Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
SAÇ KAVURMA. (Mardin) Tarifi | Diğer Tarifler | Yemek Tarifleri
SAÇ KAVURMA. (Mardin)
Pratik SAÇ KAVURMA. (Mardin) Tarifi

Malzemeler

1 kilogram yağlı ve kemikli kuzu eti
7 diş sarmısak
10 adet yeşil biber(isteğe gore aci biber)
7-8 tane doğranmış domates
2 çay kaşıgı tuz
2 yemek kaşığı zeytin yaği

Yemek Tarifi

Büyükçe bir kavurma saç içerisine 2 yemek kaşıgı zeytin yağı koyun.
Kuzu etini kuşbaşı parçalar halinde doğrayıp sacın içerisine koyun.
Etler iyice yumuşayana kadar önce harlı ateşte sonra çok kısık ateşte etlerin suyunu çekmesini sağlayın.
Bu kavurma işlemi ortalama 1 saat kadar sürer.

Etin orta yerinden yer açarak sivri biberler,sarmısak ve doğranmış domatesler ilave edilir.
ara ara karıştırılıp diriliği gidinceye kadar ve domateslerin bıraktığı su, buhar olup uçuncaya kadar kavrulur.

Kavrulma işlemi resimdeki görünümü alana kadar kavurmaya devam edin.
pişme işlemi bittikten sonra üzerine tuz 4-5 dakika kadar daha pişirilir .
Sonrası malum ocaktan alınır.
.

eti pişirirken tuz eklemek taze eti sertleştireceği için tuzu pişmeye yakın eklemek gerekir.
Afiyet olsun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Semizotunu ayıklayıp, iyice yıkadıktan sonra, irice kıyın.

Unun ortasını açıp, yumurta, yoğurt, 1 kahve fincanı sıvıyağ ve tuzu ilave edin.

Hamur için margarini oda ısısında yumuşatın. Şeker ve yumurta sarılarını mikserle köpük köpük oluncaya kadar çırpın.

Şeker ve suyu kaynatıp şurup haline getirin. Soğumaya bırakın. Hazırladığınız şuruba, eritilmiş tereyağını ve balı ilave edin.

Bilinen klasik patates salatasının baharatlarla zenginleştirilmişi olan bu salatayı mutlaka deneyin. Nurtan Çakır Tezgin'in tarifi...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri