Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pazı Çorbası Tarifi | Çorbalar | Yemek Tarifleri
Pazı Çorbası
Pratik Pazı Çorbası Tarifi


Pazı Çorbası (4 Kişilik)

Malzemeler


200 gr Pazı Yaprağı
1 Kuru Soğan
1 Büyük Patates
1.
5 Su Bardağı Su
1 Paket Tavuk Bulyon
1 Su Bardağı Süt
5 Çorba Kaşığı Krema
2 Çorba Kaşığı Un
2 Çorba Kaşığı Tereyağı
5 Çorba Kaşığı Kaşar Rendesi
Tuz, Karabiber

Yemek Tarifi


Pazı yapraklarını yıkayıp, ince ince kıyın.
Patates ve soğanı temizleyerek doğrayın.

Büyükçe bir tencerede tereyağını hafif kızdırıp unu pembeleşinceye kadar kavurun.
Kıyılmış pazı yaprağı, doğranmış patates, soğan, su ve sütü ilave edip, karıştırın.
Bu karışımın içine bir paket tavuk bulyon atın.
Bulyon eriyene kadar karıştırın ve iyice pişirin.

Karışımı blender yardımıyla ezin.
Kremayı ilave edip, tuz ve karabiber ekleyin.
Bir taşım kaynattıktan sonra çorba kaselerine boşaltıp üzerlerine kaşar rendesi serperek sıcak servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Eskişehir mutfağından muhteşem bir tatlı. Yöresel tatlılara ilgi duyanlar bu tarifi mutlaka denemeli.

İç malzemeleri için öncelikle patatesleri bol miktarda su dolu bir tencereye koyup haşlayın.

Zeytinyağını tavada ısıtın. Pilicin her iki tarafını kızartın. Tavadan çıkarıp, sıcak tutun.

Çukur bir tencereye 2 litre su koyun. Bir yemek kaşığı tuz ve yeteri kadar sıvı yağ koyup kaynatın.

Harç malzemesini karıştırıp, suya batırıp çıkardığınız kabak çiçeklerinin içine doldurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri