Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Cevizli Köfteli Pilav Tarifi | Diğer Tarifler | Yemek Tarifleri
Cevizli Köfteli Pilav
Pratik Cevizli Köfteli Pilav Tarifi

Malzemeler

2 Su bardağı Amerikan Pirinci
3,5 Su bardağı sıcak su
2 büyük kuru soğan
5 çarliston biber
1 demet maydonoz
1 yemek kaşığı dolusu domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
6 yemek kaşığı mısırözü yağı
1 tatlı kaşığı nane,
1 tatlı kaşığı şeker, 1tatlı kaşığı dolusu tuz
150 gr yağsız kıyma
75 gr ceviz

Yemek Tarifi

150 gr yağsız kıymadan fındık büyüklüğünde minik top köfteler hazırlanır.
Ayrı bir yerde sıvı yağda kızartılır.
Ardından yağsız tavada ufalanmış ceviz parçaları hafif kavrulur.
Köfte ve cevizler bir kenara ayrılır.
Küçük doğranmış soğanlar 6 yemek kaşığı mısırözü yağında hafif kavrulur.
Ardından küp küp doğranmış biberler ilave edilerek pempeleşinceye kadar birlikte kavrulur.
Domates ve biber salçasıda ilave ettikten sonra pirinçle birlikte 1-2 dakika daha kavrulur.
Sıcak su ilave ettikten sonra ince ince doğranmış maydonoz,nane tuz,şeker ilave edilir.

Pişen pilava, demlendikten sonra ceviz ve köfteler ilave edilir
Pilav servise hazırdır.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Lebeni, Antep mutfağının vazgeçilmez bir çorbası. Yeni ve yöresel çorba denemek isteyenler için Eresin Crown Hotel'in genç aşçısı Cihan Şahin, Lebeni'nin nasıl yapılacağını anlattı...

Farklı bir spagetti denemek isteyenler için pratik bir tarif. Pizza Venti'nin kurucusu İlter Kanat sizler için anlattı...

Kayısıların alt kısımlarında çarpı biçiminde ince yarıklar açıp kaynar suya atın. Hemen soğuk suya çıkarıp süzün, kabuklarını soyun. Yarıya bölün ve çekirdeklerini çıkarın.

Soğanları temizleyip söğüş doğrayın. Domates ve sivribiberleri temizleyip küçük küçük doğrayın.

Ispanak yapraklarını robottan geçirip püre haline getirin ve suyunu bir kaba süzün. Unu hamur yoğurma kabına alın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri