Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Tavuklu Yılbaşı Pilavı Tarifi | Diğer Tarifler | Yemek Tarifleri
Tavuklu Yılbaşı Pilavı
Pratik Tavuklu Yılbaşı Pilavı Tarifi

Malzemeler

1 tavuk
3 su bardağı pirinç
200 gr çekirdeksiz üzüm
15 adet kuru kayısı
5 baş soğan
125 gr margarin
1 ad yufka
2 yemek kaşığı tereyağ

Yemek Tarifi

3 bardak pirinci tuzlu sıcak suda bir saat bekletin.
Tavuğu haşlayıp derilerini, kemiklerini ayırdıktan sonra ufak parçalara bölün.
200 gr çekirdeksiz üzüm ile kayısıları suya koyun ve bir saat yumuşayıncaya kadar bekletiniz.
Pirinçleri süzüp iyice yıkadıktan sonra sıcak tuzlu suda makarna gibi 10 dakika haşlayınız.
Soğuk sudan geçirip bir tencereye süzünüz.
Soğanları çentip, 125 gr margarinde esmerleşene dek çeviriniz.
Üzerine kayısıları katıp hepsini birlikte 5-10 dakika kavurun ve kuru üzümleri ilave ediniz.
Yayvan bir tencerenin dibini yağlayıp bir bütün yufkayı bu tencerenin üzerine yayınız.
Üzerine eritilmiş 2 kaşık tereyağı dökün.
Haşlanan pirincin yarısını yufkanın üzerine yayınız.
Soğanla hazırlanan harcı da koyduktan sonra ayıklanan ve küçük parçalara ayrılan tavukları serpiştirin.
En üstüne de kalan pirinci dökün.
Üzerine birkaç parça tereyağıkoyup yufkayı kapatın.
Orta ısıdaki fırında yufka kızarana kadar yarım saat demleyip tencereyi servis tabağına ters çevirin ve ikram edin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yemekevi.tv'den sıcak yaz günlerinde içinizi serinletecek lezzetli bir salata. Formunu korumak ve hafif yemek yemek isteyenler için Polat Renaissance İstanbul Hotel'in ödüllü aşçısı Serkan Akgül anlattı...

Soğanları soyup küçük küpler halinde doğrayın. Sarmısağı soyup ezin. Bir tavada 2 çorba kaşığı yağı kızdırıp soğan ve sarmısağı hafifçe kavurun.

Öncelikle bir kasede 6 yemek kaşığı nişastayı biraz süt ilavesi ile iyice karıştırın.

İsmiyle de çok ilgi çekici olan Hüthüt kuşu Antep yöresine ait bir yemek. Sürmeli İstanbul Otel'in aşçıbaşısı Bayram usta sizler için anlattı...

Tart hamuru için oda sıcaklığında beklemiş margarin, sıvıyağ, yoğurt, yumurta akı ve tuzu bir kaba alıp karıştırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri