Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
SAÇ KAVURMA. (Mardin) Tarifi | Diğer Tarifler | Yemek Tarifleri
SAÇ KAVURMA. (Mardin)
Pratik SAÇ KAVURMA. (Mardin) Tarifi

Malzemeler

1 kilogram yağlı ve kemikli kuzu eti
7 diş sarmısak
10 adet yeşil biber(isteğe gore aci biber)
7-8 tane doğranmış domates
2 çay kaşıgı tuz
2 yemek kaşığı zeytin yaği

Yemek Tarifi

Büyükçe bir kavurma saç içerisine 2 yemek kaşıgı zeytin yağı koyun.
Kuzu etini kuşbaşı parçalar halinde doğrayıp sacın içerisine koyun.
Etler iyice yumuşayana kadar önce harlı ateşte sonra çok kısık ateşte etlerin suyunu çekmesini sağlayın.
Bu kavurma işlemi ortalama 1 saat kadar sürer.

Etin orta yerinden yer açarak sivri biberler,sarmısak ve doğranmış domatesler ilave edilir.
ara ara karıştırılıp diriliği gidinceye kadar ve domateslerin bıraktığı su, buhar olup uçuncaya kadar kavrulur.

Kavrulma işlemi resimdeki görünümü alana kadar kavurmaya devam edin.
pişme işlemi bittikten sonra üzerine tuz 4-5 dakika kadar daha pişirilir .
Sonrası malum ocaktan alınır.
.

eti pişirirken tuz eklemek taze eti sertleştireceği için tuzu pişmeye yakın eklemek gerekir.
Afiyet olsun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Saadet Kaleli'den makarna severler için lezzetli bir salata tarifi...

Tencereye kıymayı koyun. Bir miktar su ilave edin. Kıyma suyunu çekinceye kadar pişirin. Yemeklik doğradığınız 3 adet soğanı ve 1 çorba kaşığı ayçiçek yağını ekleyin.

Soğanları soyup yemeklik doğrayın. Dana etini tavla zarı iriliğinde doğrayın. Havuçları ve sivribiberleri temizleyip ince dilimleyin.

Yarım kg köftelik bulguru tepsiye yayın. Üzerine 1 tatlı kaşığı tuz, karabiber, pulbiber, 1 tatlı kaşığı salça, 1 kahve fincanı irmik ve 1 su bardağı ılık su ilave edip harmanlayın.

Yumurta, süt, tuz, limon suyu ve eritilmiş margarini karıştırın. Üzerine un ve karbonatı ekleyip yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri