Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kulak Çorbası Tarifi | Çorbalar | Yemek Tarifleri
Kulak Çorbası
Pratik Kulak Çorbası Tarifi


Kulak Çorbası (10 Kişilik)

Malzemeler


200 gr Yağsız Kıyma
1 Çay Bardağı Sümüt (çok ince bulgur)
1 Tatlı Kaşığı Tuz ve Karabiber
Hamur İçin:
1 Su Bardağı Un
1 Çay Bardağı Tuz
1 Adet Yumurta
Biraz Ilık Su
1 Çay Bardağı Haşlanmış Nohut
1 Kg Kemik
Üzerine:
2 Kg Yoğurt
1 Çorba Kaşığı Tereyağı
1/2 Çorba Kaşığı Nane

Yemek Tarifi


Öncelikle köfteyi hazırlayın.
Bunun için kıyma, sümüt, tuz ve karabiberi karıştırın.
Elinizle fındık büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.
Sıvı yağda hafifçe kızartın.

Hamurunu hazırlayın.
Un, tuz, yumurta ve suyu karıştırarak yoğurun.
Hamurdan küçük bezeler koparıp oklavayla açın.
Küçük ve ince olacak biçimde kesin.

Kemikleri yıkayıp su dolu geniş bir tencereye koyun.
Tuz serpin.
Kaynayınca, kemikleri tencereden alın.
Çorbalık hamurları katın.
Hamur pişince, köfteleri ve nohutları da tencereye atın.
Arada bir karıştırıp, kaymak tutmasını engelleyin.

Daha sonra tencereyi ateşten alın.
Ilınınca yoğurdu karıştırın.
1 çorba kaşığı tereyağını tavada eritin.
Naneyle karıştırıp, çorbanın üzerinde gezdirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Domates ve salatalıkları soyup küp şeklinde kesin. Taze soğan, maydanoz ve sivribiberi temizleyip kıyın.

Eti robotta irice çekip bir kaba alın. Üzerine incecik kıyılmış kırmızı biber, tuz ve karabiber ilave edin.

Bitter çikolatayı eritin. Kağıttan yapabileceğiniz bir krema sıkacağının içine doldurun. Çikolatayı 6 adet kup bardağının içine şekiller vererk sıkın.

Sofra dergisinden Gülşen Yılmaz'ın tarifleri

Mısır unu, tozşeker, sıvıyağ, tereyağı, süt ve tuzu derin bir kaseye alın. Boza kıvamına gelene kadar ılık su ekleyin ve 10 dakika yoğurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri