Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Şara Şura Pilavı Tarifi | Diğer Tarifler | Yemek Tarifleri
Şara Şura Pilavı
Pratik Şara Şura Pilavı Tarifi

Malzemeler

3 su bardağı calrose pirinç
2 adet iri domates
2 adet dolmalık kırmızı biber
1 adet kuru soğan
1 diş sarmısak
Zeytinyağı
tuz

Yemek Tarifi

Zeytinyağında, kuru soğan pembeleşene kadar kavurun ve üzerine halka halka doğranmış kırmızı dolmalık biber ekleyin ve kavurun.
Kabukları soyulmuş iri doğranmış domates de ilave ederek biraz çevirin.
Sonra pirinç ekleyerek bir iki kez kavurun.
Tüm malzemenin üstünü 2 parmak geçecek kadar su ve tuz ekleyin.
3 dakika hızlı ateşte ve 3 dakikada yavaş ateşte pişirin ve 3 dakika da demledikten sonra pilavı servise sunun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kıymanın içine tuz ve karabiberi ekleyip iyice yoğurun. Patlıcanı yıkadıktan sonra soymadan enine 4-5 cm boyunda kesin.

Özellikle sakatat sevenlerin beğeneceği pilavlı kuzu böbreğini, yeşil salata ile servis edebilirsiniz. Büyük, derin bir tavada, tereyağ ve rafine yağı orta ateşte eritiniz.

Bulguru geniş bir tepsiye alın. 1 bardak sıcak suyla ıslatıp bekletin. Soğanı soyup kıyın. 100 gram kıymayı tavada kavurun.

Derin bir tencerede süt ve süt kremasını karıştırıp kaynatın. İki paket vanilyayı ekleyip karıştırın. Tekrar 10 dakika kadar pişirin. Karışımı ateşten alıp dinlendirin.

Sırasıyla yemeklik doğranmış soğan, et, mantar ve küp şeklinde doğradığınız domatesi bir tavada tereyağı ile kavurun ve soğumaya bırakın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri