Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Fıstıklı Mantarlı Pilav Tarifi | Diğer Tarifler | Yemek Tarifleri
Fıstıklı Mantarlı Pilav
Pratik Fıstıklı Mantarlı Pilav Tarifi

Malzemeler

2 su bardağı pirinç
3 su bardağına yakın su
1/2 çorba kaşığı tereyağ
1/2 demet dereotu
250 gr küçük kesilmiş mantar
1 su bardağı bezelye
soya sosu
1/2 demet taze soğan
karabiber
köri
çok az tuz
dolmalık fıstık (2 paket)

Yemek Tarifi

Tereyağını eritin, sonra soğan, dereotu, mantarları, dolmalık fıstığı ve bezelyeyi ilave ederek 5-10 dakika kadar kavurun.
Daha sonra suyu ilave ederek yıkanmış pirinçleri, biraz soya sosu ve baharatları ekleyin.
Su kaynayınca ateşi kısın ve 3 dakika daha ateşte tutun.
Altını kapatıp fıstık mantarlı pilavınızı demlemeye bırakın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Barbunyayı temizleyip bir tencereye alın. Üzerini bir parmak geçecek kadar su ekleyin.

Kıyma ve sucuk baharatını derin bir kaseye alın. Dövülmüş sarımsaığı ilave edip bütün malzemeyi iyice yoğrun.

Unu derin bir kaseye boşaltın, yumurtaları tek tek karıştırın. Yağı tuzu ekleyin, sütle yavaş yavaş sulandırın.Krep hamurunun pütürsüz olması gerekir.

Derya Aydın'dan evde kolayca yapılabilek bir tarif...

Doktor Gülseren Ünsün'ün şeker hastaları için yemek tarifi

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri