Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pirçikli Pilav Tarifi | Diğer Tarifler | Yemek Tarifleri
Pirçikli Pilav
Pratik Pirçikli Pilav Tarifi

Malzemeler

2 su bardağı Amerikan pirinç
3 su bardağı sıcak tavuk suyu
1 adet iri tavuk göğsü
2 adet soğan
2 adet havuç
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı tereyağı
2-3 diş sarımsak
50 gr badem
tuz,karabiber

Yemek Tarifi

Tavuk göğsü yıkanarak sarımsak ve tuz ile birlikte üzerine kadar çıkacak suda haşlanır.
Bademler sıcak suda bekletilerek kabukları soyulur.
Daha sonra tavuk eti kemiklerinden ayrılarak küp şeklinde doğranır.
Diğer tarafta pirinç sıcak suya yatırılarak bir çorba kaşığı tuz ilave edilerek 1 saat kadar bekletilir.
Daha sonra bol su ile yıkanarak süzülür.
Soğanlar küçük küçük doğranarak, kibrit çöpü şeklinde doğranmış havuç ve kabuğu soyulmuş bademlerle birlikte sıvı yağda 5-6 dakika kadar kavrulur.
Tencereyi ateşten alarak karışımın üzerine doğranmış tavuk etleri ilave edilip karıştırılır.
Pirinçler bir tencereye boşaltılıp üzerine sıcak tavuk suyu dökülür.
Önce 2 dakika harlı ateşte sonra kısık ateşte pilav pişirilir.
Pilav piştikten sonra üzerine yağlı kağıt kapatılarak 15 dakika kadar demlenmeye bırakılır.
Genişçe bir servis tabağına tencere ters çevrilerek şekli bozulmayacak bir biçimde pilav boşaltılır.
Üzerine de hazırlanan tavuklu karışım dökülerek süslenir.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Osman Salkım'dan pratik bir ahtapot yemeği tarifi

Yağı eritin, soğanı kavurun. Bezelye ve maydanozu ekleyerek kavurmaya devam edin. Pirinci de ilave edin, kavurmaya devam edin.

Adnan Gençzeybek'in ister meze ister hafif yemek olarak sunabileceğiniz pratik bir tarifi...

Mantarları fırçalayarak yıkayın. Ardından büyüklüğüne göre 2’ye veya 4’e bölün.

Lüleburgaz’ın köylerinde nisan-mayıs aylarında, yağmur duasına çıkıldığında Höşmerim yapmak adettendir. Höşmerim, Anadolu’nun pek çok ilinde farklı şekillerde hazırlanıyor. Kimi yerlerde un tereyağında kavruluyor.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri