Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kulak Çorbası Tarifi | Çorbalar | Yemek Tarifleri
Kulak Çorbası
Pratik Kulak Çorbası Tarifi


Kulak Çorbası (10 Kişilik)

Malzemeler


200 gr Yağsız Kıyma
1 Çay Bardağı Sümüt (çok ince bulgur)
1 Tatlı Kaşığı Tuz ve Karabiber
Hamur İçin:
1 Su Bardağı Un
1 Çay Bardağı Tuz
1 Adet Yumurta
Biraz Ilık Su
1 Çay Bardağı Haşlanmış Nohut
1 Kg Kemik
Üzerine:
2 Kg Yoğurt
1 Çorba Kaşığı Tereyağı
1/2 Çorba Kaşığı Nane

Yemek Tarifi


Öncelikle köfteyi hazırlayın.
Bunun için kıyma, sümüt, tuz ve karabiberi karıştırın.
Elinizle fındık büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.
Sıvı yağda hafifçe kızartın.

Hamurunu hazırlayın.
Un, tuz, yumurta ve suyu karıştırarak yoğurun.
Hamurdan küçük bezeler koparıp oklavayla açın.
Küçük ve ince olacak biçimde kesin.

Kemikleri yıkayıp su dolu geniş bir tencereye koyun.
Tuz serpin.
Kaynayınca, kemikleri tencereden alın.
Çorbalık hamurları katın.
Hamur pişince, köfteleri ve nohutları da tencereye atın.
Arada bir karıştırıp, kaymak tutmasını engelleyin.

Daha sonra tencereyi ateşten alın.
Ilınınca yoğurdu karıştırın.
1 çorba kaşığı tereyağını tavada eritin.
Naneyle karıştırıp, çorbanın üzerinde gezdirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Unu hamur yoğurma kabına alıp ortasını açın. Yumurta, su ve tuz ilave edip yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini örtüp yarım saat dinlendirin.

2 büyük domatesin kabuklarını soyup küçük küpler halinde doğrayın. 6 sivri biberin çekirdeklerini çıkarıp ince halkalar halinde kesin.

Kerevizleri soyup ortadan ikiye kesin ve içlerini oyup çıkartın. Kararmasını önlemek için limonlu suda bekletin.

Yumurta, margarin, ve tozşekeri, derin ve geniş bir kabın içinde karıştırın. Üzerine un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyin.

Öncelikle dövülmüş ceviziçi, kuru üzüm, tozşeker ve tarçını karıştırıp, iç harcı hazırlayın. Hamur için ılık sütü derin bir kabın içine alın. İçine yaş mayayı koyun ve ezin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri