Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pirinçli Börek Tarifi | Börek ve Poğaçalar | Yemek Tarifleri
Pirinçli Börek
Pratik Pirinçli Börek Tarifi


Pirinçli Börek

Malzemeler


1 Kg Un
1 Çay Bardağı Zeytinyağı
1 Çay Bardağı Yoğurt
1 Adet Yumurta
1/2 Kahve Fincanı Sirke
1 Tatlı Kaşığı Pudra Şekeri
1 Tatlı Kaşığı Karbonat
Tuz , Su
İçi İçin:
250 Gr Orta Yağlı Kıyma
2 Adet Soğan
2 Çorba Kaşığı Aspir
2 Su Bardağı Pirinç
3 Su Bardağı Su
Tuz , Karabiber

Yemek Tarifi


Geniş bir kapta unu.
zeytinyağı ve yoğurdu, 1 adet yumurtayı, yarım kahve fincanı sirkeyi, 1 tatlı kaşığı pudra şekerini, 1 tatlı kaşığı karbonatı, tuzu ve yeterince suyu karıştırın.
Özleşene ve biraz sert bir hamur elde edene dek yoğurun.

Böreğin iç malzemesi için tavaya 250 gr kıymayı alın.
Kısık ateşte sürekli karıştırarak , yarı yarıya kavurun.
Tuzunu ve karabiberini ayarlayın.
Küçük küçük kestiğiniz soğanı ekleyin.
Soğan pembeleştiğinde ve kıyma kavrulduğunda 2 çorba kaşığı pirinci ve aspiri(aktarlarda bulunur) ilave edin.
1-2 dakika çevirdikten sonra 3 su bardağı suyu ekleyin.
Suyunu çekene dek pişirin.

Hamuru hazır yufka büyüklüğünde ve fazla ince olmayacak şekilde açın.
Fincan tabağı büyüklüğünde yuvarlaklar kesin.
Bu yuvarlağın yarısına, hazırladığımız içten bir miktar serpin.
Diğer yarısını üzerine kapatın.
Kenarlarını, çatal ile bastırarak , şekil verin.
Kızdırılmış sıvı yağda arkalı önlü kızartıp servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Patatesleri soyup dilimleyin. Tavada zeytinyağını kızdırarak patatesleri kızartın. Servis tabağına alıp düzgün bir şekilde dizin. Maydanozu ince kıyıp servis tabağındaki patateslerin üzerine ilave edin.

Ceviz ve şekeri karıştırıp robotta ince çekin. Yufkalardan birini tezgaha yayıp üzerine bıçağın ucu ile minik tereyağı parçaları sürün.

Fırını 150 dereceye ayarlayın. Fındıkları keserek tavada kızartın. Yumurta beyazlarını çırpın. Dondurmaya fındıkları ekleyin.

Meyvelerin ve havucun kabuklarını soyup, çekirdeklerini çıkarın.

Polat Renaissance Hotel'in Executive Chef'i T. Yücel Dereyayla'dan sevgililer gününe özel çok özel bir tarif. Bonfile tutkunları mutlaka denemeli...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri