Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
SAÇ KAVURMA. (Mardin) Tarifi | Diğer Tarifler | Yemek Tarifleri
SAÇ KAVURMA. (Mardin)
Pratik SAÇ KAVURMA. (Mardin) Tarifi

Malzemeler

1 kilogram yağlı ve kemikli kuzu eti
7 diş sarmısak
10 adet yeşil biber(isteğe gore aci biber)
7-8 tane doğranmış domates
2 çay kaşıgı tuz
2 yemek kaşığı zeytin yaği

Yemek Tarifi

Büyükçe bir kavurma saç içerisine 2 yemek kaşıgı zeytin yağı koyun.
Kuzu etini kuşbaşı parçalar halinde doğrayıp sacın içerisine koyun.
Etler iyice yumuşayana kadar önce harlı ateşte sonra çok kısık ateşte etlerin suyunu çekmesini sağlayın.
Bu kavurma işlemi ortalama 1 saat kadar sürer.

Etin orta yerinden yer açarak sivri biberler,sarmısak ve doğranmış domatesler ilave edilir.
ara ara karıştırılıp diriliği gidinceye kadar ve domateslerin bıraktığı su, buhar olup uçuncaya kadar kavrulur.

Kavrulma işlemi resimdeki görünümü alana kadar kavurmaya devam edin.
pişme işlemi bittikten sonra üzerine tuz 4-5 dakika kadar daha pişirilir .
Sonrası malum ocaktan alınır.
.

eti pişirirken tuz eklemek taze eti sertleştireceği için tuzu pişmeye yakın eklemek gerekir.
Afiyet olsun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Unu derin bir kaseye alıp, ortasını havuz şeklinde açın. Yumurta, tuz ve suyu ilave edin. Sert bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Sevginizi ve aşkınızı ifade edecek müthiş bir tarif. Wow Hotels Convention Center'ın pastane şefi Fahrettin Çetin'in bu tarifini denemenizi tavsiye ederiz...

İyice temizlenmiş enginarları bir tencereye alın. Soğanı piyazlık doğrayın. Enginarların üzerine serpin.

Metin Bey'den pratikyemektarifleri.gen.tr okuyucuları için çiğ köfte tarifi

Oktay Usta'nın ekmek tarifi

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri