Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Lahana Çorbası Tarifi | Çorbalar | Yemek Tarifleri
Lahana Çorbası
Pratik Lahana Çorbası Tarifi


Lahana Çorbası (5 Kişilik)

Malzemeler


1 Kg Lahana
1 Çorba Kaşığı Tereyağı
1 Adet Soğan
200 gr.
Pırasa
1 Adet Havuç
1/4 Su Bardağı Un
2 Adet Karanfil
2 Çorba Kaşığı Krema
2 Çorba Kaşığı Kaşar Peyniri Rendesi
Tuz

Yemek Tarifi


Lahanayı yapraklara ayırarak yıkayalım.
Zar şeklinde doğradıktan sonra bir taşım kaynatalım.

Bir tencereye tereyağını koyup kızdıralım.
Önce ince ince doğradığımız soğanı, sonra yine ince ince doğradığımız pırasaları yağda kavuralım.

Rendelenmiş havuç ve doğranmış lahanaları da ilave ederek üzerine un serpelim.
Malzemenin üstünü örtecek kadar su koyduktan sonra karanfili ilave ederek çorbamızı 45 dakika pişirelim.

İnmesine yakın tuzunu ayarlayalım.
Kaşar peynirini rendeleyelim.
Çorbayı ateşten alıp, ısıya dayanıklı çukur bir kaba koyalım.
Kaselere aktardıktan sonra çorbaların üzerine kaşar peyniri rendesini serpiştirelim.
Arzuya göre üzerine bir miktar dereotu koyarak servis yapalım.

Not: Lahana son derece besleyici ve kış aylarının vazgeçilmez sebzelerindendir.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Önce yumurta ve şekeri çırpıp, üzerine 1 su bardağı sıvıyağı ekleyin.

Öncelikle pazıları ayıklayıp iyice yıkayalım. İki avucumuzda pazı yapraklarını iyice sıkarak suyunu süzdürelim. Ardından tel süzgece koyup fazla suyu süzdürelim.

Köfte malzemelerini karıştırarak, köfte harcını hazırlayın. Bu hamurdan parçalar koparın ve parmak köfte gibi şekil verin. Hazırladığınız köfteleri çok az yağ ile teflon tavada kızartın.

1 çay bardağı yoğurt,1 çay bardağı sıvı yağ ve yarım paket oda sıcaklığında margarini derin bir kabın içinde karıştırın.

Öncelikle şerbet için, şeker ve suyu karıştırıp 5 dakika kaynatın. Limon suyunu ekleyip 1-2 dakika kaynattıktan sonra ocaktan alın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri