Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kabune Tarifi | Diğer Tarifler | Yemek Tarifleri
Kabune
Pratik Kabune Tarifi

Malzemeler

2 baş beyaz büyük kuru soğan
1 küçük baş soğan (eti haşlamak için)
1 kg parça dana eti (orta yağlı)
1 su bardağı haşlanmış nohut
3 su bardağı amerikan pirinci
3 su bardağı sıcak etsuyu
1/2 paket tereyağı
1-2 adet yeşil biber
tuz, karabiber, maydanoz

Yemek Tarifi

Parça et 1 küçük baş soğanla beraber iyice yumuşayana kadar haşlanır.
Haşlandıktan sonra çok küçük olmayacak şekilde didiklenir.
Soğanlar yarım ay şeklinde doğranır, biraz tuz ve karabiber ile ovulur.
Amerikan pirinci bol suyla yıkanarak nişastası alınır.
Düz tabanlı bir pilav tenceresinin en altına soğanlar yayılır.
Soğanın üzerine etler serilir.
Etin üstüne haşlanmış nohut ve parmak boğumu büyüklüğünde doğranmış yeşil biber konur.
Bunların üzerine yıkanmış Amerikan pirinci serilir.
3 bardak etsuyu, tuz ve eritilmiş tereyağı dökülür.
Orta ateşte kaynayana kadar ve kaynadıktan sonra kısık ateşte pirinçler yumuşayana kadar pişirilir.
Pişerken hiç karıştırılmaması önemlidir.
Kabune pişince üstüne temiz bir bez konur ve 15 dakika demlendirilir.
Demlendikten sonra tahta bir kaşıkla pirinçler kırılmadan alt üst ederek iyice karıştırılır.
Servis tabağına kubbe şeklinde alınır.
Üzeri karabiber ve maydonozla süslenerek servis yapılır.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ahtapot etini yumuşayıncaya kadar haşlayın. Sarımsağı soyup ezin. Ayçiçek yağı, sarımsak ve limon suyunu bir kapta karıştırın.

Eti tencereye alın. Suyunu salıp yeniden çekene dek pişirin. Ayvaları dilimleyin. Az miktardaki suda haşlayın.

Temizlenmiş ıspanakları ve soğanları doğrayıp karıştırın. beyaz peyniri ezip ıspanaklara ilave edin. Bu harcı dört eşit parçaya bölün.

Kabakları rendenin ince kısmıyla rendeleyin. Yapışmaz yüzeyli bir tavaya alıp pişirin.

Sahur için lezzetli ve hafif bir çorba tarifi..

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri