmaya başlayınca toz safranı ilave edip karıştırın ve soğumaya bırakın.

Yumurta, un ve yoğurdu mikserle çırpın.
Sıvıyağı tavada ısıtıp hazırladığınız karışımı dökün.
Alt tarafı kızarınca ters çevirin ve iki yüzünü de pişirin.
Pişme esnasında tahta spatula yardımıyla eşit üçgenler halinde dilimleyin.

Ateşi iyice kısın.
1 bardak soğuk şerbeti hamurun üzerine gezdirin.
Şerbeti çekinceye kadar kısık ateşte 8-10 dakika pişirin.
ılık olarak servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Bir tencereye 8-10 su bardağı su koyun, 1 çorba kaşığı tuz katın. Suyu bir taşım kaynatın.

Bilinmeyen, unutulmaya yüz tutmuş yöresel tatlarımızdan biri. Antep pekmezi ile yapılan nişe helvası çok pratik ve lezzetli...

Un ve tuz bir kaba elenir. Kuru maya karıştırılır. El dayanacak sıcaklıkta süt, unun ortasına açılan çukura dökülür.

Geniş bir kaba ceviz, incir ve ezilmiş keçi peynirini koyup karıştırın. Lavaş ekmeklerinin bir yüzüne tereyağı sürün.

Bir kabın içinde sütü, ufalanmış bisküviyi, vanilyayı, kakaoyu ve tatlandırıcıyı iyice karıştırın

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri