Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Hülya Polatın Tarifi Tarifi | Diğer Tarifler | Yemek Tarifleri
Hülya Polatın Tarifi
Pratik Hülya Polatın Tarifi Tarifi

Malzemeler

1.
5 su bardağı pirinç
1/2 su bardağı ayçiçek yağı
1/2 ekmek kaşığı tereyağı
1 avuç dolusu badem içi
2 orta boy havuç
1/2 kg yağsız kuşbaşı et
tuz
karabiber

Yemek Tarifi

Kuşbaşı etleri yumuşayıncaya kadar haşlıyoruz, başka bir yerde bademleri öldürmeden haşlayıp kabuklarını soyuyoruz.
Tencereye ayçiçek ve tereyağını koyup bademleri de ekleyip kavuruyoruz.
Sonra içine haşladığımız kuşbaşı eti ve rendelediğimiz havuçları atıp 1-2 kez kavurduktan sonra tuzu, karabiberi katıyoruz.
Önceden ıslattığımız pirinci katıp tekrar kavuruyoruz.
Üzerine etten kalan haşlama suyu ve yeter miktarda suyu katıp pilavı pişiriyoruz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ilık su, maya, tozşeker, sıvıyağ, un, tuz ve zeytini genişçe bir kaba alıp iyice yoğunur.

Soğanları temizleyip yemeklik kıyın. Bir tencerenin içine tereyağını, kuzu etini ve soğanı koyup harlı ateşte soğanlar ve etler pembeleşinceye kadar kovurun.

Hamsiyi ayıklayıp kılçıklarını çıkarın. Yıkayıp suyunu süzdükten sonra incecik kıyın.

Çocukların çok seveceği ve keyifle yiyeceği çok lezzetli bir pasta. Hazırlanması da oldukça basit..

Yeşil mercimeği yıkayıp haşladıktan sonra süzüp kenara alın. Karnabaharları çiçeklerine ayırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri