Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kremalı Mantar Çorbası Tarifi | Çorbalar | Yemek Tarifleri
Kremalı Mantar Çorbası
Pratik Kremalı Mantar Çorbası Tarifi


Kremalı Mantar Çorbası (4 Kişilik)

Malzemeler


7-8 Adet Mantar
1/2 Soğan
125 gr.
Margarin
2 Çorba Kaşığı Un
1/2 Su Bardağı Süt
1 Et Suyu Tableti
3.
5 Su Bardağı Su
1/2 Paket Krema
Tuz
Üzerine: 1 Çorba Kaşığı Tereyağı

Yemek Tarifi


Mantarları ve soğanı çok ince doğrayın.
Teflon tavada sote edin.

Ayrı bir kapta margarini eritin.
2 Çorba kaşığı unu kavurun.
Yarım su bardağı süt ve et suyu tabletini ilave edin.

3.
5 su bardağı suyu ekleyin.

Sote edilmiş mantarları da tencereye alın.
Kaynayınca kremayı ve tuzu ekleyin.
tencereyi ocaktan alın.

Tereyağını eritin, çorbanın üzerine gezdirip, servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kâğıt helvaları kat kat ayırın. Çilekli pudingi 3 bardak sütle paket üzerindeki tarife göre pişirin. Hafif ılınmaya bırakın.

Sofra Dergisi Yemek Danışmanı Elmas Yetgin'in portakal reçelli ve frambuaz marmelatlı donut tarifi, çocukların vazgeçemeyeceği bir tat. Mutlaka deneyin...

Dereotunu ayıklayıp ince kıyın. Süzme yoğurdu, sarımsağı, dereotunu ve tuzu karıştırın ve kenara alın.

Hamur yoğurma kabına yoğurt, yumurta, margarin, tozşeker ve tuz koyup karıştırın.

Etin yoğun olarak Kars mutfağından ismiyle de çekici bir yemek tarifi..

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri