Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Fırında Patatesli Pilav Tarifi | Diğer Tarifler | Yemek Tarifleri
Fırında Patatesli Pilav
Pratik Fırında Patatesli Pilav Tarifi

Malzemeler

1 ölçü pirinç
5-6 adet patates
1/2 kilo kültür mantarı
2-3 adet kuru soğan
Yağ, Tuz,
Baharat
Kaşar Peyniri

Yemek Tarifi

Mantar küçük küçük doğranıp, haşlanır.
İçine baharat konur (kekik, tuz, karabiber vs.
.
.
).
Pirinç yıkanır ve içine ilave edilerek yağda kavrulur.
Patatesler soyularak, içi oyulur.
Oyulan yere hazırladığımız içten koyulur (dolma doldurur gibi).
En üstüne kaşar peyniri rendelenip, fırın tepsisine yerleştirilir.
Üzerine salçalı su yapılıp dökülür ve pişmeye bırakılır.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Mercimeği kaynar suda 30 dakika pişirin. Pişmesine yakın karıştırmaya başlayın. Mercimekler suyunu çekip iyice dağılıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirin.

Unu derin bir kaba boşaltıp, ortasını havuz gibi açın. Yumurta, biraz su ve 1 çay kaşığı tuz ilave edin.

Öncelikle bir kasede 6 yemek kaşığı nişastayı biraz süt ilavesi ile iyice karıştırın.

Yumurta, un, süt, sıvıyağ ve tuzu iyice çırpın. Karışımdan bir kepçe alarak yapışmaz yüzeyli bir tavada arkalı önlü pişirin.

Çilekleri yıkayıp temizledikten sonra blenderden geçirin. Shaker’a aktarıp üzerine süt ve çilekli dondurmayı ilave edin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri