Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kaburgalı Pilav Tarifi | Diğer Tarifler | Yemek Tarifleri
Kaburgalı Pilav
Pratik Kaburgalı Pilav Tarifi

Malzemeler

1 adet koyun kaburga
1/2 su bardağı amerikan pirinç
dolmalık fıstık
kuş üzümü
2 yemek kaşıgı tereyağı
tuz
karabiber
tarcın
zencefil
kırmızı biber
su

Yemek Tarifi

Koyun kaburgasını bütün olarak derin bir tencereye koyunuz biraz haşlayınız.
Haşlama suyunu alınız kaburgayı bir tepsiye alın bu arada pirinci ılık suya ıslatın.
Bir tencereye biraz tereyağı koyup eritin içine zevkinize göre karabiber, tarçın, zencefil kırmızıbiber ve tuz koyup ateşten indirin.
Bu malzemeyi tepsideki haşlanmış kaburga üzerine bir güzel sürüp 170 derece fırına sürün.
Burada yarım saat daha kalacak, bu arada bir tencereye tereyağını eritip dolma fıstığını ve kuş üzümlerini koyunuz biraz karıştırdıktan sonra ıslanmış amerikan pirincini ilave ediniz.
Ayırdığınız kaburganın haşlanmış et suyunu ilave ediniz.
Et suyu az gelirse su ilave edebilirsiniz, pilav pişdikten sonra geniş bir tabağa alınız ve fırında pişirdiğiniz kaburgayı pilavın üstüne bütün olarak koyunuz ve böyle servis yapınız.
Lavaş ekmekle yenirse daha bir hoş olur.
Tercihan yanında ayran olursa da iyi olur.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Van yöresine ait ıspanak sulusu özellikle kış aylarında sofralardan eksik edilmemesi gereken bir çorba. hem vitaminli hem pratik...

Unu derin bir kaseye eleyin ve ortasını havuz şeklinde açın. Su, yumurta, margarin, kabartma tozu ve tuz ilave edip iyice yoğurun.

Sofralarda farklı bir alternatif oluşturan bu popüler yemeği siz de hazırladığımız etapları takip ederek evinizde kolaylıkla yapabilirsiniz.

Sütü ısıtın. 2 buçuk su bardağı toz şekeri ilave edip, kaynatın. Geniş bir tepsiye dökün. Güllaçları parçalara ayırıp, bu tepsinin içinde ıslatın.

Margarin, pudraşekeri, yumurta, rendelenmiş limon kabuğu, toz zencefil, toz karanfil ve tarçını derin bir kaba alıp, karıştırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri