Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Çikolata Soslu Sütlaç Tarifi | Diğer Tarifler | Yemek Tarifleri
Çikolata Soslu Sütlaç
Pratik Çikolata Soslu Sütlaç Tarifi

Malzemeler

2 su bardağı Amerikan pirinci
1.
5 su bardağı yağsız süt
1 paket jelatin yada sade jöle
3 çorba kaşığı tozşeker
2 su bardağı su
1 çorba kaşığı badem likörü
1/2 çay kaşığı vanilya
2 çorba kaşığı badem
çikolata sosu için:
3 çorba kaşığı kakao
3 çorba kaşığı tozşeker
1/2 su bardağı yağsız ayran
1 çorba kaşığı badem likörü

Yemek Tarifi

Pirinci yıkayıp yarım saat tuzlu sıcak suda bekletin ve süzün.
Küçük tencereye sütü dökün ve üzerine jelatini veya jöleyi ilave edin.
Jelatinler yumuşayıncaya kadar 1 dakika bekletin.
Kısık ateşte sürekli karıştırarak jelatinler eriyinceye kadar pişirin.
Şekeri tencereye ilave edip şeker eriyinceye kadar karıştırın.
Pirinci ilave edip yumuşayıncaya kadar pişirin.
Tencereyi ateşten alıp yumurta akı kıvamına gelinceye kadar soğutun.
Likör ve vaniilyayı pirinçli karışıma ekleyin.
Tencerenin kapağını kapatıp katılaşıncaya kadar soğutun.
Çikolata sosu için kakao ve şekeri küçük bir tencereye dökün.
Ayranı ilave edip karıştırın.
Orta ateşte şeker eriyinceye kadar pişirin.
Likörü ilave edin.
ve ateşten alın.
.
Küçük kalıplara paylaştırın.
Soğuyan sütlacı servis tabaklarıan ters çevirin.
Çevresine hazırladığınız çikolata sosunu dökün.
Kıyılmış bademle süsleyin.
Dilerseniz hindistan cevizi ve az miktarda tarçın da dökebilirsiniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Margarini eritip soğumaya bırakın. Unu eleyin. Derin bir kabın içinde margarin, zeytinyağı, yoğurt, sirke, maden suyu, kabartma tozu, yumurta ve tuzu karıştırın.

Uzakdoğu soslarıyla lezzetlendirilmiş yemeklerden hoşlananlar için farklı bir tavuk yemeği tarifi. Zor gibi görünebilir ama tadına doyamayacaksınız...

Tavuk etini haşlayıp lif lif didikleyin. Pirinç Unu, Nişasta, şeker ve sütü pişirdikten sonra 10 dakika mikserde çırpın.

Derya Aydın'dan pratik bir poğaça tarifi

Özellikle sakatat sevenlerin beğeneceği pilavlı kuzu böbreğini, yeşil salata ile servis edebilirsiniz. Büyük, derin bir tavada, tereyağ ve rafine yağı orta ateşte eritiniz.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri