Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Çikolata Soslu Sütlaç Tarifi | Diğer Tarifler | Yemek Tarifleri
Çikolata Soslu Sütlaç
Pratik Çikolata Soslu Sütlaç Tarifi

Malzemeler

2 su bardağı Amerikan pirinci
1.
5 su bardağı yağsız süt
1 paket jelatin yada sade jöle
3 çorba kaşığı tozşeker
2 su bardağı su
1 çorba kaşığı badem likörü
1/2 çay kaşığı vanilya
2 çorba kaşığı badem
çikolata sosu için:
3 çorba kaşığı kakao
3 çorba kaşığı tozşeker
1/2 su bardağı yağsız ayran
1 çorba kaşığı badem likörü

Yemek Tarifi

Pirinci yıkayıp yarım saat tuzlu sıcak suda bekletin ve süzün.
Küçük tencereye sütü dökün ve üzerine jelatini veya jöleyi ilave edin.
Jelatinler yumuşayıncaya kadar 1 dakika bekletin.
Kısık ateşte sürekli karıştırarak jelatinler eriyinceye kadar pişirin.
Şekeri tencereye ilave edip şeker eriyinceye kadar karıştırın.
Pirinci ilave edip yumuşayıncaya kadar pişirin.
Tencereyi ateşten alıp yumurta akı kıvamına gelinceye kadar soğutun.
Likör ve vaniilyayı pirinçli karışıma ekleyin.
Tencerenin kapağını kapatıp katılaşıncaya kadar soğutun.
Çikolata sosu için kakao ve şekeri küçük bir tencereye dökün.
Ayranı ilave edip karıştırın.
Orta ateşte şeker eriyinceye kadar pişirin.
Likörü ilave edin.
ve ateşten alın.
.
Küçük kalıplara paylaştırın.
Soğuyan sütlacı servis tabaklarıan ters çevirin.
Çevresine hazırladığınız çikolata sosunu dökün.
Kıyılmış bademle süsleyin.
Dilerseniz hindistan cevizi ve az miktarda tarçın da dökebilirsiniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Soğanları soyun ve yarım halkalar halinde doğrayıp bir tutam tuzla ovan. Cevizi ekleyip karıştırın

Bayramların vazgeçilmez tatlısı dilber dudağı...

Süt, yumurta sarısı ve unu orta boy bir çelik tencereye koyun. Mikserin yüksek devriyle 2-3 dakika kadar çırparak malzemeleri pürüzsüz hale getirin.

4-5 kuru soğanı yemeklik doğrayıp, 1 çay bardağı zeytinyağı ve 1,5-2 yemek kaşığı dolmalık fıstık ile (fıstıklar pembeleşene kadar) kavurun.

Kıymalı harç için kıymayı ve küçük doğranmış soğanı sıvıyağda kavurun. Ateşin üzeriden indirmeye yakın tuz ve ince kıyılmış maydanozu ekleyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri