Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kuşkonmaz Çorbası (6 KİŞİLİK) Tarifi | Çorbalar | Yemek Tarifleri
Kuşkonmaz Çorbası (6 KİŞİLİK)
Pratik Kuşkonmaz Çorbası (6 KİŞİLİK) Tarifi


Kuşkonmaz Çorbası (6 KİŞİLİK)

Malzemeler


1/2 kg Kuşkonmaz
Haşlamak için :
1 litre su
50 gram tuz
1 limonun suyu
50 gram şeker
70 gram un,
75 gram margarin
1 adet orta boy soğan,
Bir tutam dereotu
2 çorba kaşığı çiğ krema,
tuz

Yemek Tarifi


1 litre suya, 50 gram tuz, bir limonun suyu, 50 gram şeker ilave ederek kaynamaya bırakın.

Su kaynadıktan sonra kuşkonmazları suya atarak yarım saat haşlayın.
Piştikten sonra çıkartıp süzün.
Soğuttuktan sonra ince küçük küpler biçiminde doğrayın.

Başka bir tencerede margarin ile yemeklik doğranmış soğanı kavurun.
Unu ilave ederek, hafifçe sarartın, îçine kepçe kepçe su ilave edin.
Topaksız kıvam almasını sağlayın.

Hazırlanan bu sosu çorba için kullanacağınız suya ilave edin.
Kuşkonmazları tencereye alın.
Çorba kaynamaya başlayınca kremayı ve yeterli derecede tuzu ilave ederek lezzetlendirin.

Doğranmış dereotunu üzerine doğrayarak servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Buğdayı 15 dakika haşlayın. Biberleri yıkayıp çekirdeklerini temizleyin ve küp küp kesin.

Sucuğun zarını soyup, kalınca doğrayın. Bir sahana 4-5 çorba kaşığı su ve sucukları koyun. Ağır ateşte yaklaşık bir dakika kaynatın.

Mayalı Hamuru hazırlayıp üzerini temiz bir bezle örtün. 20-25 dakika sıcak bir ortamda dinlendirin.

Un, ruşeym ve tuzu büyük bir kaseye koyun. Tereyağını ekleyip küçük ekmek kırıntıları haline gelinceye kadar parmak uçlarınızla ufalayın.

Makarnayı haşlayıp süzün. Biberi jülyen (ince uzun şeritler halinde), soğanları, mantarları ve sarımsağı kıyın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri