Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kulak Çorbası Tarifi | Çorbalar | Yemek Tarifleri
Kulak Çorbası
Pratik Kulak Çorbası Tarifi


Kulak Çorbası (10 Kişilik)

Malzemeler


200 gr Yağsız Kıyma
1 Çay Bardağı Sümüt (çok ince bulgur)
1 Tatlı Kaşığı Tuz ve Karabiber
Hamur İçin:
1 Su Bardağı Un
1 Çay Bardağı Tuz
1 Adet Yumurta
Biraz Ilık Su
1 Çay Bardağı Haşlanmış Nohut
1 Kg Kemik
Üzerine:
2 Kg Yoğurt
1 Çorba Kaşığı Tereyağı
1/2 Çorba Kaşığı Nane

Yemek Tarifi


Öncelikle köfteyi hazırlayın.
Bunun için kıyma, sümüt, tuz ve karabiberi karıştırın.
Elinizle fındık büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.
Sıvı yağda hafifçe kızartın.

Hamurunu hazırlayın.
Un, tuz, yumurta ve suyu karıştırarak yoğurun.
Hamurdan küçük bezeler koparıp oklavayla açın.
Küçük ve ince olacak biçimde kesin.

Kemikleri yıkayıp su dolu geniş bir tencereye koyun.
Tuz serpin.
Kaynayınca, kemikleri tencereden alın.
Çorbalık hamurları katın.
Hamur pişince, köfteleri ve nohutları da tencereye atın.
Arada bir karıştırıp, kaymak tutmasını engelleyin.

Daha sonra tencereyi ateşten alın.
Ilınınca yoğurdu karıştırın.
1 çorba kaşığı tereyağını tavada eritin.
Naneyle karıştırıp, çorbanın üzerinde gezdirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kabak, domates ve soğan küp küp doğranır. Tencereye soğan, domates ve kabak sırasında konulur.

Ön hazırlık olarak arpacık soğanlarını ayıklayıp, bütün olarak bırakın. Havucu kazıyın. İri zar biçimi doğrayın. Bezelyeyi ayıklayın.

Tavaya 1 çorba kaşığı margarini aktarın. Küçük küçük kestiğiniz soğanı yağda pembeleştirin. Sonra kıymayı ilave edin. Rengi değişene dek kavurun.

Patatesleri soyup dilimleyin. Tavada zeytinyağını kızdırarak patatesleri kızartın. Servis tabağına alıp düzgün bir şekilde dizin. Maydanozu ince kıyıp servis tabağındaki patateslerin üzerine ilave edin.

Bayramda dostlarınıza ikram edebileceğiniz pratik bir tatlı.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri