Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Ananaslı Jöle Tarifi | Diğer Tatlılar | Yemek Tarifleri
Ananaslı Jöle
Pratik Ananaslı Jöle Tarifi


Ananaslı Jöle (8 Kişilik)

Malzemeler


3 Su Bardağı Kaynar Su
1 Paket Ananaslı Jöle
1 Paket Krem Şanti
1 Su Bardağı Süt
2 Adet Limon Suyu
2 Adet Limon Kabuğu Rendesi
1 Su Bardağı Toz Şeker
4-5 Dilim Ananas (Konserve)

Yemek Tarifi


Üç su bardağı kaynar suyun içine bir paket ananas jölesini dökerek eritelim.
Bu karışımı cam bir kalıba dökerek buzdolabına koyarak jölenin katılaşmasını bekleyelim
Bu arada bir paket krem şanti ile bir su bardağı sütü mikserle çırparak krema haline getirelim.
İçine 2 limon suyu, iki limon kabuğu rendesi ve bir su bardağı toz şekeri katalım.
Mikserle bütün malzemeleri iyice karışana kadar çırpalım.

Katılaşmış olan jölenin üzerine bu kremayı yayalım.
Önce buzlukta sonta buzdolabında bir süre beklettikten sonra ananas dilimleriyle süsleyerek servis yapalım.

Not: Ananas yerine, portakal ya da vişne, çilek gibi mevsim meyveleri ve bu meyvelerden yapılmış jöleleri de kullanabilirsiniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Tavuk göğsünü suda haşlayıp didikleyin. Ispanak köklerini sirkeli suda bekletip iyice yıkadıktan sonra doğrayın ve tavuk göğsünü haşladığınız suyun içinde haşlayın.

Ceviz, hindistancevizi ve yerfıstığı Omega-3 ve Omega-6 yağ asitlerini içeriyor. Cevizli muz tatlısı, hafif kalorili olmasına karşın çok yararlı maddeler içeriyor.

Yemekevi.tv okuyucuları için kurban etleriyle yapılacak muhteşem bir tarif. Güler Osmanlı Mutfağı'nın başarılı şefi Çetin Ürün anlattı...

Tavuğu keskin bir bıçakla parçalara ayırıp iyice yıkayın. Bir tencerede margarini eritin.

Hamur için derin bir kabın içine unu eleyin. Su ve tuzu ilave ederek yoğurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri