Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pirinçli Pırasa Muskası Tarifi | Diğer Tarifler | Yemek Tarifleri
Pirinçli Pırasa Muskası
Pratik Pirinçli Pırasa Muskası Tarifi

Malzemeler

2 adet pırasa
1 su bardağı haşlanmış Amerikan pirinçi
1 fincan kuş üzümü
1 fincan dolmalık fıstık
1 çay bardağı bitkisel sıvı yağ
1/4 bağ dereotu
1 adet kuru soğan
1 tutam tuz
1 tutam yeni bahar
1 adet limon
1 adet domates

Yemek Tarifi

Pırasaları ikiye bölüp kaynayan suda haşlayın ve soğuk suya koyun.
Daha sonra boylamasına keserek her yaprağı ayırıp tepsiye açın.
Ayrı bir tencerede dolma harcı yapıp pırasa yapraklarına muska biçiminde sararak tencerede 10 dakika pişirip limon ve domatesle beraber servis edin.
İsteğe göre yoğurt sosla beraber servis edebilirsiniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

İftar ve sahur sofraları için hafif bir yemek tarifi...

Öncelikle eti 1 su bardağı su ile haşlayın. Suyunu iyice çekince 1 çay bardağı sıvıyağ ile tencereye alıp kavurun.

Süt ve tozşekeri tencereye alıp kaynatın. Başka bir kapta nişastayı, çok az suyla ezin.

Şerbeti için, esmer şeker ve suyu bir tencereye koyun. Kaynamaya başlayınca limon suyunu ekleyip 1 dakika sonra ocaktan alın.

Soğanları temizleyip küp küp doğrayın. Margarini tencereye alıp soğanı pembeleştirin. Salçayı ilave edip karıştırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri