Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pazılı Makarna Çorbası Tarifi | Çorbalar | Yemek Tarifleri
Pazılı Makarna Çorbası
Pratik Pazılı Makarna Çorbası Tarifi


Pazılı Makarna Çorbası (4 Kişilik)

Malzemeler


Yarım demet pazı
1 patates
2 pırasa
120 gr burgu makarna
5 su bardağı su
3 çorba kaşığı zeytinyağı
tuz

Yemek Tarifi


Pazıyı temizleyip ince şeritler halinde doğrayın.
Pırasayı temizleyip dilimleyin.
Patatesi soyup küp küp doğrayın.
5 bardak suyu orta ateşte kaynatın.
Pırasa, patates ve pazıyı ilave edip hafif yumuşayıncaya kadar haşlayın.

Tuz ilave edip makarnayı ekleyin.
Makarna yumuşayıncaya kadar yaklaşık 15 dakika pişirin.
Üzerine zeytinyağını gezdirip karıştırın sıcak olarak servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Meryem Ulu'dan Sivas yöresine ait, sıcak yaz günlerinde içinizi serinletecek bir yaz çorbası. Mutlaka deneyin...

Ön hazırlık olarak içini temizlemek için balıkların karınlarını kesin. İç organlarını çıkardıktan sonra balıkları bol suda yıkayın. Keskin bir bıçak yardımıyla pullarını temizleyin.

Patlıcanı tamamen soyup geniş bir kaba rendeleyin. Üzerine rendelenmiş soğan, yumurta, ekmek içi, kaşar peyniri ve galeta ununun yarısını ekleyin.

Derin bir kabın içine unu koyup ortasını havuz gibi açın. Oda sıcaklığındaki yumurtaları, eritilip ılıtılmış yağı, yoğurt ve karbonatı ilave edin.

Kerevizleri soyup ortadan ikiye kesin ve içlerini oyup çıkartın. Kararmasını önlemek için limonlu suda bekletin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri