Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Tavuklu Yılbaşı Pilavı Tarifi | Diğer Tarifler | Yemek Tarifleri
Tavuklu Yılbaşı Pilavı
Pratik Tavuklu Yılbaşı Pilavı Tarifi

Malzemeler

1 tavuk
3 su bardağı pirinç
200 gr çekirdeksiz üzüm
15 adet kuru kayısı
5 baş soğan
125 gr margarin
1 ad yufka
2 yemek kaşığı tereyağ

Yemek Tarifi

3 bardak pirinci tuzlu sıcak suda bir saat bekletin.
Tavuğu haşlayıp derilerini, kemiklerini ayırdıktan sonra ufak parçalara bölün.
200 gr çekirdeksiz üzüm ile kayısıları suya koyun ve bir saat yumuşayıncaya kadar bekletiniz.
Pirinçleri süzüp iyice yıkadıktan sonra sıcak tuzlu suda makarna gibi 10 dakika haşlayınız.
Soğuk sudan geçirip bir tencereye süzünüz.
Soğanları çentip, 125 gr margarinde esmerleşene dek çeviriniz.
Üzerine kayısıları katıp hepsini birlikte 5-10 dakika kavurun ve kuru üzümleri ilave ediniz.
Yayvan bir tencerenin dibini yağlayıp bir bütün yufkayı bu tencerenin üzerine yayınız.
Üzerine eritilmiş 2 kaşık tereyağı dökün.
Haşlanan pirincin yarısını yufkanın üzerine yayınız.
Soğanla hazırlanan harcı da koyduktan sonra ayıklanan ve küçük parçalara ayrılan tavukları serpiştirin.
En üstüne de kalan pirinci dökün.
Üzerine birkaç parça tereyağıkoyup yufkayı kapatın.
Orta ısıdaki fırında yufka kızarana kadar yarım saat demleyip tencereyi servis tabağına ters çevirin ve ikram edin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Öncelikle bir kasede 6 yemek kaşığı nişastayı biraz süt ilavesi ile iyice karıştırın.

Ayıklanmış, derisi alınmış ve 1 parmak uzunluğunda doğranmış balığı una bulayıp zeytinyağında 2-3 dakika çevirin.

Tereyağını bir kaba alın. Beyaz peynir, kabartma tozu, pulbiber ve karabiber ilave edip karıştırın.

Un, kabartma tozu ve tuzu derin bir kapta harmanlayın. Yumurtayı küçük bir kasede çırpın ve unlu karışıma ekleyin. Sütü ilave edip mikserle iyice karıştırın.

Peyniri dilimleyin ve tuzunun çıkması için ılık suda 10-15 dakika bekletin. Suyunu süzün ve ezin. İçine ince kıyılmış maydanoz ve nane ile birlikte karabiberi ekleyip, karıştırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri