Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Tavuklu Pilav Tarifi | Diğer Tarifler | Yemek Tarifleri
Tavuklu Pilav
Pratik Tavuklu Pilav Tarifi

Malzemeler

Tavuğu haşlayıp didikleyin.
Patates ve havuçları küp şeklinde doğradıktan sonra kızartın.
Bezelyeyi yarım haşlayın ve tencereye önce tavuk, pirinç, havuç, pirinç, patates, pirinç, bezelye şeklinde üstüste sıralayın.
Tavuk suyuyla pişirin.


Yemek Tarifi

1 adet tavuk göğsü
2 adet patates
1 su bardağı bezelye
2 adet havuç
2 su bardağı pirinç
3 1/2 su bardağı tavuk suyu
tuz
karabiber

Son Aranan Yemek Tarifleri

Patatesleri kabuğu ile yıkayıp haşlayın. Soyduktan sonra soğutup rendeleyin. Yumurtaları, tuzu, karabiberi ve nişastayı patateslere ekleyip hafifçe yoğurun. Yumurta büyüklüğünde parçalar koparın.

Mandalinaları yıkayın ve kabuklarını çıkarıp ince ince kıyın ya da robottan geçirin. Derin bir kaba aldığınız mandalina kabuklarını 1 su bardağı şekerle 5 dakika ovun.

Mayalı Hamuru hazırlayıp üzerini temiz bir bezle örtün. 20-25 dakika sıcak bir ortamda dinlendirin.

Lahanaları ince ince kıyın ve tuzla ovun. Havuçları jülyen doğrayıp lahanalara ekleyin.

Elmaları kabuklarıyla birlikte, şalgamı ise kabukları soyduktan sonra, küp şeklinde doğrayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri