Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Hülya Polatın Tarifi Tarifi | Diğer Tarifler | Yemek Tarifleri
Hülya Polatın Tarifi
Pratik Hülya Polatın Tarifi Tarifi

Malzemeler

1.
5 su bardağı pirinç
1/2 su bardağı ayçiçek yağı
1/2 ekmek kaşığı tereyağı
1 avuç dolusu badem içi
2 orta boy havuç
1/2 kg yağsız kuşbaşı et
tuz
karabiber

Yemek Tarifi

Kuşbaşı etleri yumuşayıncaya kadar haşlıyoruz, başka bir yerde bademleri öldürmeden haşlayıp kabuklarını soyuyoruz.
Tencereye ayçiçek ve tereyağını koyup bademleri de ekleyip kavuruyoruz.
Sonra içine haşladığımız kuşbaşı eti ve rendelediğimiz havuçları atıp 1-2 kez kavurduktan sonra tuzu, karabiberi katıyoruz.
Önceden ıslattığımız pirinci katıp tekrar kavuruyoruz.
Üzerine etten kalan haşlama suyu ve yeter miktarda suyu katıp pilavı pişiriyoruz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Domatesleri yıkayıp saplarını çıkarmadan üst kısımlarından kapak kesin.

Unu hamur yoğurma kabına eleyip ortasını havuz gibi açın. Maya, şeker, tuz ve sütün yarısını ekleyin ve 15 dakika bekletin.

Fulden Ekinci'den lezzetli bir tarif

Üzümü iyice yıkayın ve tencereye alın. Su ilave edip, pişmeye bırakın. Diğer tarafta vişneleri ayıklayın ve yıkayın.

Çekinti mısırın üzerine çıkacak kadar su ve tuz ekleyip koyulaşıncaya kadar pişirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri