Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Bisküvili İrmik Tatlısı Tarifi | Diğer Tatlılar | Yemek Tarifleri
Bisküvili İrmik Tatlısı
Pratik Bisküvili İrmik Tatlısı Tarifi


Bisküvili İrmik Tatlısı

Malzemeler


1 lt.
süt
7 yemek kaşığı toz şeker
9 yemek kaşığı irmik
1/2 yemek kaşığı margarin
1/2 su bardağı dövülmüş ceviz içi
1 paket kakaolu bisküvi
1 paket vanilya
Tarçın

Yemek Tarifi


Süt, şeker ve irmiği muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin, ocaktan inmesine yakın margarin ve vanilyayı ekleyip karıştırın.

Hazırladığınız irmikli muhallebinin yarısını borcama dökün ve üzerine 1 sıra halinde kakaolu bisküvi dizin.
Üzerine kalan muhalebiyi dökün.

Kalan bisküvileri blendırdan geçirin, dövülmüş ceviz ve tarçınla beraber tatlının üzerine serpin.
Yasemin bu konuda herhangi bir not yazmamış ancak blendırdan geçirdiğiniz bisküviyi servis etmenize yakın bir zaman serpmenizi tavsiye ederim.
O zaman üzerindeki bisküviler çok yumuşamıyor ve kıtır kıtır kalıyor.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Şalgam ve havucu ayıklayıp, küp şeklinde doğrayın. Soğanı ortadan ikiye kesin.

Öncelikle yumurta ile şekeri iyice çırpın. Diğer malzemeleri ilave ederek, boza kıvamında bir hamur elde edin.

Kıvırcığı yıkayıp irice doğradıktan sonra geniş bir kaseye alın. Üzerine verev doğranmış pırasa ve dilimlenmiş turpları ilave edin.

Badem dışında bütün malzemeyi karıştırıp, hamur yapın (hamurun kıvamı oldukça önemlidir.

Pirinci haşlayıp, süzün. Tereyağının yarısını tavada eritin. Kıyma ve dövülmüş sarımsağı ekleyip, kavurun. Pirinci ilave edip, yarım su bardağı suyu ekleyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri