Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Sevda Polatın Tarifi Tarifi | Diğer Tarifler | Yemek Tarifleri
Sevda Polatın Tarifi
Pratik Sevda Polatın Tarifi Tarifi

Malzemeler

2 su bardağı Amerikan pirinci,
250 gram kıyma,
5 diş sarımsak,
bir orta boy kuru sogan,
3 tane yeşil biber,
1 adet domates,
4-5 adet mantar,
karabiber,
kimyon,
nane,
tuz,
3 bardak su

Yemek Tarifi

pirinç ayıklanıp yıkanır.
yeşil biberler halka halka doğranır,domatesin kabuğu soyulup küp küp doğranır,sarmısaklar minik doğranır,mantarlar doğranır.
tencereye yağ konur ve eriyince kıyma suyunu bırakıp çekene kadar pişirilir sonra doğranmış soganlar ve mantar biraz pişirildikten sonra yeşil biber de eklenir ve pembeleşinceye kadar pişirilir.
kıyma ile soğan aynı anda kavrulursa köpürecektir ve iyi kavrulmayacaktır.
pirinç eklenip malzemeyle birlikte kavrulur.
bu arada domatesler de eklenip birlikte bir süre çevrilir.
baharat ları ve su ilave ederek kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir.
dinlendirildikten sonra servis yapılır

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ayşe Tüter'in tarifi

Sosu hazırlamak için soğan yağda pembeleşinceye kadar kavrulur, üzerine salça, un ve su ilave edilir. Sarımsak dövülüp içine atılır. Nohut ve köfteler eklenir.

Toprak ya da bakır fırın kabına önce ince doğranmış sivribiber, küp şeklinde doğranmış domates ve yağı ekleyin.

Krem peynir, yoğurt ve mayonezi bir kaba alıp iyice çırparak karıştırın.

Patlıcanları doğrudan plaka veya kömür ızgarası ateşi üstüne koyun ve kabukları yanıncaya kadar pişirin. Bu önemli çünkü salatanın is tadı olmalıdır.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri