Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Enginarlı Pilav Tarifi | Diğer Tarifler | Yemek Tarifleri
Enginarlı Pilav
Pratik Enginarlı Pilav Tarifi

Malzemeler

3 su bardağı USA Calrose pirinç
1 çorba kaşığı tereyağ
1 çay bardağı sıvıyağ
2 adet enginar
3 adet soğan
tuz
karabiber

Yemek Tarifi

Enginarların kabuklarını ve tüylerini ayıklayıp ufak parçalara doğrayın.
Limonlu suya atın.
Soğanın kabuklarını soyup doğrayın.
Tencereye sıvıyağ, tereyağ, soğan koyup kavurun.
Doğranmiş enginarları ilave edip bir miktar daha kavurun.
1 su bardağı su ve tuz koyup enginarları yumuşayıncaya kadar pişirin.
pirinci sıcak suda 15 dakika bekletin.
Suyunu süzüp enginarlara ilave edin.
Tuz ve 5 su bardağı su ekleyip harlı ateşte kaynatıp, kısık ateşe alın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Öncelikle şerbet için, şeker ve suyu karıştırıp 5 dakika kaynatın. Limon suyunu ekleyip 1-2 dakika kaynattıktan sonra ocaktan alın.

Yumurtanın akını ve sarısını ayırın. Yumurta sarısına pekmez, süt, portakalın rendelenmiş kabuğu ve 2 çorba kaşığı zeytinyağı ekleyip iyice karıştırın.

Lahanayı temizleyip yapraklarını tek tek yıkayın. Süzüp parmak kalınlığında şeritler halinde doğrayın.

Hamuru hazırlamak için, un, yumurta, su ve tuzu yoğurun. 10 dakika dinlendirin. Haşlanmış kurufasuyle ve karabiberi birlikte robottan geçirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri