Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Hoşmerim Tarifi | Diğer Tatlılar | Yemek Tarifleri
Hoşmerim
Pratik Hoşmerim Tarifi


Hoşmerim (4-6 Kişilik)

Malzemeler


75 Margarin
500 gr Taze Tuzsuz Peynir veya Taze Tatlı Lor Peyniri
2 Yemek Kaşığı Un
150 gr.
Toz Şeker (2/3 su bardağı)

Yemek Tarifi


Unu hafif ateşte karıştırarak açık pembe renk alıncaya kadarkavurun.

Yağı peynir ite karıştırın.
Kavurduğunuz una ekleyin.
10 dakika karıştırarak pişirin.

Toz şekeri ilave edip 5 dakika pişirip ateşten alın.
Soğuduktan sonra servis yapın.

Yağ oranı yüksek peynir kullandığınızda höşmerimi yağsız olarak da hazırlayabilirsiniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Baklaları yıkayıp kılçıklarını ayıkladıktan sonra 1 parmak kalınlığında doğrayın. Et suyunu tencereye alıp baklaları ilave ederek pişirin.

Aşurelik buğday ve nohudu akşamdan 1.5 su bardağı su ile ıslatın.

Bilinmeyen, unutulmaya yüz tutmuş yöresel tatlarımızdan biri. Antep pekmezi ile yapılan nişe helvası çok pratik ve lezzetli...

Bir kapta bir bardak su ile tarhanayı eritin. Ayrı bir tencereye yağı koyun. Kıyma ilave edip ufalanıncaya kadar kavurun.

500 gram pırasayı yıkayıp, incecik kıyın. Çok az sıvıyağ ile soteleyin. 250 gram kıymayı da ilave edip, beraberce soteleyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri