Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Beyza Susuzun Tarifi Tarifi | Diğer Tarifler | Yemek Tarifleri
Beyza Susuzun Tarifi
Pratik Beyza Susuzun Tarifi Tarifi

Malzemeler

2 su bardağı pilavlık pirinç
3 su bardağı sıcak tavuk suyu veya su
1 adet iri tavuk göğsü
2 adet soğan
2 adet havuç
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı tereyağ
2-3 diş sarımsak
50 gr badem
Tuz, karabiber

Yemek Tarifi

Tavuk göğsü yıkanarak sarımsak ve tuz ile birlikte üzerine kadar çıkacak suda haşlanır.
Bademler sıcak suda bekletilerek kabukları soyulur.
Daha sonra tavuk eti kemiklerden ayrılarak küp şeklinde doğranır.
Diğer tarafta pirinç sıcak suya yatırılarak bir çorba kaşığı tuz ilave edilerek 1 saat kadar bekletilir.
Daha sonra bol su ile yıkanarak süzülür.
Soğanlar küçük küçük doğranarak, kibrit çöpü şeklinde doğranmış havuç ve kabuğu soyulmuş bademlerle birlikte sıvı yağda 5-6 dakika kadar kavrulur.
Tencereyi ateşten alarak karışımın üzerine doğranmış tavuk etleri ilave edilip karıştırılır.
Pirinçlerbir tencereye boşaltılıp üzerine sıcak tavuk suyu dökülür.
Önce 2 dakika harlı ateşte sonra kısık ateşte pilav pişirilir.
Pilav piştikten sonra üzerine yağlı kağıt kapatılarak 15 dakika kadar demlenmeye bırakılır.
Genişçe bir servis tabağına tencere ters çevirilerek şekli bozulmayacak bir biçimde pilav boşaltılır.
Üzerine de hazırlanan tavuklu karışım dökülerek süslenir.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Vişnelerin çekirdeklerini çıkarıp ince ince kıyın. Konyakla kanştırıp 1 saat bekletin. Yumurta akı ile 5 kahve fincanı pudra şekerini köpük halini alıncaya kadar çırpın.

Ön hazırlık olarak soğanı ayıklayıp, küçük küpler halinde doğrayın. Patatesin kabuklarını soyun. Havucu kazıyın. Her iki sebzeyi de iri zar biçimi doğrayın. Bezelyeyi ayıklayın.

Eskişehir'in vazgeçilmez hamurişlerinden biri. Sabah kahvaltılarına ve çay keyfine keyif katıyor.

Kuru fasulyeleri, diğer kuru baklagillerde olduğu gibi bir gece önceden ayıklayıp, ıslatın. Ertesi gün bir tencereye üzerini aşacak kadar soğuk su ilave ettikten sonra diriliğini kaybedinceye kadar yaklaşık 30 dakika haşlayın.

Kızılcıkları yıkayın ve çekirdeklerinden ayırmak için kevgirden geçirin. Diğer tarafta, bakır tencerede toz şekeri 1 su bardağı su ilavesi ile eritin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri