Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Beyza Susuzun Tarifi Tarifi | Diğer Tarifler | Yemek Tarifleri
Beyza Susuzun Tarifi
Pratik Beyza Susuzun Tarifi Tarifi

Malzemeler

2 su bardağı pilavlık pirinç
3 su bardağı sıcak tavuk suyu veya su
1 adet iri tavuk göğsü
2 adet soğan
2 adet havuç
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı tereyağ
2-3 diş sarımsak
50 gr badem
Tuz, karabiber

Yemek Tarifi

Tavuk göğsü yıkanarak sarımsak ve tuz ile birlikte üzerine kadar çıkacak suda haşlanır.
Bademler sıcak suda bekletilerek kabukları soyulur.
Daha sonra tavuk eti kemiklerden ayrılarak küp şeklinde doğranır.
Diğer tarafta pirinç sıcak suya yatırılarak bir çorba kaşığı tuz ilave edilerek 1 saat kadar bekletilir.
Daha sonra bol su ile yıkanarak süzülür.
Soğanlar küçük küçük doğranarak, kibrit çöpü şeklinde doğranmış havuç ve kabuğu soyulmuş bademlerle birlikte sıvı yağda 5-6 dakika kadar kavrulur.
Tencereyi ateşten alarak karışımın üzerine doğranmış tavuk etleri ilave edilip karıştırılır.
Pirinçlerbir tencereye boşaltılıp üzerine sıcak tavuk suyu dökülür.
Önce 2 dakika harlı ateşte sonra kısık ateşte pilav pişirilir.
Pilav piştikten sonra üzerine yağlı kağıt kapatılarak 15 dakika kadar demlenmeye bırakılır.
Genişçe bir servis tabağına tencere ters çevirilerek şekli bozulmayacak bir biçimde pilav boşaltılır.
Üzerine de hazırlanan tavuklu karışım dökülerek süslenir.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Un, tereyağı, margarin, süt ve pudraşekerini karıştırın. Dövülmüş damla sakızı ile susam, mahlep, tarçın, karanfil ve hintcevizini ekleyin.

Sofra Dergisi Yemek Danışmanı Elmas Yetgin'den besin değeri yüksek bir yemek. Çocuklarınız bu tada bayılacak...

Mercimeği sıcak suda 1-2 saat bekletin. Bulguru ekleyip yumuşayana kadar ağzı kapalı kısık ateşte pişirin (30-40 dakika).

Hazır pasta kekinin bir parçasını ılık şekerli su ile ıslatın. Çikolatayı benmari usulü eritip, içine margarini ekleyin ve karıştırın.

Göbek salatayı, aldilya yapraklarını ve rokaları iyice yıkayarak ince ince doğrayın. Salatanın üzerini süslemek için bir iki dilim ayırdıktan sonra havuçları rendeleyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri