Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Mantar Çorbası Tarifi | Çorbalar | Yemek Tarifleri
Mantar Çorbası
Pratik Mantar Çorbası Tarifi


Mantar Çorbası (2 Kişilik)

Malzemeler


1 Adet Soğan
1 Demet Maydanoz
150 gr Mantar
2 Su Bardağı Et Suyu
Tuz, Karabiber

Yemek Tarifi


Soğanı kabuğunu soymadan ikiye bölün.
Maydanozu yıkayıp ayıkladıktan sonra yapraklı kısmı ile saplarını ayırın.
Mantarları temizleyip ayıklayın.
Sap kısımlannı kesip ayırın ve bekletin.
Diğer kısımlarını ince dilimler halinde doğrayın.

Büyük bir tencerede soğanların kesim yerlerini hafifçe kavurun.
Maydanoz ve mantar saplarını ilave edin.
Et suyunu ekleyin.
Kaynadıktan sonra kapağını kapatarak 30 dak.
kadar pişirin.

Çorbayı bir süzgeçten geçirin.
Tuz ve karabiberle tatlandırın.
Servis yapmadan önce dilimlediğiniz mantarları çorbaya ekleyip 5 dakika kadar pişirin.
Servis tabaklarına alıp maydanozla süsledikten sonra servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Eskişehir'in muhteşem yemeklerinden biri. Tatar böreği... Hamurişlerine meraklıysanız mutlaka denemelisiniz.

Tüm malzemeyi karıştırıp, hamur haline getirin. Oklava veya merdane yardımıyla 20 cm çapında yassı ekmekler açın.

Soğanı ince ince doğrayın, sarımsağı ezin. Havucu temizleyip rendeleyin, kerevizi soyup küçük klipler halinde doğrayın. Hazırladığınız sebzeleri tencereye alıp sıvıyağı ekleyin.

Öncelikle marine için derin bir kasede krema, zeytinyağı, ince kıyılmış sarımsak, soğan, rendelenmiş limon kabuğu, tuz ve karabiberi karıştırın.

Kremayı hazırlamak için; yumurta sarılarını mikserle çırpın. Tozşeker ve suyu bir tencerede kaynatıp koyulaşınca ateşten alın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri