Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pirinçli Pırasa Muskası Tarifi | Diğer Tarifler | Yemek Tarifleri
Pirinçli Pırasa Muskası
Pratik Pirinçli Pırasa Muskası Tarifi

Malzemeler

2 adet pırasa
1 su bardağı haşlanmış Amerikan pirinçi
1 fincan kuş üzümü
1 fincan dolmalık fıstık
1 çay bardağı bitkisel sıvı yağ
1/4 bağ dereotu
1 adet kuru soğan
1 tutam tuz
1 tutam yeni bahar
1 adet limon
1 adet domates

Yemek Tarifi

Pırasaları ikiye bölüp kaynayan suda haşlayın ve soğuk suya koyun.
Daha sonra boylamasına keserek her yaprağı ayırıp tepsiye açın.
Ayrı bir tencerede dolma harcı yapıp pırasa yapraklarına muska biçiminde sararak tencerede 10 dakika pişirip limon ve domatesle beraber servis edin.
İsteğe göre yoğurt sosla beraber servis edebilirsiniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yumurtaları tuz ve şekerle çırpın. Çırptığınız yumurtaya süt ve yoğurdu ilave edip tekrar çırpın.

Derin bir kabın içine unu koyup ortasını havuz gibi açın. Oda sıcaklığındaki yumurtaları, eritilip ılıtılmış yağı, yoğurt ve karbonatı ilave edin.

Beşamel sos için 50 ml. sütü kaynatın. Diğer tarafta tereyağını eritin, unu rengi dönmeden yağda kavurun. Kaynar sütü una yavaş yavaş ilave ederek iyice yedirin.

Kremayı kısık ateşte ocağa koyun. Isınınca çikolatayı kırıp, içine atın. Krema kaynamadan ocaktan alın.

Pazıları yıkayıp süzün. Kaynar suda 1-2 dakika kadar bekletip süzgece alın. Pazıların suyunu elinizle sıkıp ince ince doğrayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri