Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Tavuklu Pilav Tarifi | Diğer Tarifler | Yemek Tarifleri
Tavuklu Pilav
Pratik Tavuklu Pilav Tarifi

Malzemeler

Tavuğu haşlayıp didikleyin.
Patates ve havuçları küp şeklinde doğradıktan sonra kızartın.
Bezelyeyi yarım haşlayın ve tencereye önce tavuk, pirinç, havuç, pirinç, patates, pirinç, bezelye şeklinde üstüste sıralayın.
Tavuk suyuyla pişirin.


Yemek Tarifi

1 adet tavuk göğsü
2 adet patates
1 su bardağı bezelye
2 adet havuç
2 su bardağı pirinç
3 1/2 su bardağı tavuk suyu
tuz
karabiber

Son Aranan Yemek Tarifleri

Farklı bir spagetti denemek isteyenler için pratik bir tarif. Pizza Venti'nin kurucusu İlter Kanat sizler için anlattı...

Urfa yöresine ait olan ama neredeyse bütün Türkiye'de yapılan kurutulmuş patlıcan dolmasını bir de Hacı Bozanoğulları Yeşilyurt'un usta aşçısı Alaaddin Kızılca'nın tarifiyle yapın...

Ispanakları bol suda yıkayıp süzdürüyoruz. İri doğrayıp bir kap içerisine alıyoruz. Üzerine tuzunu, sıvıyağını, karabiberini ilave edip karıştırıyoruz.

Mercimeği akşamdan ıslatın. Ertesi gün yıkayıp, süzün. Üzerine su ilave edip, pişmeye bırakın. Kesme hamur ya da makarnayı ekleyip 10 dakika pişirin.

Sütü bir tencereye alın. Tozşeker, 2 çorba kaşığı nişasta ve pirinç ununu ilave edin. Kısık ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri