Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Patlıcan Çorbası Tarifi | Çorbalar | Yemek Tarifleri
Patlıcan Çorbası
Pratik Patlıcan Çorbası Tarifi


Patlıcan Çorbası (4 Kişilik)

Malzemeler


2 Adet Patlıcan
2 Çorba Kaşığı Tereyağı
1 Çorba Kaşığı Un
2 Su Bardağı Et Suyu
1 Su Bardağı Süt
1 Adet Yumurta Sarısı
1 Adet Limon Suyu
Kırmızıbiber, Kimyon
Tuz , Karabiber
2 Çorba Kaşığı Ceviz

Yemek Tarifi


2 Adet patlıcanı ateşte közleyin.
Kabuklarını soyup, ince ince kıyın.
2 çorba kaşığı tereyağını eritin.
Patlıcanları 1 çorba kaşığı unla kavurun.
2 su bardağı et suyunu ekleyip karıştırarak yumuşak bir kıvama getirin.

1 su bardağı süt, 1 adet yumurtanın sarısı ve 1 adet limonun suyunu çırpıp çorbaya ilave edin.
Kırmızıbiber, karabiber, kimyon ve tuzu ekleyin.
Tüm malzemeleri 10 dakika kaynatın.

Tencereyi ocaktan aldıktan sonra üzerine küp küp doğranmış kızarmış patlıcan ve ceviz serpip servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Eti yumuşayana kadar haşladıktan sonra iri parçalar halinde didikleyip kenara alın.

Bir kabın içerisine un koyun. Unun ortasına az maya, şeker, ılık süt, yumurta ve tuz koyarak orta sertlikte hamur yoğurun.

Soğanları soyup ince ince kıyın. Patates ve havucu soyup yıkayın. Küçük küpler halinde doğrayın. Maydanoz yapraklarını yıkayıp kıyın.

Havucu temizleyip küp küp doğrayın. Pırasayı temizleyip halka halka dilimleyin. Lahana yapraklarını incecik şeritler halinde doğrayın.

Makarnayı haşlayıp süzün. Roka ve kırmızı biberi ince kıyın. Makarnayı çukur bir kaba alın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri