Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Enginarlı Pilav Tarifi | Diğer Tarifler | Yemek Tarifleri
Enginarlı Pilav
Pratik Enginarlı Pilav Tarifi

Malzemeler

3 su bardağı USA Calrose pirinç
1 çorba kaşığı tereyağ
1 çay bardağı sıvıyağ
2 adet enginar
3 adet soğan
tuz
karabiber

Yemek Tarifi

Enginarların kabuklarını ve tüylerini ayıklayıp ufak parçalara doğrayın.
Limonlu suya atın.
Soğanın kabuklarını soyup doğrayın.
Tencereye sıvıyağ, tereyağ, soğan koyup kavurun.
Doğranmiş enginarları ilave edip bir miktar daha kavurun.
1 su bardağı su ve tuz koyup enginarları yumuşayıncaya kadar pişirin.
pirinci sıcak suda 15 dakika bekletin.
Suyunu süzüp enginarlara ilave edin.
Tuz ve 5 su bardağı su ekleyip harlı ateşte kaynatıp, kısık ateşe alın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Çikolatayı rendeleyip, bekletin. Tereyağı ve pudraşekerini mikserle çırpın. Fındıkları ve çikolatayı ekleyip, yoğurun.

Tavuk etini haşlayıp lif lif didikleyin. Pirinç Unu, Nişasta, şeker ve sütü pişirdikten sonra 10 dakika mikserde çırpın.

Taze ısırganın yapraklarını ayıklayın, tuzla ovduktan sonra bol suda yıkayın.

Sahrap Soysal'dan yöresel bir yemek tarifi. Bir çeşit muhallebi olan haytayla, özellikle Şanlıurfa, Kütahya, Adana, Afyonkarahisar ve Antakya gibi illerimizde yaygındır.

Patateslerin üzerindeki tozlar gidene kadar bol suyla yıkayın. Tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ekleyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri