Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Fırında Patatesli Pilav Tarifi | Diğer Tarifler | Yemek Tarifleri
Fırında Patatesli Pilav
Pratik Fırında Patatesli Pilav Tarifi

Malzemeler

1 ölçü pirinç
5-6 adet patates
1/2 kilo kültür mantarı
2-3 adet kuru soğan
Yağ, Tuz,
Baharat
Kaşar Peyniri

Yemek Tarifi

Mantar küçük küçük doğranıp, haşlanır.
İçine baharat konur (kekik, tuz, karabiber vs.
.
.
).
Pirinç yıkanır ve içine ilave edilerek yağda kavrulur.
Patatesler soyularak, içi oyulur.
Oyulan yere hazırladığımız içten koyulur (dolma doldurur gibi).
En üstüne kaşar peyniri rendelenip, fırın tepsisine yerleştirilir.
Üzerine salçalı su yapılıp dökülür ve pişmeye bırakılır.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Tereyağı ve elenmiş unu parmak uçlarınızla birbirine yedirin. Diğer malzemeleri ekleyip hamur kıvamına gelene kadar yoğurun.

Zeytinyağını bir tencereye alıp üzerine halka doğranmış havuçları ekleyin. 5 dakika kavurup, verev kesilmiş pırasaları ilave edin.

Unu derin bir kaseye alın. Yeterince su ve 1 tatlı kaşığı tuz ilave edip ele yapışmayacak bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Vanilya tohumlarını bıçakla çubuğun içinden çıkarın. Süt ve vanilya tohumlarını tencereye alıp ısıtın.

Akşamdan ıslattığınız börülceyi haşlayıp süzün. Brüksel lahanalarını şeker eklediğiniz suda yumuşayana kadar haşlayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri