Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Hoşmerim Tarifi | Diğer Tatlılar | Yemek Tarifleri
Hoşmerim
Pratik Hoşmerim Tarifi


Hoşmerim (4-6 Kişilik)

Malzemeler


75 Margarin
500 gr Taze Tuzsuz Peynir veya Taze Tatlı Lor Peyniri
2 Yemek Kaşığı Un
150 gr.
Toz Şeker (2/3 su bardağı)

Yemek Tarifi


Unu hafif ateşte karıştırarak açık pembe renk alıncaya kadarkavurun.

Yağı peynir ite karıştırın.
Kavurduğunuz una ekleyin.
10 dakika karıştırarak pişirin.

Toz şekeri ilave edip 5 dakika pişirip ateşten alın.
Soğuduktan sonra servis yapın.

Yağ oranı yüksek peynir kullandığınızda höşmerimi yağsız olarak da hazırlayabilirsiniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Pirinci yıkayıp, suyunu süzün. 1 adet havucu rendeleyin. Kırmızı ve yeşil biberi incecik kıyın.

Patates ve havuçları soyun. Eşit büyüklükte küblere kesin. Soğanları soyun, uzunlamalarına ikiye kesin, yarıklar açın ve küp şeklinde doğrayın. Tereyağını tencerede kızdırın.

Balıkları temizledikten sonra bol suyla yıkayın. Geniş bir tencereye aktarın. Havuçları rendeleyin. İnce kıyılmış maydanoz, rendelenmiş soğan ve defne yapraklarıyla birlikte tencereye aktarın

Fatoş Yalçınkaya'dan çok pratik bir kurabiye tarifi. Lokum yerine farklı malzemelerle de yapabilirsiniz...

Soğanların alt kısımlarını biraz kesip kabuklarını soyun. Bütün olarak sıcak suda haşlayıp süzgece alın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri