Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Ananaslı Jöle Tarifi | Diğer Tatlılar | Yemek Tarifleri
Ananaslı Jöle
Pratik Ananaslı Jöle Tarifi


Ananaslı Jöle (8 Kişilik)

Malzemeler


3 Su Bardağı Kaynar Su
1 Paket Ananaslı Jöle
1 Paket Krem Şanti
1 Su Bardağı Süt
2 Adet Limon Suyu
2 Adet Limon Kabuğu Rendesi
1 Su Bardağı Toz Şeker
4-5 Dilim Ananas (Konserve)

Yemek Tarifi


Üç su bardağı kaynar suyun içine bir paket ananas jölesini dökerek eritelim.
Bu karışımı cam bir kalıba dökerek buzdolabına koyarak jölenin katılaşmasını bekleyelim
Bu arada bir paket krem şanti ile bir su bardağı sütü mikserle çırparak krema haline getirelim.
İçine 2 limon suyu, iki limon kabuğu rendesi ve bir su bardağı toz şekeri katalım.
Mikserle bütün malzemeleri iyice karışana kadar çırpalım.

Katılaşmış olan jölenin üzerine bu kremayı yayalım.
Önce buzlukta sonta buzdolabında bir süre beklettikten sonra ananas dilimleriyle süsleyerek servis yapalım.

Not: Ananas yerine, portakal ya da vişne, çilek gibi mevsim meyveleri ve bu meyvelerden yapılmış jöleleri de kullanabilirsiniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kırım, Kafkas ve Balkan etkilerinin görüldüğü Eskişehir mutfağında hamurişleri ağırlıkta. Kapama da bunlardan biri...

İftar sonrası sizin ve sevdiklerinizin ağzını tatlandıracak enfes bir tatlı. The Marmara Pera'nın aşçısının bu tarifini mutlaka deneyin...

Soğanı, yarım demet maydanozu, domatesi ve sivribiberi doğrayıp bir kapta birleştirin.

Krema, un ve tereyağını kısık ateşte kaynayana kadar sürekli karıştırın. Bu karışıma azar azar mısır ununu ilave edip karıştırmaya devam edin.

Margarini tencereye alıp eritin. 2 su bardağı arpa şehriyeyi ekleyip, karıştırarak kavurun. 2 çorba kasığı eti ekleyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri