Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kavunlu Jöle Tarifi | Diğer Tatlılar | Yemek Tarifleri
Kavunlu Jöle
Pratik Kavunlu Jöle Tarifi


Kavunlu Jöle (4 Kişilik)

Malzemeler


1 Adet Orta Boy Kavun
1 Paket Meyve Jölesi
2 Adet Nektar
2 Adet Orta Boy Armut
3/4 Sy Bardağı Vişne
4-5 Adet Mürdüm Eriği

Yemek Tarifi


Kavunun içini bir kaşık yardımıyle çıkarın.
Jöleyi paketin üzerindeki tarifteki gibi hazırlayın.
Kavunun içinden çıkardığınız parçaları blendırdan geçirin.
Jölenin içine ekleyin.

Nektarları, armutları ve erikleri küçük küçük parçalar halinde doğrayın.
Vişne tanelerinin çekirdeklerini çıkarın.

Meyveleri kavunlu jöleyle karıştırın.
Kavunun içine doldurun.
Buzdolabında soğuttuktan sonra servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Tekiri ayıklayıp kılçığını çıkarın. Fırın tepsisinin içine alüminyum folyo yayın. Üzerine halka kesilmiş soğan, sivri biber, domates ve maydanozu dizin.

Sofra dergisinden Gülşen Yılmaz'ın tarifi

Soğanı ince ince doğrayın, sarımsağı ezin. Havucu temizleyip rendeleyin, kerevizi soyup küçük klipler halinde doğrayın. Hazırladığınız sebzeleri tencereye alıp sıvıyağı ekleyin.

Çikolatayı benmari usulü eritin. Çikolata, tereyağı, yumurta, yumurta sarıları, tozşeker ve kremayı bir kapta karıştırın.

Önce bir tencereye 1 çorba kaşığı margarini koyup, eritin. Yağ kızınca soğanı ilave dip, sık sık karıştırarak, birkaç dakika, soğanlar pembeleşmeye yüz tutuncaya kadar pişirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri