Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Bisküvili İrmik Tatlısı Tarifi | Diğer Tatlılar | Yemek Tarifleri
Bisküvili İrmik Tatlısı
Pratik Bisküvili İrmik Tatlısı Tarifi


Bisküvili İrmik Tatlısı

Malzemeler


1 lt.
süt
7 yemek kaşığı toz şeker
9 yemek kaşığı irmik
1/2 yemek kaşığı margarin
1/2 su bardağı dövülmüş ceviz içi
1 paket kakaolu bisküvi
1 paket vanilya
Tarçın

Yemek Tarifi


Süt, şeker ve irmiği muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin, ocaktan inmesine yakın margarin ve vanilyayı ekleyip karıştırın.

Hazırladığınız irmikli muhallebinin yarısını borcama dökün ve üzerine 1 sıra halinde kakaolu bisküvi dizin.
Üzerine kalan muhalebiyi dökün.

Kalan bisküvileri blendırdan geçirin, dövülmüş ceviz ve tarçınla beraber tatlının üzerine serpin.
Yasemin bu konuda herhangi bir not yazmamış ancak blendırdan geçirdiğiniz bisküviyi servis etmenize yakın bir zaman serpmenizi tavsiye ederim.
O zaman üzerindeki bisküviler çok yumuşamıyor ve kıtır kıtır kalıyor.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Suyu ısıtıp vişneleri 5 dakika kadar suyun içinde pişirin. Üzerine vanilyayı ve tatlandırıcıyı ekleyip, karıştırın.

Pirinçle sade bir pilav yapın. Diğer tarafta köfteyi yapmak için, kıyma, bayat ekmek, sıvıyağ, tuz, ve baharatı yoğurun.

Tavuk göğsünü ince bir şekilde dövün. Orta kısmına mantar, peynir, tuz ve biber ilave ettikten sonra rulo şeklinde sarın.

Bulgur, kıyma, rendelenmiş soğan, tuz ve karabiberi iyice yoğurun. Kıymalı karışımdan küçük yuvarlar köfteler hazırlayın.

Soğanı ince ince kıyın. Biberleri doğrayın. Bir tavada soğan ve biberi kıymayla birlikte 5 dakika kadar kavurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri