Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pirinçli Börek Tarifi | Börek ve Poğaçalar | Yemek Tarifleri
Pirinçli Börek
Pratik Pirinçli Börek Tarifi


Pirinçli Börek

Malzemeler


1 Kg Un
1 Çay Bardağı Zeytinyağı
1 Çay Bardağı Yoğurt
1 Adet Yumurta
1/2 Kahve Fincanı Sirke
1 Tatlı Kaşığı Pudra Şekeri
1 Tatlı Kaşığı Karbonat
Tuz , Su
İçi İçin:
250 Gr Orta Yağlı Kıyma
2 Adet Soğan
2 Çorba Kaşığı Aspir
2 Su Bardağı Pirinç
3 Su Bardağı Su
Tuz , Karabiber

Yemek Tarifi


Geniş bir kapta unu.
zeytinyağı ve yoğurdu, 1 adet yumurtayı, yarım kahve fincanı sirkeyi, 1 tatlı kaşığı pudra şekerini, 1 tatlı kaşığı karbonatı, tuzu ve yeterince suyu karıştırın.
Özleşene ve biraz sert bir hamur elde edene dek yoğurun.

Böreğin iç malzemesi için tavaya 250 gr kıymayı alın.
Kısık ateşte sürekli karıştırarak , yarı yarıya kavurun.
Tuzunu ve karabiberini ayarlayın.
Küçük küçük kestiğiniz soğanı ekleyin.
Soğan pembeleştiğinde ve kıyma kavrulduğunda 2 çorba kaşığı pirinci ve aspiri(aktarlarda bulunur) ilave edin.
1-2 dakika çevirdikten sonra 3 su bardağı suyu ekleyin.
Suyunu çekene dek pişirin.

Hamuru hazır yufka büyüklüğünde ve fazla ince olmayacak şekilde açın.
Fincan tabağı büyüklüğünde yuvarlaklar kesin.
Bu yuvarlağın yarısına, hazırladığımız içten bir miktar serpin.
Diğer yarısını üzerine kapatın.
Kenarlarını, çatal ile bastırarak , şekil verin.
Kızdırılmış sıvı yağda arkalı önlü kızartıp servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Blender buzla doldurulduktan sonra sırasıyla önce alkollüleri ardından da çilek şurubu, muz, çilek taneleri ve lime ilave edilerek karıştırılır. Uzun bir bardağa konularak servis edilir.

Oda sıcaklığındaki margarin, sıvıyağ ve yoğurdu derin bir kapta karıştırın. Un ve kabartma tozunu yavaş yavaş ilave edin.

Et tutkunları için çok pratik ve lezzetine doyulmayan bir yemek. Hacıbozanoğulları Yeşilyurt'un usta aşcısı Nurullah Çalakkolu'dan sac kavurma...

Enginarları, ortalarındaki tüylü kısmı tamamen alınıp atılacak şekilde ayıklayın. Kenarlarındaki çok sert yaprakları kopartıp atın, daha taze olan iç taraftakiler uçları koparılarak ortaları havuz şeklinde olmalı.

Yumurta ve şekeri beyazlaşana kadar el mikseri ile çırpın. Azar azar elenmiş un, kakao ve kabartma tozunu ilave edin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri