Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Bisküvili İrmik Tatlısı Tarifi | Diğer Tatlılar | Yemek Tarifleri
Bisküvili İrmik Tatlısı
Pratik Bisküvili İrmik Tatlısı Tarifi


Bisküvili İrmik Tatlısı

Malzemeler


1 lt.
süt
7 yemek kaşığı toz şeker
9 yemek kaşığı irmik
1/2 yemek kaşığı margarin
1/2 su bardağı dövülmüş ceviz içi
1 paket kakaolu bisküvi
1 paket vanilya
Tarçın

Yemek Tarifi


Süt, şeker ve irmiği muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin, ocaktan inmesine yakın margarin ve vanilyayı ekleyip karıştırın.

Hazırladığınız irmikli muhallebinin yarısını borcama dökün ve üzerine 1 sıra halinde kakaolu bisküvi dizin.
Üzerine kalan muhalebiyi dökün.

Kalan bisküvileri blendırdan geçirin, dövülmüş ceviz ve tarçınla beraber tatlının üzerine serpin.
Yasemin bu konuda herhangi bir not yazmamış ancak blendırdan geçirdiğiniz bisküviyi servis etmenize yakın bir zaman serpmenizi tavsiye ederim.
O zaman üzerindeki bisküviler çok yumuşamıyor ve kıtır kıtır kalıyor.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Lazanyayı tuzlu suda 10 dakika haşlanmaya bırakın. Tereyağı ve zeytinyağını geniş bir tavaya alıp doğranmış mantarı soteleyin.

İnce kıyılmış maydanoz sapı ve küp doğranmış havucu su ile birlikte tencereye alıp kaynatın.

Somonun derisini çıkarın ve iri küpler halinde, ayıklanmış pırasaları ise iki parmak kalınlığında doğrayın

Öncelikle sosu hazırlayın. Bunun için domatesi, sarımsağı, tohumları çıkarılmış biberi, kabuğu soyulmuş elmayı, soğanı, 1 su bardağı su ile haşlayın. Blenderden geçirin.

Doktor Gülseren Ünsün'ün diabet hastaları için yemek tarifi...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri