Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Balıklı Pilav Tarifi | Diğer Tarifler | Yemek Tarifleri
Balıklı Pilav
Pratik Balıklı Pilav Tarifi

Malzemeler

1 tatlı kaşığı un
2 adet küçük mezgit balığı
yeterli miktarda maydanoz
2 baş soğan
3/4 bardak Amerikan pirinci
defne yaprağı
100 gr tereyağı
1 tane kofana balığının kuyruk tarafı
tuz
karabiber

Yemek Tarifi

Pirinci tuzlu suda haşlayın.
Pirinç suyunu çekince ateşten alıp soğuk suda yıkayın ve süzün.
Bir kenarda bekletin.
Bir küçük soğanı tam daire şeklinde halka halka doğrayın.
Bir tencerede temizlenmiş balığı (kofana), soğanı, defne yaprağını, maydanoz saplarını üstüne kadar su ilave edilerek pişirin.
Geri kalan soğanları kuşbaşı doğrayın.
Bir tencerede tereyağında pembeleşene kadar kavurun.
Bir tatlı kaşığı un ilave edin.
Devamlı karıştırarak 5 dakika bütünleştirin.
Haşlanan kofananın deri ve kılçıklarını temizleyin.
Kuyruğunu kesip, top etlerini bir kenara ayırın.
Aynı suda mezgit balığını da haşlayıp, onun da deri ve kılçıklarını temizleyin.
Unla meyalenen soğanların üzerine, haşlanan pirinç döküp, karıştırın.
Önce kofana balığının etlerini ilave edip hafif ateşte bütünleştirin.
Sonra mezgit balığının etlerini karıştırın.
Tuz ve karabiber ilave edip bir süre karıştırarak, balık etleriyle pirinç ve meyaneli soğanı bütünleştirin.
Yaprak yaprak koparılmış maydanozlarla pilavı süsleyin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Gaziantep mutfağının vazgeçilmez yemeği. Türk mutfağında da çok özel bir yere sahip olan içli köftenin tadına doyulmuyor.

Sağlığa çok faydalı bir bitki olan ısırgan otu salatasını hiç denediniz mi. Sağlıklı beslenmek istiyorsanız bu salatayı mutlaka deneyin...

Salata tutkunları için yepyeni bir tarif. Polat Renaissance İstanbul Hotel'in ödüllü aşçısı Veysel eren pratikyemektarifleri.gen.tr okuyucuları için anlattı...

Altınbaşak tuzlu diyet bisküvi yerine istediğiniz bir tuzlu diyet bisküvi kullanabilirsiniz. Ölçü olarak da kendi neskafe fincanınızı kullanabilirsiniz.

Öncelikle şerbet için, tozşeker ve suyu kaynatın. Limon suyunu ilave edin. Bir taşım kaynattıktan sonra soğuması için bir kenara alın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri