Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Sevda Polatın Tarifi Tarifi | Diğer Tarifler | Yemek Tarifleri
Sevda Polatın Tarifi
Pratik Sevda Polatın Tarifi Tarifi

Malzemeler

2 su bardağı Amerikan pirinci,
250 gram kıyma,
5 diş sarımsak,
bir orta boy kuru sogan,
3 tane yeşil biber,
1 adet domates,
4-5 adet mantar,
karabiber,
kimyon,
nane,
tuz,
3 bardak su

Yemek Tarifi

pirinç ayıklanıp yıkanır.
yeşil biberler halka halka doğranır,domatesin kabuğu soyulup küp küp doğranır,sarmısaklar minik doğranır,mantarlar doğranır.
tencereye yağ konur ve eriyince kıyma suyunu bırakıp çekene kadar pişirilir sonra doğranmış soganlar ve mantar biraz pişirildikten sonra yeşil biber de eklenir ve pembeleşinceye kadar pişirilir.
kıyma ile soğan aynı anda kavrulursa köpürecektir ve iyi kavrulmayacaktır.
pirinç eklenip malzemeyle birlikte kavrulur.
bu arada domatesler de eklenip birlikte bir süre çevrilir.
baharat ları ve su ilave ederek kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir.
dinlendirildikten sonra servis yapılır

Son Aranan Yemek Tarifleri

Öncelikle un, yumurta, tuz ve suyu karıştırıp ser bir hamur elde edin. Hamuru nemli bir beze sararak 15 dakika dinlendirip iri bezelere ayırın.

Sürmeli İstanbul Hotel'in usta aşçısı Bayram Dönmez, başlıca kebaplarımızdan biri olan Adana kebabın tarifini sizleri çin verdi...

Kabağın kabuklarını soyun. Uzunlamasına incecik dilimleyin. Üzerine tuz serperek yumuşamasını bekleyin.

Öncelikle bir kasede 6 yemek kaşığı nişastayı biraz süt ilavesi ile iyice karıştırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri