Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Çinçin Pilavı Tarifi | Diğer Tarifler | Yemek Tarifleri
Çinçin Pilavı
Pratik Çinçin Pilavı Tarifi

Malzemeler

1 su bardağı pirinç
4 çorba kaşığı sıvı yağ
1 yumurta
1 çorba kaşığı su
1 orta boy ince kıyılmış kuru soğan
1 adet ince doğranmış kırmızı biber
1,5 su bardağı dolusu haşlanmış küçük karides
1/3 su bardağı haşlanmış bezelye
1/3 su bardağı mısır tanesi
1 çorba kaşığı soya sosu
1çorba kaşığı ince kıyılmış dere otu
1,5 lt su(pirinç haşlamak için)

Yemek Tarifi

Pirinci 1,5 lt tuzlu suda hafif diri olana kadar haşlayın,suyunu süzün.
Yumurtayı 1 çorba kaşığı su ile birlikte el mikseri kullanarak çırpın.
2 çorba kaşğı sıvı yağı tavada kızdırın ve yağlı tavada omlet şeklinde pişirin.
pişirdiğiniz omleti rulo şeklinde sarın ve halkalar halinde ince ince kesin.
Geri kalan iki kaşık sıvı yağı tava kızdırın,kırmızıbiber ve soğan 2-3 dk.
sote edin.
Haşlanmış karides,bezelye,mısır ve soya sosunu ilave edin.
2-3 dk.
pişirin.
Pirinci ekleyin,3-4 dk.
sonra ateşten alın.
İnce ince kestiğiniz omlet parçalarını ve dere otunu pilavın üstüne ilave edip karıştırın.
Tabağınızı taze soğanların yeşil kısımlarıyla süsleyerek servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Süt ve tozşekeri bir tencereye alıp kaynatın. İçine irmiği ve portakal kabuğu rendesini ekleyip karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.

Ekmek hamurlarını derin bir kaba alın. Kaşar peynirini rendeleyip hamurun içine katın.

Şeker hastaları için Dr. Gülseren Ünsün'ün taze uskumru buğulama tarifi..

Bir kabın içinde kepekli unu, buğday ununu, yumurtayı, sütü, yağı, eritilmiş tatlandırıcıyı karıştırıp, malzeme özleşene dek iyice yoğurun.

Eti kuşbaşı doğrayın. Kuyruk yağını eritin ve tuz ekleyin. Etle kuyruk yağını karıştırın. Yağlı kağıdı iki kat halinde düz bir zemine serin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri