Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Mercimek Çorbası Tarifi | Çorbalar | Yemek Tarifleri
Mercimek Çorbası
Pratik Mercimek Çorbası Tarifi


Mercimek Çorbası (4 Kişilik)

Malzemeler


200 gr.
Kırmızı Mercimek
1/2 Soğan
1 Adet Defne Yaprağı
1 Tutam Tane Karabiber
5 Su Bardağı Su
2 Çorba Kaşığı Margarin
1 Çorba Kaşığı Un
2 Çorba Kaşığı Tereyağı
1 Tutam Kırmızıbiber
1 Adet Limon
Tuz

Yemek Tarifi


Mercimeği ayıklayıp, yıkayın.
Tencereye alın.
Soğanı, defne yaprağını ve tane karabiberi ekleyin.
Üzerine 4 su bardağı su ilave edip iyice pişirin.

Süzgeçten geçirin.
Ayrı bir tencerede margarin ile unu kavurun.
1 su bardağı suyu ilave edin.
Süzülen mercimeği ve tuzu ekleyin.
Küçük bir tavada tereyağını eritin.
Kırmızıbiberi yakın.
Çorbanın üzerine gezdirin.
Limon sıkıp servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Fasulyeyi akşamdan (yani en az 12 saat öncesinden) yıkadıktan sonra, üzerini 2 parmak aşacak kadar su ile ıslatın.

Diabet hastaları için Doktor Gülseren Ünsün'ün kitabından haşlama tavuk tarifi..

Ceviz, hindistancevizi ve yerfıstığı Omega-3 ve Omega-6 yağ asitlerini içeriyor. Cevizli muz tatlısı, hafif kalorili olmasına karşın çok yararlı maddeler içeriyor.

Krustadin için, tozşekerle unu karıştırın. Margarini ekleyin. Yumurta aklarını tek tek yedirerek çırpın.

Margarini bir tencerede eritin. Un ve tozşekeri ekleyin. Karıştırarak sütü ekleyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri