Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Mercimekli Bulgur Çorbası Tarifi | Çorbalar | Yemek Tarifleri
Mercimekli Bulgur Çorbası
Pratik Mercimekli Bulgur Çorbası Tarifi


Mercimekli Bulgur Çorbası

Malzemeler


1 su bardağı pilavlık bulgur
Yarım su bardağı kırmızı mercimek
1 baş soğan
2 adet kırmızı sivri biber
10 su bardağı et suyu
2 yemek kaşığı kullandığınız yağ
1 yemek kaşığı üzeri için tereyağı
Yarım yemek kaşığı nane
Yeteri kadar kırmızı biber

Yemek Tarifi


Mercimek ve bulgurları ayıklayıp yıkayın.
Diğer tarafta bir tencereye yağ ve ince kıyılmış soğanları koyun ve hafif kavurun.
Sivri biberleri sıcak suda 5-10 dakika bekletip kabuklarını soyun.
İnce ince doğrayıp soğanlara ekleyin.
Soğanlarla beraber biraz kavurun.
Sonra önceden hazırlanmış et suyunu ilave ederek kaynatın.

Kaynamaya başlayınca bulgur ve mercimeği koyup ocağın altını yarıma getirin.
Kısık ateşte mercimek ve bulgurlar iyice yumuşayana kadar pişirin.
Tuzunu ilave edin.
Ayrı bir yerde tereyağını eritin.
Ìçine pul biber ve nane ekleyerek çorbanın üzerine gezdirin.
Servise sunun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Makarnayı haşlayıp süzün. Tavuğu bir tavaya alıp, suyunu salıp yeniden çekinceye kadar pişirin.

Yemekevi.tv okuyucularınden Ziya Çoşkun'un Uşak yöresine ait enfes tatlı tarifi.

İlk önce soğan, pırasa, havuç, patates, fasulye ve kerevizi küçük küçük doğrayın. Daha sonra bir tencereye sıcak su ilave edin. Önce fasulyeyi koyup 10 dakika pişirin. Diğer sebzeleri de ilave edip pişirmeye devam edin.

Unun ortasını açın.İçine yumrta,yoğurt ve ayçiçek yağını koyun.Kabartma tozunu ve suyu ekleyip karışımı hamur haline getirin.Üzerine bir bez örterek 15 dk dinlendirin.

Tatlı biber, acı biber ve domates salçalarını derin bir kaba alın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri