Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pirinçli Bohça Tarifi | Diğer Tarifler | Yemek Tarifleri
Pirinçli Bohça
Pratik Pirinçli Bohça Tarifi

Malzemeler

250 gr margarin
1 adet yumurta
alabildiği kadar un
1 çay kaşığı vanilya
1 yemek kaşığı krem şanti
2 fincan pirinç
2 fincan süt
1 çay kaşığı tarçın
10-15 adet kayısı

Yemek Tarifi

Yağ, şeker ve undan hamurunu yapın ve dinlendirin.
Pirinci sütle pişirin, kayısıları dilimleyin, tarçını krem şantiye ilave edin.
Daha sonra hamuru oklavayla açıp minik dört köşeler kesip içine harç koyup, kapatın.
Bohca biçiminde olsun.
Orta hararetli fırında hafif kızarana kadar pişirin, çıkınca üzerine pudra şekeri serpip servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Şalgam ve havucu ayıklayıp, küp şeklinde doğrayın. Soğanı ortadan ikiye kesin.

Savayer bisküvileri kalıba yanları dolduracak şekilde döşeyin. Süt ile malzemeleri pişirin, mikserle çırpın. Aralara bir kat krema fıstık bir kat bisküvi döşeyin.

Dedeman İstanbul Otel'in usta aşçısı Adnan Öztürk'ten bol vitaminli bir tarif.

Pastırmaları enine jülyen doğradıktan sonra teflon tavaya alın. Tavada yağsız olarak ve sallayarak çıtır çıtır olana dek pişirin ve soğumaya bırakın.

Somon filetoları bonfile gibi kesin. Patatesleri tuzlu suda 20 dakika haşlayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri