Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pazı Çorbası Tarifi | Çorbalar | Yemek Tarifleri
Pazı Çorbası
Pratik Pazı Çorbası Tarifi


Pazı Çorbası (4 Kişilik)

Malzemeler


200 gr Pazı Yaprağı
1 Kuru Soğan
1 Büyük Patates
1.
5 Su Bardağı Su
1 Paket Tavuk Bulyon
1 Su Bardağı Süt
5 Çorba Kaşığı Krema
2 Çorba Kaşığı Un
2 Çorba Kaşığı Tereyağı
5 Çorba Kaşığı Kaşar Rendesi
Tuz, Karabiber

Yemek Tarifi


Pazı yapraklarını yıkayıp, ince ince kıyın.
Patates ve soğanı temizleyerek doğrayın.

Büyükçe bir tencerede tereyağını hafif kızdırıp unu pembeleşinceye kadar kavurun.
Kıyılmış pazı yaprağı, doğranmış patates, soğan, su ve sütü ilave edip, karıştırın.
Bu karışımın içine bir paket tavuk bulyon atın.
Bulyon eriyene kadar karıştırın ve iyice pişirin.

Karışımı blender yardımıyla ezin.
Kremayı ilave edip, tuz ve karabiber ekleyin.
Bir taşım kaynattıktan sonra çorba kaselerine boşaltıp üzerlerine kaşar rendesi serperek sıcak servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Çırağan Sarayı sous chef'i Tuncay Terzioğlu, pratikyemektarifleri.gen.tr okuyucuları için islim kebabına farklı bir yorum getirdi.

Somon fümelerin içine rendelenmiş kaşar peynirini paylaştırıp rulo şeklinde sarın.

Pancarların kabuklarını soyup jülyen doğrayın. Sarımsakları ezip pancarlarla karıştırın ve üzerine limon tuzu döküp bir kenarda beklemeye alın.

Kerevizlerin kabuklarını soyun. Bir tencereye su koyun. Üzerine 1 adet limonun suyunu ilave edin ve kerevizleri haşlayıp süzün.

kg taze sarımsak ve yarım kg taze soğanın beyaz kısımlarını 2 cm boyunda doğrayıp, soğuk suda dinlendirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri