Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Mantar Çorbası Tarifi | Çorbalar | Yemek Tarifleri
Mantar Çorbası
Pratik Mantar Çorbası Tarifi


Mantar Çorbası (2 Kişilik)

Malzemeler


1 Adet Soğan
1 Demet Maydanoz
150 gr Mantar
2 Su Bardağı Et Suyu
Tuz, Karabiber

Yemek Tarifi


Soğanı kabuğunu soymadan ikiye bölün.
Maydanozu yıkayıp ayıkladıktan sonra yapraklı kısmı ile saplarını ayırın.
Mantarları temizleyip ayıklayın.
Sap kısımlannı kesip ayırın ve bekletin.
Diğer kısımlarını ince dilimler halinde doğrayın.

Büyük bir tencerede soğanların kesim yerlerini hafifçe kavurun.
Maydanoz ve mantar saplarını ilave edin.
Et suyunu ekleyin.
Kaynadıktan sonra kapağını kapatarak 30 dak.
kadar pişirin.

Çorbayı bir süzgeçten geçirin.
Tuz ve karabiberle tatlandırın.
Servis yapmadan önce dilimlediğiniz mantarları çorbaya ekleyip 5 dakika kadar pişirin.
Servis tabaklarına alıp maydanozla süsledikten sonra servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Suyu kaynatıp, demliğe alın. Yeşil çayı ilave edip, demliğin kapağını kapatın ve demlenmeye bırakın. Yarım limonu dilimleyerek fincanlara paylaştırın.

Çırağan Palace Kempinski Hotel'in muhteşel restoranı Laledan'ın mutfak şefi Tuncay Terzioğlu'dan çok özel bir tarif. Safran soslu ve eşsiz sunumuyla...

Beşamel sos için, tencerede 1 çorba kaşığı tereyağı ve unu kavurun. Üzerine sütü ilave edin.

Ramazanda keyifle yenilebilecek, hafif bir salata. Ramazan sofralarına renk katmak isteyenler bu salatayı mutlaka denemeli.

Makarnayı tuzlu suda 10 dakika haşlayın. Sonrasında suyunu süzüp bekletin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri