Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kuşkonmaz Çorbası (6 KİŞİLİK) Tarifi | Çorbalar | Yemek Tarifleri
Kuşkonmaz Çorbası (6 KİŞİLİK)
Pratik Kuşkonmaz Çorbası (6 KİŞİLİK) Tarifi


Kuşkonmaz Çorbası (6 KİŞİLİK)

Malzemeler


1/2 kg Kuşkonmaz
Haşlamak için :
1 litre su
50 gram tuz
1 limonun suyu
50 gram şeker
70 gram un,
75 gram margarin
1 adet orta boy soğan,
Bir tutam dereotu
2 çorba kaşığı çiğ krema,
tuz

Yemek Tarifi


1 litre suya, 50 gram tuz, bir limonun suyu, 50 gram şeker ilave ederek kaynamaya bırakın.

Su kaynadıktan sonra kuşkonmazları suya atarak yarım saat haşlayın.
Piştikten sonra çıkartıp süzün.
Soğuttuktan sonra ince küçük küpler biçiminde doğrayın.

Başka bir tencerede margarin ile yemeklik doğranmış soğanı kavurun.
Unu ilave ederek, hafifçe sarartın, îçine kepçe kepçe su ilave edin.
Topaksız kıvam almasını sağlayın.

Hazırlanan bu sosu çorba için kullanacağınız suya ilave edin.
Kuşkonmazları tencereye alın.
Çorba kaynamaya başlayınca kremayı ve yeterli derecede tuzu ilave ederek lezzetlendirin.

Doğranmış dereotunu üzerine doğrayarak servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kuzu butlarından ve boşluğundan alınan etler, özel zırh ile çekilip kıyma haline getirilir. Kırmızıbiber, kuru soğan ve baharatlar ile marine edilir.

Ayıklanmış ve kılçığı çıkarılmış tekiri iri parçalar halinde doğrayıp tencereye alın.

Patlıcanları yuvarlak olarak kesin. Tuzlu suda biraz beklettikten sonra kızartın. Isıya dayanıklı bir fırın kabına dizin.

Ayvaları yıkayıp istenen büyüklükte üçgen, küb veya dilimler halinde doğrayın. 1 adet limonun suyunu kattığınız suda bekletin.

Unun ortasını havuz gibi açarak, süt, yumurta, yağ, tuz ve sirkeyi ekleyip sert olmayan bir hamur yoğurun. Hazırladığınız hamuru 10 dakika dinlendirdikten sonra beş parçaya bölün.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri