Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Yumurta Tatlısı Tarifi | Diğer Tatlılar | Yemek Tarifleri
Yumurta Tatlısı
Pratik Yumurta Tatlısı Tarifi


Yumurta Tatlısı (8 Kişilik)

Malzemeler


3 Yumurta
1 Çorba Kaşığı Un
2 Çorba Kaşığı Yoğurt
1 Çay Bardağı Sıvıyağ
ŞERBET İÇİN:
1 Çay Fincanı Tozşeker
2 Çay Fincanı Su
1 Tutam Toz Safran

Yemek Tarifi


Tozşeker ve suyu tencerede kaynatın.
Koyulaşmaya başlayınca toz safranı ilave edip karıştırın ve soğumaya bırakın.

Yumurta, un ve yoğurdu mikserle çırpın.
Sıvıyağı tavada ısıtıp hazırladığınız karışımı dökün.
Alt tarafı kızarınca ters çevirin ve iki yüzünü de pişirin.
Pişme esnasında tahta spatula yardımıyla eşit üçgenler halinde dilimleyin.

Ateşi iyice kısın.
1 bardak soğuk şerbeti hamurun üzerine gezdirin.
Şerbeti çekinceye kadar kısık ateşte 8-10 dakika pişirin.
ılık olarak servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Margarini eritin. Zeytinyağı, yoğurt, ılınmış margarin, 1 adet yumurta (bir tanesini üzerine sürmek için ayırın), karabiberi karıştırın.

Ön hazırlık olarak, verilen malzemeyle şerbeti hazırlayalım. Ateşten alarak, soğumaya bırakalım.

Şeker hastaları için fırında balık tarifi

Önce şurubu hazırlamak için orta boy bir tencereye su ve tozşekeri koyup, kısık ateşte kaynamaya bırakın.

Soğanı ince ince kıyın. Biberleri doğrayın. Bir tavada soğan ve biberi kıymayla birlikte 5 dakika kadar kavurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri