Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Mantar Çorbası Tarifi | Çorbalar | Yemek Tarifleri
Mantar Çorbası
Pratik Mantar Çorbası Tarifi


Mantar Çorbası (2 Kişilik)

Malzemeler


1 Adet Soğan
1 Demet Maydanoz
150 gr Mantar
2 Su Bardağı Et Suyu
Tuz, Karabiber

Yemek Tarifi


Soğanı kabuğunu soymadan ikiye bölün.
Maydanozu yıkayıp ayıkladıktan sonra yapraklı kısmı ile saplarını ayırın.
Mantarları temizleyip ayıklayın.
Sap kısımlannı kesip ayırın ve bekletin.
Diğer kısımlarını ince dilimler halinde doğrayın.

Büyük bir tencerede soğanların kesim yerlerini hafifçe kavurun.
Maydanoz ve mantar saplarını ilave edin.
Et suyunu ekleyin.
Kaynadıktan sonra kapağını kapatarak 30 dak.
kadar pişirin.

Çorbayı bir süzgeçten geçirin.
Tuz ve karabiberle tatlandırın.
Servis yapmadan önce dilimlediğiniz mantarları çorbaya ekleyip 5 dakika kadar pişirin.
Servis tabaklarına alıp maydanozla süsledikten sonra servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

pratikyemektarifleri.gen.tr'de çay keyfinin vazgeçilmezi, çocukların da çok sevdiği kurabiye tarifi Ramada Plaza İstanbul Hotel'den Remzi bal verdi...

Bir soğanı soyup küp küp doğrayın. Pirinci ılık suda 20 dakika bekletip süzün. 2 kaşık zeytinyağını tavada ısıtıp fıstık ve soğanı pembeleştirin.

Balkabağı dilimleri ayıklayıp, yıkayın. Tencereye dizin. Hiç su koymadan kendi suyuyla pişirip, ezin.

Unu bir kaba eleyin. Yoğurt, margarin, tuz ve kabartma tozunu ekleyip yoğurun.

Yarım çay bardağı sıvıyağı tencereye alın. Ayıklayıp, yıkadığınız ve iri kıydığınız ıspanağı ilave edip kavurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri