Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Mantar Çorbası Tarifi | Çorbalar | Yemek Tarifleri
Mantar Çorbası
Pratik Mantar Çorbası Tarifi


Mantar Çorbası (2 Kişilik)

Malzemeler


1 Adet Soğan
1 Demet Maydanoz
150 gr Mantar
2 Su Bardağı Et Suyu
Tuz, Karabiber

Yemek Tarifi


Soğanı kabuğunu soymadan ikiye bölün.
Maydanozu yıkayıp ayıkladıktan sonra yapraklı kısmı ile saplarını ayırın.
Mantarları temizleyip ayıklayın.
Sap kısımlannı kesip ayırın ve bekletin.
Diğer kısımlarını ince dilimler halinde doğrayın.

Büyük bir tencerede soğanların kesim yerlerini hafifçe kavurun.
Maydanoz ve mantar saplarını ilave edin.
Et suyunu ekleyin.
Kaynadıktan sonra kapağını kapatarak 30 dak.
kadar pişirin.

Çorbayı bir süzgeçten geçirin.
Tuz ve karabiberle tatlandırın.
Servis yapmadan önce dilimlediğiniz mantarları çorbaya ekleyip 5 dakika kadar pişirin.
Servis tabaklarına alıp maydanozla süsledikten sonra servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kuzu budun üzerinde küçük yarıklar açarak sarımsak ve tane karabiberleri, içine gömün.

Kuzu etini bir tepsi içine alın. Kabuklarını soyduğunuz domates, soğan, sivri biber ve sarımsağı da irice doğrayıp tepsiye ilave edin.

Öncelikle şerbet için, tozşeker ve suyu kaynatın. Limon suyunu ilave edin. Bir taşım kaynattıktan sonra soğuması için bir kenara alın.

Patlıcanları közleyin. Kabuklarını soyup ince ince kıyın. Soğanı yemeklik doğrayın, domates ve çarliston biberi ince ince kıyın.

Et severler için tadı ve sunumu çok güzel bir tarif. Oldukça da pratik. Artiste Terasse'nin mutfak şefi Sinan Şallı'nın spesiyali...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri