Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Cevizli Köfteli Pilav Tarifi | Diğer Tarifler | Yemek Tarifleri
Cevizli Köfteli Pilav
Pratik Cevizli Köfteli Pilav Tarifi

Malzemeler

2 Su bardağı Amerikan Pirinci
3,5 Su bardağı sıcak su
2 büyük kuru soğan
5 çarliston biber
1 demet maydonoz
1 yemek kaşığı dolusu domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
6 yemek kaşığı mısırözü yağı
1 tatlı kaşığı nane,
1 tatlı kaşığı şeker, 1tatlı kaşığı dolusu tuz
150 gr yağsız kıyma
75 gr ceviz

Yemek Tarifi

150 gr yağsız kıymadan fındık büyüklüğünde minik top köfteler hazırlanır.
Ayrı bir yerde sıvı yağda kızartılır.
Ardından yağsız tavada ufalanmış ceviz parçaları hafif kavrulur.
Köfte ve cevizler bir kenara ayrılır.
Küçük doğranmış soğanlar 6 yemek kaşığı mısırözü yağında hafif kavrulur.
Ardından küp küp doğranmış biberler ilave edilerek pempeleşinceye kadar birlikte kavrulur.
Domates ve biber salçasıda ilave ettikten sonra pirinçle birlikte 1-2 dakika daha kavrulur.
Sıcak su ilave ettikten sonra ince ince doğranmış maydonoz,nane tuz,şeker ilave edilir.

Pişen pilava, demlendikten sonra ceviz ve köfteler ilave edilir
Pilav servise hazırdır.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yumurtalar ile toz şekeri köpürünceye kadar çırpın. Margarini eritip soğutun. Unu eleyin. Limon suyu, limon kabuğu rendesi ve margarini ilave edin. Un ve kabartma tozunu katıp karıştırın.

Orta yağlı peyniri tel süzgeçten geçiriyoruz ve elimizle yoğuruyoruz. Fındıktan biraz daha büyük parçalara bölüyoruz ve yuvarlıyoruz.

Soğanı soyup küp kesin ve zeytinyağında şeffaflaşana kadar çerini. Kıymayı ilave edin ve gevrekleşinceye kadar hafifçe kızartın.

Soğan ve sarmısağı soyup küçük küpler halinde doğrayın. Bir kasede soğan, sarmısak, bezelye, maydanoz, kabartma tozu, karabiber ve tuzu karıştırıp püre haline getirin. Karışımdan küçük parçalar alıp una bulayın.

Yemekevi.tv'den sıcak yaz günlerinde içinizi serinletecek lezzetli bir salata. Formunu korumak ve hafif yemek yemek isteyenler için Polat Renaissance İstanbul Hotel'in ödüllü aşçısı Serkan Akgül anlattı...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri