Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Selda Aydının tarifi Tarifi | Diğer Tarifler | Yemek Tarifleri
Selda Aydının tarifi
Pratik Selda Aydının tarifi Tarifi

Malzemeler

2 adet tavuk göğüs
100 gr kaşar peyniri
1/4 su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı bezelye
1 adet havuç
1 yemek kaşığı yoğurt
1.
5 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı sıvı yağ
yarım yemek kaşığı margarin yağ
1er çay kaşığı tuz,pul biber,nane,kekik

Yemek Tarifi

Pirinçler yıkanır, tavaya margarin koyup erimeye bırakılır küçük küpler halinde doğranmış havuç ve bezelye tavaya atılarak biraz kavrulur yıkanmış pirinçlerde ilave edilerek nane ve tuz ekilip iç pilavı pişmeye bırakılır.
Tavuk gögüsleri her biri kemiğinden ayrılarak biftek gibi inceltilerek genişletilip yaydırılır.
Derin bir kapta yoğurt,salça sıvı yağ kekik ve sıvı yağ karıştırılır.
Koyuluğuna göre biraz su eklenir ve sos kıvamına getirilir.
Hazırlanan sos tavuğun üzerinde bir kaşık yardımıyla yedirilir.
Üzerine kaşar peyniri rendelenir iç pilavı tavuğun üstüne çok olmamak koşuluyla yaprak dolması gibi koyulup tavuk rulo yapılır ve sostan dış tarafına da sürülür.
Bu işlemler her iki tavuk göğsü için ayrı ayrı yapılır.
Rulo yapılan tavuklar alüminyum folyo kağıda rulo şeklinde sarılır ve kenarları şeker kağıdı gibi bükülüp fırına verilir 1 saat sonra pişen ruloları alüminyum kağıtla birlikte dilim dilim keserek tabaklara servis yapılır.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Fırını önceden 170 derecede ısıtın. Yağı ve pekmezi ufak bir kapta düşük ısıda eritin. Ateşten aldıktan sonra zeytinyağını ekleyin.

Çırağan Sarayı sous chef'i Tuncay Terzioğlu, pratikyemektarifleri.gen.tr okuyucuları için islim kebabına farklı bir yorum getirdi.

Ayşe Tüter'in tarifi

Bulguru tencereye alın. Üzerini kapatacak şekilde ılık su ilave edip, bekletin. 45 dakika sonra, suyunu süzün.

Tavuk seven sevgililer için lezzetli bir yemek. Hem keyifli bir akşam geçirmek hem de farklı bir yemek yemek isteyenlere özel...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri