Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Harika Çinicinin Tarifi Tarifi | Diğer Tarifler | Yemek Tarifleri
Harika Çinicinin Tarifi
Pratik Harika Çinicinin Tarifi Tarifi

Malzemeler

20 adet kuru patlıcan
500 gr yemeklik kıyma
3 adet soğan
1/2 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağından 1 parmak eksik pirinç
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı nar ekşisi
1 tatlı kaşığı kırmızı tozbiber
1 çay kaşığı karabiber ve arzu edildiği kadar tuz
1 adet domates( patlıcan sayısı kadar parçalar halinde kesilecek)

Yemek Tarifi

Kuru patlıcanlar düdüklü tencerede yaklaşık 15 dakika haşlanır.
Soganlar Çok küçük dogranır.
İçine kıyma, 1/4 su bardağı sıvıyağ, 1/2 yemek kaşığı domates salçası, biber salçası, baharatlar, tuz, nar ekşisi konur ve iyiye karıştırılır.
En son içine pirinç konur.
Haşlanmış olan patlıcanların içi tek tek bu harç ile doldurulur ve düdüklü tencerenin içine dizilir.
Her bir patlıcanın üzerine küçük parça halinde kesilmiş domates konur ve düdüklünün içine 1/2 kaşık salça ve 1/4 su bardağı sıvı yağ konur.
Düdüklü kapatılır ve yaklaşık 20 dakika pişirilir.
Sıcak olarak servis yapılır.

Son Aranan Yemek Tarifleri

500 gram pırasayı yıkayıp, incecik kıyın. Çok az sıvıyağ ile soteleyin. 250 gram kıymayı da ilave edip, beraberce soteleyin.

Türk mutfağını en iyi temsil eden Feriye Lokantası'nın aşçılarından Birkan Erköylü'den çok pratik ve lezzetli bir tarif. Mutlaka deneyin...

Derin bir kabın içine maya, tozşeker, tuz, ılık süt ve ılık suyu koyun. Üzerine elenmiş unu ilave edin.

Tencereye 1 su bardağı su, 1 tatlı kaşığı tuz ve limon suyunu koy, kaynamaya bırak. Kerevizleri yıka, soy, enine ikiye böl, içlerini kenar kalınlığı yarım santimetre olacak şekilde oy ve kaynayan suya ekleyip, 10 dakika haşla.

Pirinci yıkayıp süzün. Soğanları soğup kıyın. Mısır yağını tencerede ısıtıp soğanı kavurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri