Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Enginarlı Pilav Tarifi | Diğer Tarifler | Yemek Tarifleri
Enginarlı Pilav
Pratik Enginarlı Pilav Tarifi

Malzemeler

3 su bardağı USA Calrose pirinç
1 çorba kaşığı tereyağ
1 çay bardağı sıvıyağ
2 adet enginar
3 adet soğan
tuz
karabiber

Yemek Tarifi

Enginarların kabuklarını ve tüylerini ayıklayıp ufak parçalara doğrayın.
Limonlu suya atın.
Soğanın kabuklarını soyup doğrayın.
Tencereye sıvıyağ, tereyağ, soğan koyup kavurun.
Doğranmiş enginarları ilave edip bir miktar daha kavurun.
1 su bardağı su ve tuz koyup enginarları yumuşayıncaya kadar pişirin.
pirinci sıcak suda 15 dakika bekletin.
Suyunu süzüp enginarlara ilave edin.
Tuz ve 5 su bardağı su ekleyip harlı ateşte kaynatıp, kısık ateşe alın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Tavaya 1 çorba kaşığı margarini aktarın. Küçük küçük kestiğiniz soğanı yağda pembeleştirin. Sonra kıymayı ilave edin. Rengi değişene dek kavurun.

Şerbet malzemesini kaynatıp, soğumaya bırakın. Yumurtaları iyice çırpın. Yoğurt ilave ederek çırpmaya devam edin.

Unu hamur yoğurma kabına eleyip ortasını açın. Eritilmiş 4 kaşık margarin, tuz, yumurta, sirke, yoğurt ve karbonatı ilave edin.

Binnur Siyako'dan enfes bir salata. Farklı tarif denemek isteyenler için hem pratik hem lezzetli...

Yağısız köftelik kıymayı derin bir yoğurma kabının içine aktarın. Üzerine dövülmüş sarımsakları, irmik ve yulafı aktarın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri