Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Tavuklu Yılbaşı Pilavı Tarifi | Diğer Tarifler | Yemek Tarifleri
Tavuklu Yılbaşı Pilavı
Pratik Tavuklu Yılbaşı Pilavı Tarifi

Malzemeler

1 tavuk
3 su bardağı pirinç
200 gr çekirdeksiz üzüm
15 adet kuru kayısı
5 baş soğan
125 gr margarin
1 ad yufka
2 yemek kaşığı tereyağ

Yemek Tarifi

3 bardak pirinci tuzlu sıcak suda bir saat bekletin.
Tavuğu haşlayıp derilerini, kemiklerini ayırdıktan sonra ufak parçalara bölün.
200 gr çekirdeksiz üzüm ile kayısıları suya koyun ve bir saat yumuşayıncaya kadar bekletiniz.
Pirinçleri süzüp iyice yıkadıktan sonra sıcak tuzlu suda makarna gibi 10 dakika haşlayınız.
Soğuk sudan geçirip bir tencereye süzünüz.
Soğanları çentip, 125 gr margarinde esmerleşene dek çeviriniz.
Üzerine kayısıları katıp hepsini birlikte 5-10 dakika kavurun ve kuru üzümleri ilave ediniz.
Yayvan bir tencerenin dibini yağlayıp bir bütün yufkayı bu tencerenin üzerine yayınız.
Üzerine eritilmiş 2 kaşık tereyağı dökün.
Haşlanan pirincin yarısını yufkanın üzerine yayınız.
Soğanla hazırlanan harcı da koyduktan sonra ayıklanan ve küçük parçalara ayrılan tavukları serpiştirin.
En üstüne de kalan pirinci dökün.
Üzerine birkaç parça tereyağıkoyup yufkayı kapatın.
Orta ısıdaki fırında yufka kızarana kadar yarım saat demleyip tencereyi servis tabağına ters çevirin ve ikram edin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Mısır unu, tozşeker, sıvıyağ, tereyağı, süt ve tuzu derin bir kaseye alın. Boza kıvamına gelene kadar ılık su ekleyin ve 10 dakika yoğurun.

İlk olarak tavuk göğüslerini rulo yaparak ya da kesip üst üste koyarak kübik bir sekile getirin.

Polat Renaissance İstanbul Hotel pastane mutfağından Emrah Moğultay'dan muhteşem bir kek. Dışı kek, içi akışkan çikolata olan bu tada bayılacaksınız.

Soğan ve sarımsağı soyup kıyın. Domatesi soyup doğrayın. Balıkları soğuk suda iyice yıkayın.

Et ve pilavdan vazgeçmeyenler için pratik bir tarif. Evde kolayca yapabilir, şık bir sunum hazırlayabilirsiniz.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri