Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Tuncay Zeki Karaaslanın Tarifi Tarifi | Diğer Tarifler | Yemek Tarifleri
Tuncay Zeki Karaaslanın Tarifi
Pratik Tuncay Zeki Karaaslanın Tarifi Tarifi

Malzemeler

2,5 su bardağı pirinç,
1 çay bardağı çam fıstığı,
200 gr kuzu ciğeri,
1 çay bardağı kuşüzümü,
3 çorba kaşığı tereyağı,
4 su bardağı et suyu,
2 adet soğan,
yarım demet dereotu
tuz
karabiber
yenibahar

Yemek Tarifi

Pirinç ayıklanıp ılık suda 20 dakika bırakılır.
Fıstık ayıklanır ve üzüm temizlenip 20 dakika suda bekletilir.
Ciğer temizlenip fındık büyüklüğünde doğranır.
Soğan soyulup incecik kıyılır.
Bir tencerede bir çorba kaşığı tereyağı ile çam fıstığı biraz pembeleştirilir.
Soğan ilave edilerek iyice öldürülür ve ciğer katılıp biraz kavrulur.
Et suyu konarak bir taşım kaynatılır ve biber, yenibahar ve suyu süzülen kuş üzümü ilave edilir.
Pirinç yıkanıp iyice süzülür.
İçinde iki çorba kaşığı tereyağı bulunan tencere ateşe konur.
Üzerine pirinç dökülür ve yedi-sekiz dakika kavrulur, tuz atılır ve sıcak iç harcı ilave edilir.
Bir taşım kaynatılıp tuzu kontrol edilir.
Kapağı kapalı olarak fırına verilir.
15-20 dakika fırında pişirilip alınır ve beş dakika demlendirildikten sonra, dereotu ilave edilip karıştırılır.
Pirinç iyi kalite olmalı.
Rafine edilmiş pirinçler pişerken yapışmaz.
Suyunu iyi ayarlamak lazım; 1 kg pirince 1.
2, 2 litre arası su hesaplanmalı.
Pilavın lapalaşmasına neden olan pirincin yüzündeki nişaştadır.
Nişaştayı gidermek için pirinci çok iyi yıkamak gerekir.
Pirincin ne kadar su kaldıracağını iyi bilmek gerekir.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ayıklanmış ve yıkanmış karalahana, pazı ve pırasayı bir parmak kalınlığında doğrayın. Taze soğan, maydanoz ve taze naneyi incecik kıyın.

Kırmızı biberleri közleyip kabuklarını soyun. Maydanozu ayıklayıp yıkadıktan sonra kıyın. Sarımsağı soyup dilimleyin. Biberleri, tuz, fesleğen, maydanoz, sarımsak ve cevizle birlikte blenderden geçirerek ezin.

Tavuk göğsünü suda haşlayıp didikleyin. Ispanak köklerini sirkeli suda bekletip iyice yıkadıktan sonra doğrayın ve tavuk göğsünü haşladığınız suyun içinde haşlayın.

Tost ekmeğinin üzerine beyaz peynir sürüp kaşar dilimlerini yerleştirin. Jambonları, kulak şekli vererek kürdanla ekmeğe batırın.

Patlıcanları közleyip, blenderden geçirin. Unu sıvıyağda pembeleştirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri