Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Çiğdem Güngörün Tarifi Tarifi | Diğer Tarifler | Yemek Tarifleri
Çiğdem Güngörün Tarifi
Pratik Çiğdem Güngörün Tarifi Tarifi

Malzemeler

1 tavuk göğsü
1 küçük boy patates
1 çay bardağı bezelye
1 çay bardağı pirinç
1+1 çay bardağı kaşar peyniri
1/2 çay bardağı beyaz peynir
Karabiber ; pul biber , az miktarda kekik , kimyon ve tuz
3 yumurta
1 su bardağı galeta unu

Yemek Tarifi

Tavuk ve patates ayrı ayrı haşlanır.
Tavuklar ufak parçalar halinde didiklenir.
Patates püre haline getirilir ve diğer malzemelerle birlikte hepsi karıştırılır.
(geriye sadece 2 yumurta; 1 çay bardağı kaşar ve galete unu kalır) Tamamı güzelce yoğurulur.
Ve seraya uzun köfteler halinde sarılır.
Bunlar 2-3 saat buzdolabın bekletilir.
Daha sonra 2 yumurta, kalan kaşar peyniri ve bir parça tuz işle çırpılır.
Hazırlanmış olan uzun uzun köfteler kare kare kesilir.
Yumurtalı harca batırılır.
Arkasından Galete ununa bulanarak kızgın yağda pişirilir.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Unu derin bir kaseye alıp, ortasını havuz şeklinde açın. Yumurta, sıvıyağ ve sütü ilave edin. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Közlenmiş biberle yapılabilecek güzel ve lezzetli bir dolma. Ustasının al biber rulosu dediği bu yemeği Hacı Bozanoğulları Yeşilyurt'un aşçısı Alaaddin Kızılca anlattı.

Gaziantep mutfağından nefis bir çorba. Et ağırlıklı yemeklerden oluşan bu mutfakta çorbalarda da etten vazgeçilmiyor.

Soğan ve sarımsakları soyup kıyın. Margarini tavada eritip soğanları pembeleştirin. Kıymayı ilave edip suyunu salıp çekinceye kadar kavurun. 1 tutam tuz ve karabiber ekin.

Kremayı hazırlamak için, süt, tozşeker, irmik ve margarini bir tencereye alın. Topaklanmaması için sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri