Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kebaplı Pilav Tarifi | Diğer Tarifler | Yemek Tarifleri
Kebaplı Pilav
Pratik Kebaplı Pilav Tarifi

Malzemeler

pilavı için:
2 su bardağı Reis (Calrose) pilavlık pirinç
4 su bardağı kemik veya et suyu
3 çorba kaşığı eritilmiş margarin
kebabı için:
1/2 kg kemiksiz kuşbaşı doğranmış koyun eti
1 çorba kaşığı margarin
1 orta boy rendelenmiş soğan
2 diş doğranmış sarmısak
2 orta boy rendelenmiş domates
1 çorba kaşığı salça
Arzuya göre tuz
Arzuya göre karabiber ve kırmızı pul biber.

garnitür için:
250 gram iç bezelye
Yarım çorba kaşığı margarin
2 adet küçük domates (ortadan ikiye bölünecek)
Yarım demet saplarından ayrılmış dereotu

Yemek Tarifi

PiLAVININ YAPIMI
Prinç ayıklanır.
Tuzlu sıcak suda yarım saat bekletilir.
Suyu süzülür, yıkanır.
Et suyuna prinç ve istenen miktarda tuz ilave edilerek, orta ateşte pişirilmeye başlanır.
Suyunu çekmeye başlayınca ateş hafifletilir.
Yağ eritilerek üzerine dökülür.
Suyu tamamen çekildikten sonra ateşten indirilir.

KEBABININ YAPIMI
Et yağ ile birlikte kavrulduktan sonra soğan ve sarmısak ilave edilir.
Soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulduktan sonra rendelenmiş domates ile karıştırılmış salça katılarak su ilave edilir.
Etler yumuşayıncaya kadar pişirilir.
Ocak kapatıldıktan sonra
arzuya göre tuz, karabiber ve acı pul biber eklenir.

GARNİTÜRÜ
Bezelye tuzlu suda haşlanır, suyu süzülür.
Yağ eritilerek üzerine dökülür.

SERVİS
Büyükçe bir servis tabağının (*) orta kısmına pilav yerleştirilir.
Üzeri aralanarak aralanan kısma kebap yerleştirilir.
Bezelye servis tabağına yerleştirilen pilavın tüm çevresini saracak şekilde dizilir.
Saplarından ayrılmiş dereotu bezelyelerin çevresine dizilir.
Domatesler kebapla pilavın arasında biryere göze hoş gelecek şekilde konarak sıcak olarak servis yapılır.

(*) Kayık tabak tercih edilirse daha hoş bir görüntü sağlanacaktır.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Sebzeleri özelliklerine göre kabuklarını soyun, yıkayın. Az suyla yumuşayıncaya kadar haşlayıp suyunu süzün.

Azzur Restaurant şefi Orhan Demirok'tan sunumuyla da çok dikkat çekici bir salata. Sevgiliye özel yemek yapmak isteyenler mutlaka denemeli...

Bamyayı yıkayıp, ayıklayın. İnce kıyılmış soğanı zeytinyağında kavurun. Üzerine kabukları soyulmuş ve küp doğranmış domatesi ilave edin.

Evde yılbaşı partisi vermek isteyenler için pratik bir hindi yemeği tarifi

Ciğerin zarını soyduktan sonra yaprak şeklinde dilimleyin. Isıya dayanıklı fırın kabına yağlı kağıt serin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri