Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Fırında Garnitürlü Pilav Tarifi | Diğer Tarifler | Yemek Tarifleri
Fırında Garnitürlü Pilav
Pratik Fırında Garnitürlü Pilav Tarifi

Malzemeler

250 gr.
Bezelye
2 tane Havuç
2 orta boy Patates
1 orta boy Domates
2 tane limon
500 gr.
Kuşbaşı Et
3 su bardağı Pirinç
Tereyağı
Tuz
Karabiber
Sarımsak tozu
Soya sosu
Kekik
Kırmızı pul biber
Salça

Yemek Tarifi

Havuç ve patatesi küçük küpler halinde doğradıktan sonra, tüm sebzeleri bir tencereye koyup üzerine 1 su bardağı su koyarak haşlayın.
Haşlama suyunun içine 1 çay kaşığı tuz koyunuz.
Sebzeler yumuşadıktan sonra ocaktan alın ve suyunu süzün.
Bir yemek kaşığı tereyağını tencerede eriterek, içine kuşbaşı eti, 1 çay kaşığı sarımsak tozu, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı kekik, 1 çorba kaşığı soya sosu ve tercihe göre kırmızı pul biber koyarak kavurun.
Etler kavrulduktan sonra tercihe göre kabuğu soyulmuş ve küçük parçalara ayrılmış yarım veya tam limonu ekleyin ve 1 çay bardağı su koyarak suyunu cekene kadar pişirin.
Yarım saat tuzlu sıcak suda bekletilen pirinci iyice yıkayın.

1 çorba kaşığı tereyağını tencerede eriterek, içine pirinci koyarak kavurun.
Salçalı su hazırlayın ve tenceredeki pirinci örtene kadar ekleyin.
Kontrol ederek tuzunu koyun.
Suyunu tam çekmeden ocaktan alın (Biraz lapa olmalı).
Yuvarlak bir borcamın orta kısmına sebzeleri ve sebzelerin etrafına eti yerleştirin.

Suyunu tam çekmemiş salçalı pilavı en dışa düzgünce koyun.
Üzerine halkalar halinde kesilmiş domates ve limon koyarak fırına verin.
15 dakika 150 derecede pişirin ve sıcak servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Tavuk göğsünü büyük markeflerden istediğiniz büyüklükte ve adefte açık ya da kapalı olarak alabilirsiniz. Bir dilim olarak aldığınız tavuk göğsü birbirine bağlı iki parçadan oluşur.

Karıştırma kabına yoğurdu, çiçek yağını, yumurtanın sarısını, mayayı ılık suyu ve bir çorba kaşığı sirkeyi koyup hepsini karıştırıyoruz.

Yufkayı düz bir zemine yayıp, bir tutam tuzla çırptığınız yumurta akını üzerine sürün.

Binnur Siyako'dan pratik, lezzetli ve bol vitaminli bir çorba tarifi...

Çocukların çok seveceği renkli lokumlar...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri