Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pirinç Kroket Tarifi | Diğer Tarifler | Yemek Tarifleri
Pirinç Kroket
Pratik Pirinç Kroket Tarifi

Malzemeler

2 su bardağı amerikan pirinci
2 adet yumurta
1 çorba kaşığı tereyağı
galeta unu
3 bardak et suyu
5 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
kızartmak için sıvı yağ
tuz
karabiber

Yemek Tarifi

Bir tencerede sıvı yağı eritilir.
Buna Amerikan pirinci ilave edilir ve kavrulur.
Sonra üzerine sıcak et suyu döküp suyunun çekmesi beklenir.
Et suyunu çeken Amerikan pirince kaşar peyniri, tuz ve karabiber ekleyip bir kenarda bekletilir bu arada iki yumurta çırpılır ve pirince ilave edilir.
Hamur haline getirilir ve küçük toplar yapılır, galeta ununa buladıktan sonra kızgın yağda kızartılır.
Tercihen yanında kızartılmış tavuk ile servis yapılabilir.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yemekevi.tv okuyucularınden Tufan Alkın'ın tarifi

Sosu hazırlamak için soğan yağda pembeleşinceye kadar kavrulur, üzerine salça, un ve su ilave edilir. Sarımsak dövülüp içine atılır. Nohut ve köfteler eklenir.

Tavuğu iyice temizledikten ve yıkadıktan sonra kenara alın. Soğanı ince ince doğrayın.

Un, yumurta ve suyu kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru 3 eşit parçaya ayırıp, elinizle yuvarlayın ve üzerini nemli bir bezle örterek 15 dakika dinlendirin.

Fırın 200 derecede ısıtılır. Dilimlenmiş şeftali ve armut suyla birlikte bir turta kalıbına konup karıştırılır.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri