Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kulak Çorbası Tarifi | Çorbalar | Yemek Tarifleri
Kulak Çorbası
Pratik Kulak Çorbası Tarifi


Kulak Çorbası (10 Kişilik)

Malzemeler


200 gr Yağsız Kıyma
1 Çay Bardağı Sümüt (çok ince bulgur)
1 Tatlı Kaşığı Tuz ve Karabiber
Hamur İçin:
1 Su Bardağı Un
1 Çay Bardağı Tuz
1 Adet Yumurta
Biraz Ilık Su
1 Çay Bardağı Haşlanmış Nohut
1 Kg Kemik
Üzerine:
2 Kg Yoğurt
1 Çorba Kaşığı Tereyağı
1/2 Çorba Kaşığı Nane

Yemek Tarifi


Öncelikle köfteyi hazırlayın.
Bunun için kıyma, sümüt, tuz ve karabiberi karıştırın.
Elinizle fındık büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.
Sıvı yağda hafifçe kızartın.

Hamurunu hazırlayın.
Un, tuz, yumurta ve suyu karıştırarak yoğurun.
Hamurdan küçük bezeler koparıp oklavayla açın.
Küçük ve ince olacak biçimde kesin.

Kemikleri yıkayıp su dolu geniş bir tencereye koyun.
Tuz serpin.
Kaynayınca, kemikleri tencereden alın.
Çorbalık hamurları katın.
Hamur pişince, köfteleri ve nohutları da tencereye atın.
Arada bir karıştırıp, kaymak tutmasını engelleyin.

Daha sonra tencereyi ateşten alın.
Ilınınca yoğurdu karıştırın.
1 çorba kaşığı tereyağını tavada eritin.
Naneyle karıştırıp, çorbanın üzerinde gezdirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Makarnayı tuzlu suda 10 dakika haşlayın. Sonrasında suyunu süzüp bekletin.

Havucu küp küp doğrayıp az su ile yumuşayana kadar haşlayın. Yarma ve nohutla karıştırın. Bir kenarda beklesinler.

Sofra dergisinden Gülşen Yılmaz'ın tarifi

Bisküvileri ufalayıp kaselere paylaştırın. Süt, pirinç unu, şeker, limon kabuğu rendesi ve vanilyayı bir tencerede karıştırıp ocağa koyun.

Eskişehir'in muhteşem yemeklerinden biri. Tatar böreği... Hamurişlerine meraklıysanız mutlaka denemelisiniz.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri