Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Çiğdem Güngörün Tarifi Tarifi | Diğer Tarifler | Yemek Tarifleri
Çiğdem Güngörün Tarifi
Pratik Çiğdem Güngörün Tarifi Tarifi

Malzemeler

1 tavuk göğsü
1 küçük boy patates
1 çay bardağı bezelye
1 çay bardağı pirinç
1+1 çay bardağı kaşar peyniri
1/2 çay bardağı beyaz peynir
Karabiber ; pul biber , az miktarda kekik , kimyon ve tuz
3 yumurta
1 su bardağı galeta unu

Yemek Tarifi

Tavuk ve patates ayrı ayrı haşlanır.
Tavuklar ufak parçalar halinde didiklenir.
Patates püre haline getirilir ve diğer malzemelerle birlikte hepsi karıştırılır.
(geriye sadece 2 yumurta; 1 çay bardağı kaşar ve galete unu kalır) Tamamı güzelce yoğurulur.
Ve seraya uzun köfteler halinde sarılır.
Bunlar 2-3 saat buzdolabın bekletilir.
Daha sonra 2 yumurta, kalan kaşar peyniri ve bir parça tuz işle çırpılır.
Hazırlanmış olan uzun uzun köfteler kare kare kesilir.
Yumurtalı harca batırılır.
Arkasından Galete ununa bulanarak kızgın yağda pişirilir.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Soğanı rendeleyin; kıymaya soğanı, tuzu ve karabiberi ekleyerek yoğurun. Mantı makarnalarının içlerini köfte harçları ile doldurun.

Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. Çarliston biberin çekirdekli kısmını çıkarıp ince ince dilimleyin. Soğanı kıyın, sarımsakları ezin.

Un, yumurta, tuz ve aldığı kadar suyu derin bir kabın içinde yoğurup hamur haline getirin.

Un, tereyağı, margarin, süt ve pudraşekerini karıştırın. Dövülmüş damla sakızı ile susam, mahlep, tarçın, karanfil ve hintcevizini ekleyin.

Fırını 18O C'ye ısıtın. Büyük ve derin olmayan bir güveçte margarini eritin. (Kap ateşe dayanıklı ve tavuklar bir tek düzeyde kozacak kadar büyük olmalı.)

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri