Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Tuncay Zeki Karaaslanın Tarifi Tarifi | Diğer Tarifler | Yemek Tarifleri
Tuncay Zeki Karaaslanın Tarifi
Pratik Tuncay Zeki Karaaslanın Tarifi Tarifi

Malzemeler

2,5 su bardağı pirinç,
1 çay bardağı çam fıstığı,
200 gr kuzu ciğeri,
1 çay bardağı kuşüzümü,
3 çorba kaşığı tereyağı,
4 su bardağı et suyu,
2 adet soğan,
yarım demet dereotu
tuz
karabiber
yenibahar

Yemek Tarifi

Pirinç ayıklanıp ılık suda 20 dakika bırakılır.
Fıstık ayıklanır ve üzüm temizlenip 20 dakika suda bekletilir.
Ciğer temizlenip fındık büyüklüğünde doğranır.
Soğan soyulup incecik kıyılır.
Bir tencerede bir çorba kaşığı tereyağı ile çam fıstığı biraz pembeleştirilir.
Soğan ilave edilerek iyice öldürülür ve ciğer katılıp biraz kavrulur.
Et suyu konarak bir taşım kaynatılır ve biber, yenibahar ve suyu süzülen kuş üzümü ilave edilir.
Pirinç yıkanıp iyice süzülür.
İçinde iki çorba kaşığı tereyağı bulunan tencere ateşe konur.
Üzerine pirinç dökülür ve yedi-sekiz dakika kavrulur, tuz atılır ve sıcak iç harcı ilave edilir.
Bir taşım kaynatılıp tuzu kontrol edilir.
Kapağı kapalı olarak fırına verilir.
15-20 dakika fırında pişirilip alınır ve beş dakika demlendirildikten sonra, dereotu ilave edilip karıştırılır.
Pirinç iyi kalite olmalı.
Rafine edilmiş pirinçler pişerken yapışmaz.
Suyunu iyi ayarlamak lazım; 1 kg pirince 1.
2, 2 litre arası su hesaplanmalı.
Pilavın lapalaşmasına neden olan pirincin yüzündeki nişaştadır.
Nişaştayı gidermek için pirinci çok iyi yıkamak gerekir.
Pirincin ne kadar su kaldıracağını iyi bilmek gerekir.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yumurta, şeker ve tuzu mikserle çırpıp süt ve fındık yağını ilave edin. Kakao, vanilya, un ve kabartma tozunu ekleyip çırpın.

Soğan ve sarımsağı rendeleyin. Soğan, sarımsak, tuz ve ıspanağı kısık ateşte, ıspanaklar yumuşayana dek pişirin.

lspanağı ayıklayın. Kök kısmını 5 cm. uzunluğunda keserek ayırın, iyice yıkayın.

Mercimeği üstünü aşacak kadar su ile ocağa koyun. Kaynamaya başlayınca altını kapatın ve ağzı kapalı bir şekilde dinlenmeye bırakın.

Bir tencereye su ve et suyunu alıp ocağa oturtun. Tuz ekleyin ve kaynamaya başlayınca makarnayı ilave edin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri