Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Mercimekli Bulgur Çorbası Tarifi | Çorbalar | Yemek Tarifleri
Mercimekli Bulgur Çorbası
Pratik Mercimekli Bulgur Çorbası Tarifi


Mercimekli Bulgur Çorbası

Malzemeler


1 su bardağı pilavlık bulgur
Yarım su bardağı kırmızı mercimek
1 baş soğan
2 adet kırmızı sivri biber
10 su bardağı et suyu
2 yemek kaşığı kullandığınız yağ
1 yemek kaşığı üzeri için tereyağı
Yarım yemek kaşığı nane
Yeteri kadar kırmızı biber

Yemek Tarifi


Mercimek ve bulgurları ayıklayıp yıkayın.
Diğer tarafta bir tencereye yağ ve ince kıyılmış soğanları koyun ve hafif kavurun.
Sivri biberleri sıcak suda 5-10 dakika bekletip kabuklarını soyun.
İnce ince doğrayıp soğanlara ekleyin.
Soğanlarla beraber biraz kavurun.
Sonra önceden hazırlanmış et suyunu ilave ederek kaynatın.

Kaynamaya başlayınca bulgur ve mercimeği koyup ocağın altını yarıma getirin.
Kısık ateşte mercimek ve bulgurlar iyice yumuşayana kadar pişirin.
Tuzunu ilave edin.
Ayrı bir yerde tereyağını eritin.
Ìçine pul biber ve nane ekleyerek çorbanın üzerine gezdirin.
Servise sunun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Fasulye ve barbunyayı bir gece soğuk suda bekletip süzün. Tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ilave ederek yüksek ateşte 10 dakika kadar kaynatın.

Patlıcanları doğrudan plaka veya kömür ızgarası ateşi üstüne koyun ve kabukları yanıncaya kadar pişirin. Bu önemli çünkü salatanın is tadı olmalıdır.

Ispanakları yıkayıp kaynayan suda 1-2 dakika haşlayın.

Nohudu ve 2 kahve fincanı buğdayı ayrı ayrı ıslatıp, ocakta kaynatın.

Öncelikle iç harç için sıvıyağda çok küçük doğranmış kuşbaşı kuzu etini harlı ateşte kavurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri