Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Fırında Patatesli Pilav Tarifi | Diğer Tarifler | Yemek Tarifleri
Fırında Patatesli Pilav
Pratik Fırında Patatesli Pilav Tarifi

Malzemeler

1 ölçü pirinç
5-6 adet patates
1/2 kilo kültür mantarı
2-3 adet kuru soğan
Yağ, Tuz,
Baharat
Kaşar Peyniri

Yemek Tarifi

Mantar küçük küçük doğranıp, haşlanır.
İçine baharat konur (kekik, tuz, karabiber vs.
.
.
).
Pirinç yıkanır ve içine ilave edilerek yağda kavrulur.
Patatesler soyularak, içi oyulur.
Oyulan yere hazırladığımız içten koyulur (dolma doldurur gibi).
En üstüne kaşar peyniri rendelenip, fırın tepsisine yerleştirilir.
Üzerine salçalı su yapılıp dökülür ve pişmeye bırakılır.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Bir kapta 2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri, haşlanmış bezelye, küçük doğranmış beyaz peynir, bir demet ince kıyılmış taze soğan ve bir tutam dereotunu karıştırın.

Tencereye yağı alın. Temizlenmiş arpacık soğanları, küp biçiminde doğranmış havucu ekleyin. Soğanlar pembeleşene dek kavurun.

Süt ve tozşeker orta boy bir tencerede karıştırılarak orta ısılı ateşin üzerine koyulur. Sürekli karıştırılarak şeker eriyip süt ılınıncaya kadar ısıtılır.

Yumurtalar çukurca bir kaba kırılıp, tuz ve karabiberle birlikte iyice köpükleninceye kadar çırpılır.

Yeşil mercimeği yıkayıp yumuşayıncaya kadar haşlayın. Süzüp geniş bir kaba alın ve ılınmaya bırakın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri