Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Fırında Patatesli Pilav Tarifi | Diğer Tarifler | Yemek Tarifleri
Fırında Patatesli Pilav
Pratik Fırında Patatesli Pilav Tarifi

Malzemeler

1 ölçü pirinç
5-6 adet patates
1/2 kilo kültür mantarı
2-3 adet kuru soğan
Yağ, Tuz,
Baharat
Kaşar Peyniri

Yemek Tarifi

Mantar küçük küçük doğranıp, haşlanır.
İçine baharat konur (kekik, tuz, karabiber vs.
.
.
).
Pirinç yıkanır ve içine ilave edilerek yağda kavrulur.
Patatesler soyularak, içi oyulur.
Oyulan yere hazırladığımız içten koyulur (dolma doldurur gibi).
En üstüne kaşar peyniri rendelenip, fırın tepsisine yerleştirilir.
Üzerine salçalı su yapılıp dökülür ve pişmeye bırakılır.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ilık su, maya, tozşeker, sıvıyağ, un, tuz ve zeytini genişçe bir kaba alıp iyice yoğunur.

Patlıcanların kabuklarını soyup boylamasına ikiye kesin. Daha sonra iki parmak kalınlığında doğrayın.

Havucu temizleyip küp küp doğrayın. Pırasayı temizleyip halka halka dilimleyin. Lahana yapraklarını incecik şeritler halinde doğrayın.

Patlıcanları doğrudan plaka veya kömür ızgarası ateşi üstüne koyun ve kabukları yanıncaya kadar pişirin. Bu önemli çünkü salatanın is tadı olmalıdır.

Öncelikle süt loru ile yarım su bardağı şekeri karıştırın. Bu karışımı bir kenarda bekletin. Yumuşatılmış margarin, yumurta, yarım su bardağı şekeri, yoğurt, un ve kabartma tozu ile birlikte karıştırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri