Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Enginarlı Pilav Tarifi | Diğer Tarifler | Yemek Tarifleri
Enginarlı Pilav
Pratik Enginarlı Pilav Tarifi

Malzemeler

3 su bardağı USA Calrose pirinç
1 çorba kaşığı tereyağ
1 çay bardağı sıvıyağ
2 adet enginar
3 adet soğan
tuz
karabiber

Yemek Tarifi

Enginarların kabuklarını ve tüylerini ayıklayıp ufak parçalara doğrayın.
Limonlu suya atın.
Soğanın kabuklarını soyup doğrayın.
Tencereye sıvıyağ, tereyağ, soğan koyup kavurun.
Doğranmiş enginarları ilave edip bir miktar daha kavurun.
1 su bardağı su ve tuz koyup enginarları yumuşayıncaya kadar pişirin.
pirinci sıcak suda 15 dakika bekletin.
Suyunu süzüp enginarlara ilave edin.
Tuz ve 5 su bardağı su ekleyip harlı ateşte kaynatıp, kısık ateşe alın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ön hazırlık olarak pirinci ayıklayın. Orta boy bir tencereye koyup, üzerini birkaç parmak aşacak kadar tuzlu ılık su ilave edin.

Un, yoğurt, tozşeker, sıvıyağ, sirke, kabartma tozu ve bir tutam tuzu yoğurup, orta yumuşaklıkta bir hamur elde edin.

Öncelikle yumurta ile şekeri iyice çırpın. Diğer malzemeleri ilave ederek, boza kıvamında bir hamur elde edin.

Börülceyi 1 gece önceden tuzlu suyla ıslatın. Ertesi gün haşlayıp, süzün. Salata kabına alın.

Elmaları yıkayıp soyduktan sonra rendeleyin. 3 yemek kaşığı toz şekeri ekleyip, suyunu çekinceye kadar 2-3 taşım kaynatın. Soğuyunca iri çekilmiş ceviz içi ve tarçın koyun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri