Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Ananaslı Jöle Tarifi | Diğer Tatlılar | Yemek Tarifleri
Ananaslı Jöle
Pratik Ananaslı Jöle Tarifi


Ananaslı Jöle (8 Kişilik)

Malzemeler


3 Su Bardağı Kaynar Su
1 Paket Ananaslı Jöle
1 Paket Krem Şanti
1 Su Bardağı Süt
2 Adet Limon Suyu
2 Adet Limon Kabuğu Rendesi
1 Su Bardağı Toz Şeker
4-5 Dilim Ananas (Konserve)

Yemek Tarifi


Üç su bardağı kaynar suyun içine bir paket ananas jölesini dökerek eritelim.
Bu karışımı cam bir kalıba dökerek buzdolabına koyarak jölenin katılaşmasını bekleyelim
Bu arada bir paket krem şanti ile bir su bardağı sütü mikserle çırparak krema haline getirelim.
İçine 2 limon suyu, iki limon kabuğu rendesi ve bir su bardağı toz şekeri katalım.
Mikserle bütün malzemeleri iyice karışana kadar çırpalım.

Katılaşmış olan jölenin üzerine bu kremayı yayalım.
Önce buzlukta sonta buzdolabında bir süre beklettikten sonra ananas dilimleriyle süsleyerek servis yapalım.

Not: Ananas yerine, portakal ya da vişne, çilek gibi mevsim meyveleri ve bu meyvelerden yapılmış jöleleri de kullanabilirsiniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Peynirleriyle meşhur Kars mutfağından değişik bir yemek tarifi... Biraz zahmetli bir yemek olabilir ama buna değer...

Çiğdem Güler'den farklı bir içlikofte tarifi. Soya kıyması ile yapılan bu yemek hem pratik hem lezzetli..

Önce içli köftenin harcını hazırlayın. Bunun için bir tavada kıyma ile soğanı kavurun. Cevizi ufalayın veya ince ince kesin ama sakın dövmeyin.

Özellikle kebap sofralarının vazgeçilmezi olan ezmeyi nar ekşili de deneyin...

Soğanı küb şeklinde doğrayın ve 20 gr yağda kavurun. Kavurduğunuz soğanları bezelye ve 1/2 su bardağı su, tuz, karabiber ilave edin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri