Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kremalı Tavuk Çorbası Tarifi | Çorbalar | Yemek Tarifleri
Kremalı Tavuk Çorbası
Pratik Kremalı Tavuk Çorbası Tarifi


Kremalı Tavuk Çorbası (4 Kişilik)

Malzemeler


0.
75 lt Tavuk Suyu
200 gr Tavuk Göğsü
1 Soğan
3 Çorba Kaşığı Margarin
2 Çorba Kaşığı Un
200 gr Süt Kreması
Tuz, Karabiber
Rendelenmiş Limon Kabuğu
3 Çorba Kaşığı Limon Suyu
12 Karides (dondurulmuş)
8 Kiraz Domates
2 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
1 Demet Maydanoz
Birkaç Nane Yaprağı
1 Kahve Fincan Süt
8 Çöp Şiş

Yemek Tarifi


Evde hazır tavuk suyunuz, yoksa bunun yerine et suyu tabletleri de kullanabilirsiniz.
Tabletleri paketin üzerindeki tarife göre 0.
750 lt tavuk suyu elde edebilecek biçimde hazırlayın.
Soğanı soyup küçük küpler halinde doğrayın.
Bir tencerede margarini eritip soğanı kavurun.
Unu ilave edip kavurmaya devam edin.
Tavuk suyunu ekleyin ve kaynatın.
Süt kremasını ilave edip çorbayı 1 çorba kaşığı limon suyu, limon kabuğu, tuz ve karabiberle tatlandırın.

Tavuk etini küçük küpler halinde doğrayın.
Karidesler ayıklanmış ise sırt kısımlarını kesip içlerini temizleyin.
Ardından yıkayıp suyunun süzülmesini bekleyin.
Çöp şişlere değişmeli olarak tavuk eti, domates ve karidesleri dizin.
Üzerinde limon suyu gezdirip tuz ve karabiberle tatlandırın.
Sıvıyağı bir tavada kızdırıp çöp şişleri 1-2 dakika kadar pişirin.

Maydanoz ve naneyi yıkayıp ayıklayın.
Süsleme için birkaç yaprak ayırın.
Kalanı sütle birlikte püre haline getirin.
Karışımı çorbaya ilave edip 2-3 dakika daha pişirip servis tabakarına alın.

Çöp şişleri tabakların üzerine yerleştirip taze baharatlarla süsleyin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Karıştırma kabına unu alıp ortasını açıyoruz. Yaş mayayı, sıvıyağı, sütü koyup karıştırıyoruz.

Yıkadığınız pirinci tuzlu sıcak suda 20 dakika bekletin. Tekrar sudan geçirip, suyunu süzün.

Pirinci sıcak tuzlu suda 45 dakika ıslatıp yıkayın. Süzdüğünüz pirinci, ince kıyılmış taze soğan, zeytinyağı, kuşüzümü, pulbiber, tuz, karabiber, şeker ve ince kıyılmış dereout ekleyip karıştırın.

Salamı ince ince dilimleyin. Sosisleri küçük doğrayın. Soğan, sarımsak ve kırmızı biberi ince ince doğrayın.

Tavuk göğsünü kuşbaşı şeklinde doğrayın ve yarım çay bardağı su ile birlikte kısık ateşte pişirmeye bırakın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri