Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Diğer Tatlılar ve Tarifleri
Ananaslı Jöle Ananaslı Jöle
Pratik Ananaslı Jöle Tarifi

Ananaslı Jöle (8 Kişilik) Malzemeler 3 Su Bardağı Kaynar Su 1 Paket Ananaslı Jöle 1 Paket Krem Şanti 1 Su Bardağı Süt 2 Adet Limon Suyu 2 Adet Limon Kabuğu Rendesi 1 Su Bardağ...


Aşure Aşure
Pratik Aşure Tarifi

Aşure Malzemeler 2 su bardağı Buğday 1 su bardağı Nohut 1 su bardağı Kurufasulye 1 su bardağı kuru Üzüm 1 su bardağı İncir 1 su bardağı kuru Kayısı 1/2 su bardağı fıstık...


Bisküvili İrmik Tatlısı Bisküvili İrmik Tatlısı
Pratik Bisküvili İrmik Tatlısı Tarifi

Bisküvili İrmik Tatlısı Malzemeler 1 lt. süt 7 yemek kaşığı toz şeker 9 yemek kaşığı irmik 1/2 yemek kaşığı margarin 1/2 su bardağı dövülmüş ceviz içi 1 paket kakaolu bi...


Hoşmerim Hoşmerim
Pratik Hoşmerim Tarifi

Hoşmerim (4-6 Kişilik) Malzemeler 75 Margarin 500 gr Taze Tuzsuz Peynir veya Taze Tatlı Lor Peyniri 2 Yemek Kaşığı Un 150 gr. Toz Şeker (2/3 su bardağı) Yemek Tarifi...


Kavunlu Jöle Kavunlu Jöle
Pratik Kavunlu Jöle Tarifi

Kavunlu Jöle (4 Kişilik) Malzemeler 1 Adet Orta Boy Kavun 1 Paket Meyve Jölesi 2 Adet Nektar 2 Adet Orta Boy Armut 3/4 Sy Bardağı Vişne 4-5 Adet Mürdüm Eriği Yemek Tarifi...


Yumurta Tatlısı Yumurta Tatlısı
Pratik Yumurta Tatlısı Tarifi

Yumurta Tatlısı (8 Kişilik) Malzemeler 3 Yumurta 1 Çorba Kaşığı Un 2 Çorba Kaşığı Yoğurt 1 Çay Bardağı Sıvıyağ ŞERBET İÇİN: 1 Çay Fincanı Tozşeker 2 Çay Fincanı Su 1 Tutam Toz...


Zerde Zerde
Pratik Zerde Tarifi

Zerde (6 Kişilik) Malzemeler 4 su bardağı su 1 buçuk su bardağı toz şeker 1 tutam safran 1 çaybardağı haşlanmış pirinç 1 buçuk çorba kaşığı nişasta 50 gram şamfıstığı 50 gram ...


Son Aranan Yemek Tarifleri

Soğan ve sarmısağı soyup kıyın. Kırmızı biberi küçük küçük doğrayın.

Tencereye süt, pirinç unu, buğday nişastası, un ve tereyağını koyun. Kısık ateşte ağır ağır karıştırıp muhallebi kıvamı alana dek pişirin.

Peyniri ufalayın. Maydanozu kıyın. Yumurtaların sarılarını ve aklarını ayırın.

Balkabağı dilimleri ayıklayıp, yıkayın. Tencereye dizin. Hiç su koymadan kendi suyuyla pişirip, ezin.

Un, tereyağı, zeytinyağı, kabartma tozu ve tuzu bir kaba alın. Azar azar su ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri