Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Balıklı Pilav Tarifi | Diğer Tarifler | Yemek Tarifleri
Balıklı Pilav
Pratik Balıklı Pilav Tarifi

Malzemeler

1 tatlı kaşığı un
2 adet küçük mezgit balığı
yeterli miktarda maydanoz
2 baş soğan
3/4 bardak Amerikan pirinci
defne yaprağı
100 gr tereyağı
1 tane kofana balığının kuyruk tarafı
tuz
karabiber

Yemek Tarifi

Pirinci tuzlu suda haşlayın.
Pirinç suyunu çekince ateşten alıp soğuk suda yıkayın ve süzün.
Bir kenarda bekletin.
Bir küçük soğanı tam daire şeklinde halka halka doğrayın.
Bir tencerede temizlenmiş balığı (kofana), soğanı, defne yaprağını, maydanoz saplarını üstüne kadar su ilave edilerek pişirin.
Geri kalan soğanları kuşbaşı doğrayın.
Bir tencerede tereyağında pembeleşene kadar kavurun.
Bir tatlı kaşığı un ilave edin.
Devamlı karıştırarak 5 dakika bütünleştirin.
Haşlanan kofananın deri ve kılçıklarını temizleyin.
Kuyruğunu kesip, top etlerini bir kenara ayırın.
Aynı suda mezgit balığını da haşlayıp, onun da deri ve kılçıklarını temizleyin.
Unla meyalenen soğanların üzerine, haşlanan pirinç döküp, karıştırın.
Önce kofana balığının etlerini ilave edip hafif ateşte bütünleştirin.
Sonra mezgit balığının etlerini karıştırın.
Tuz ve karabiber ilave edip bir süre karıştırarak, balık etleriyle pirinç ve meyaneli soğanı bütünleştirin.
Yaprak yaprak koparılmış maydanozlarla pilavı süsleyin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Öncelikle un, yumurta, tuz ve suyu karıştırıp ser bir hamur elde edin. Hamuru nemli bir beze sararak 15 dakika dinlendirip iri bezelere ayırın.

Pastaneden hazır olarak alacağınız bezeleri servis tabağına yerleştirin. Frambuaz sosu hazırlayın.

Fındıkları bir tavaya alıp 1-2 dakika kavurun. Çikolatayı benmari usulü eritip ılınmaya bırakın.

Hamur yoğurma kabına yoğurt, yumurta, margarin, tozşeker ve tuz koyup karıştırın.

Oda sıcaklığındaki margarini tozşekerle karıştırın. Üzerine yumurtaları ekleyip çırpın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri