Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kremalı Mantar Çorbası Tarifi | Çorbalar | Yemek Tarifleri
Kremalı Mantar Çorbası
Pratik Kremalı Mantar Çorbası Tarifi


Kremalı Mantar Çorbası (4 Kişilik)

Malzemeler


7-8 Adet Mantar
1/2 Soğan
125 gr.
Margarin
2 Çorba Kaşığı Un
1/2 Su Bardağı Süt
1 Et Suyu Tableti
3.
5 Su Bardağı Su
1/2 Paket Krema
Tuz
Üzerine: 1 Çorba Kaşığı Tereyağı

Yemek Tarifi


Mantarları ve soğanı çok ince doğrayın.
Teflon tavada sote edin.

Ayrı bir kapta margarini eritin.
2 Çorba kaşığı unu kavurun.
Yarım su bardağı süt ve et suyu tabletini ilave edin.

3.
5 su bardağı suyu ekleyin.

Sote edilmiş mantarları da tencereye alın.
Kaynayınca kremayı ve tuzu ekleyin.
tencereyi ocaktan alın.

Tereyağını eritin, çorbanın üzerine gezdirip, servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Enginarları ve kırmızı biberi ince doğrayıp bir fırın kabına alın.

Milföy hamurlarını oda sıcaklığında 5 dakika bekletin. Uçlarını üst üste getirip birleştirin ve unlu zeminde merdane yardımı ile açın.

Yıkanıp suyu süzülmüş pirinci tereyağında kavurun. Üzerine suyu, tuzu ve tarçını ekleyip pirinç suyunu çekene kadar orta ateşte pişirin.

Krem şantiyi, 1 çorba kaşığı kakao ve 2 çay bardağı sütle çırpın. Yumurta, irice dövülmüş bisküvi, ceviz ve yarım su bardağı tozşekeri ekleyin.

İnce doğradığınız patatesleri sıvıyağda kızartıp kenara alın. Bifteği bir parmak kalınlığında doğrayıp kızartın. Yoğurdu ve suyu bir kaba alın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri