Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Mantar Çorbası Tarifi | Çorbalar | Yemek Tarifleri
Mantar Çorbası
Pratik Mantar Çorbası Tarifi


Mantar Çorbası (2 Kişilik)

Malzemeler


1 Adet Soğan
1 Demet Maydanoz
150 gr Mantar
2 Su Bardağı Et Suyu
Tuz, Karabiber

Yemek Tarifi


Soğanı kabuğunu soymadan ikiye bölün.
Maydanozu yıkayıp ayıkladıktan sonra yapraklı kısmı ile saplarını ayırın.
Mantarları temizleyip ayıklayın.
Sap kısımlannı kesip ayırın ve bekletin.
Diğer kısımlarını ince dilimler halinde doğrayın.

Büyük bir tencerede soğanların kesim yerlerini hafifçe kavurun.
Maydanoz ve mantar saplarını ilave edin.
Et suyunu ekleyin.
Kaynadıktan sonra kapağını kapatarak 30 dak.
kadar pişirin.

Çorbayı bir süzgeçten geçirin.
Tuz ve karabiberle tatlandırın.
Servis yapmadan önce dilimlediğiniz mantarları çorbaya ekleyip 5 dakika kadar pişirin.
Servis tabaklarına alıp maydanozla süsledikten sonra servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

İrmik, süt, tozşeker ve kıyılmış kayısıları bir tencereye alıp, koşulaşana kadar pişirin. Mahlep ve tereyağını ilave edin.

Patlıcanları ikiye kesip içlerini oyun. Tuzlu suda bekletip kurulayın. 2 domatesi dilimleyin.

Nihal Hanım'dan ilginç bir yemek tarifi..

Havuç ve mantarları temizleyip ayrı kaplarda haşlayın. Soğanı sudan geçirip süzün.

Tavuk etini ve sebzeleri küçük küçük doğrayın. Zeytinyağında biraz kavurun. Üzerine sıcak su ekleyip ağzı kapalı, kısık ateşte 10 dk pişirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri