Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Balıklı Pilav Tarifi | Diğer Tarifler | Yemek Tarifleri
Balıklı Pilav
Pratik Balıklı Pilav Tarifi

Malzemeler

1 tatlı kaşığı un
2 adet küçük mezgit balığı
yeterli miktarda maydanoz
2 baş soğan
3/4 bardak Amerikan pirinci
defne yaprağı
100 gr tereyağı
1 tane kofana balığının kuyruk tarafı
tuz
karabiber

Yemek Tarifi

Pirinci tuzlu suda haşlayın.
Pirinç suyunu çekince ateşten alıp soğuk suda yıkayın ve süzün.
Bir kenarda bekletin.
Bir küçük soğanı tam daire şeklinde halka halka doğrayın.
Bir tencerede temizlenmiş balığı (kofana), soğanı, defne yaprağını, maydanoz saplarını üstüne kadar su ilave edilerek pişirin.
Geri kalan soğanları kuşbaşı doğrayın.
Bir tencerede tereyağında pembeleşene kadar kavurun.
Bir tatlı kaşığı un ilave edin.
Devamlı karıştırarak 5 dakika bütünleştirin.
Haşlanan kofananın deri ve kılçıklarını temizleyin.
Kuyruğunu kesip, top etlerini bir kenara ayırın.
Aynı suda mezgit balığını da haşlayıp, onun da deri ve kılçıklarını temizleyin.
Unla meyalenen soğanların üzerine, haşlanan pirinç döküp, karıştırın.
Önce kofana balığının etlerini ilave edip hafif ateşte bütünleştirin.
Sonra mezgit balığının etlerini karıştırın.
Tuz ve karabiber ilave edip bir süre karıştırarak, balık etleriyle pirinç ve meyaneli soğanı bütünleştirin.
Yaprak yaprak koparılmış maydanozlarla pilavı süsleyin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Bir kapta yumurta ve tozşekeri iyice çırpın. Ardından süt, sıvıyağ, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edip karıştırarak katın.

Soğanı rendeleyin. Bir kapta kıyma, rendelenmiş soğan, tuz ve karabiberi karıştırarak harcı hazırlayın.

Nurdan Çakır Tezgin'den muhteşem bir ekmek tarifi.

Hamsiyi ayıklayıp kılçıklarını çıkarın. Yıkayıp suyunu süzdükten sonra incecik kıyın.

Fasulyeyi yıkayıp kılçıklarını temizleyin ve uzunlamasına ikiye bölün. Soğan ve domatesleri incecik doğrayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri