Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Yumurta Tatlısı Tarifi | Diğer Tatlılar | Yemek Tarifleri
Yumurta Tatlısı
Pratik Yumurta Tatlısı Tarifi


Yumurta Tatlısı (8 Kişilik)

Malzemeler


3 Yumurta
1 Çorba Kaşığı Un
2 Çorba Kaşığı Yoğurt
1 Çay Bardağı Sıvıyağ
ŞERBET İÇİN:
1 Çay Fincanı Tozşeker
2 Çay Fincanı Su
1 Tutam Toz Safran

Yemek Tarifi


Tozşeker ve suyu tencerede kaynatın.
Koyulaşmaya başlayınca toz safranı ilave edip karıştırın ve soğumaya bırakın.

Yumurta, un ve yoğurdu mikserle çırpın.
Sıvıyağı tavada ısıtıp hazırladığınız karışımı dökün.
Alt tarafı kızarınca ters çevirin ve iki yüzünü de pişirin.
Pişme esnasında tahta spatula yardımıyla eşit üçgenler halinde dilimleyin.

Ateşi iyice kısın.
1 bardak soğuk şerbeti hamurun üzerine gezdirin.
Şerbeti çekinceye kadar kısık ateşte 8-10 dakika pişirin.
ılık olarak servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Tost ekmeğinin kabuklarını kesin. İç kısımlarını balık yumurtasıyla birlikte robottan geçirin.

Tüm malzemeyi derin bir kabın içinde iyice karıştırın. Oluşan çikolatadan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın. Arzu ederseniz üzerine kakao serperek servise sunabilirsiniz.

Sahrap Soysal'dan özel bir tatlı tarifi

Yumurta, süt, tuz, limon suyu ve eritilmiş margarini karıştırın. Üzerine un ve karbonatı ekleyip yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Tavuk göğsünü ince bir şekilde dövün. Orta kısmına mantar, peynir, tuz ve biber ilave ettikten sonra rulo şeklinde sarın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri