Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kavunlu Jöle Tarifi | Diğer Tatlılar | Yemek Tarifleri
Kavunlu Jöle
Pratik Kavunlu Jöle Tarifi


Kavunlu Jöle (4 Kişilik)

Malzemeler


1 Adet Orta Boy Kavun
1 Paket Meyve Jölesi
2 Adet Nektar
2 Adet Orta Boy Armut
3/4 Sy Bardağı Vişne
4-5 Adet Mürdüm Eriği

Yemek Tarifi


Kavunun içini bir kaşık yardımıyle çıkarın.
Jöleyi paketin üzerindeki tarifteki gibi hazırlayın.
Kavunun içinden çıkardığınız parçaları blendırdan geçirin.
Jölenin içine ekleyin.

Nektarları, armutları ve erikleri küçük küçük parçalar halinde doğrayın.
Vişne tanelerinin çekirdeklerini çıkarın.

Meyveleri kavunlu jöleyle karıştırın.
Kavunun içine doldurun.
Buzdolabında soğuttuktan sonra servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yumurta sarıları, tozşeker ve vanilyayı mikserle çırpın. Labne peynirini ekleyip çırpmaya devam edin.

Lahanayı temizleyip yapraklarını tek tek yıkayın. Süzüp parmak kalınlığında şeritler halinde doğrayın.

Ekmeği çok ince ufalayın. Tavada margarini ısıtıp ufalanmış ekmek içi, 3.5 çorba kaşığı tozşeker ve iki çay kaşığı tarçını ilave ederek kızarıncaya kadar karıştırın.

Pirinci ayıklayıp iyice yıkayın. Pirincin üzerini geçecek kadar ılık tuzlu suda iye yarım saat bekletin.

Tavuk etini, pulbiber, karabiber ve tuz eklediğiniz suda haşlayın. Sudan alıp soğutun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri