Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kuru Fasulyeli Makarna Çorbası Tarifi | Çorbalar | Yemek Tarifleri
Kuru Fasulyeli Makarna Çorbası
Pratik Kuru Fasulyeli Makarna Çorbası Tarifi


Kuru Fasulyeli Makarna Çorbası (4 Kişilik)

Malzemeler


125 gr boru makarna
1 su bardağı kuru fasulye
1 havuç
1 küçük kereviz
1 soğan
5 su bardağı su
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz

Yemek Tarifi


Kuru fasulyeyi akşamdan ıslatın.
Suyunu değiştirin ve bir taşım kaynatıp süzün.
Havuç, kereviz ve soğanı küp küp doğrayın.

5 bardak suyu tencerede kaynatın.
Fasulye ve havucu ilave edin.
Sebzeler hafif yumuşamaya başlayınca kereviz ve soğanı ekleyip haşlayın.
Tuz serpip makarnayı ilave edin ve kapağı yarı açık olarak pişirin.
Çorba koyulaşınca zeytinyağı ve peynir rendesini ekleyip karıştırın.
Sıcak olarak servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Derin bir kabın içine unu koyup ortasını havuz gibi açın. Oda sıcaklığındaki yumurtaları, eritilip ılıtılmış yağı, yoğurt ve karbonatı ilave edin.

Milföy hamurlarından yuvarlak daireler çıkarın. Hafif su serptiğiniz ıslatılmış fırın tepsisine 4 adet daire şeklindeki hamuru yerleştirin.

Tereyağını bir tavada eritin. Kayısıları yıkayın ve kurulayın. Tereyağının içine alın ve hafif kavurun. Tozşeker ve suyu ekleyin.

Kayısılar bir kaba konup, soğuk su ile örtülüp bir gece bekletilir. Yumuşayan kayısılar bir tencereye suyu ile birlikte alınır.

Peyniri bir gece önceden suya koyun. 2-3 kez suyunu değiştirip, bekletin. İyice tuzunu çıkarın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri