Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pazı Çorbası Tarifi | Çorbalar | Yemek Tarifleri
Pazı Çorbası
Pratik Pazı Çorbası Tarifi


Pazı Çorbası (4 Kişilik)

Malzemeler


200 gr Pazı Yaprağı
1 Kuru Soğan
1 Büyük Patates
1.
5 Su Bardağı Su
1 Paket Tavuk Bulyon
1 Su Bardağı Süt
5 Çorba Kaşığı Krema
2 Çorba Kaşığı Un
2 Çorba Kaşığı Tereyağı
5 Çorba Kaşığı Kaşar Rendesi
Tuz, Karabiber

Yemek Tarifi


Pazı yapraklarını yıkayıp, ince ince kıyın.
Patates ve soğanı temizleyerek doğrayın.

Büyükçe bir tencerede tereyağını hafif kızdırıp unu pembeleşinceye kadar kavurun.
Kıyılmış pazı yaprağı, doğranmış patates, soğan, su ve sütü ilave edip, karıştırın.
Bu karışımın içine bir paket tavuk bulyon atın.
Bulyon eriyene kadar karıştırın ve iyice pişirin.

Karışımı blender yardımıyla ezin.
Kremayı ilave edip, tuz ve karabiber ekleyin.
Bir taşım kaynattıktan sonra çorba kaselerine boşaltıp üzerlerine kaşar rendesi serperek sıcak servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Sebze yemeklerini ve özellikle enginar'i sevenler için Aşçı Fok'tan bol vitaminli bir enginar tarifi...

Tavuk seven sevgililer için lezzetli bir yemek. Hem keyifli bir akşam geçirmek hem de farklı bir yemek yemek isteyenlere özel...

İftar sonrası sizin ve sevdiklerinizin ağzını tatlandıracak enfes bir tatlı. The Marmara Pera'nın aşçısının bu tarifini mutlaka deneyin...

Kuzu etini robota alın. Üzerine kırmızı biber, maydanoz, sarımsak, tuz ve karabiber ekleyip birlikte çekin.

Hindiyi seçerken 6-8 aylık ‘palaz’ları tercih etmelisiniz. Fırında pişmeye daha müsait olurlar. Pişirmeden önce hindinin içinin tamamen temizlenmesi gerekir.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri