Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kızılcıklı Tarhana Çorbası Tarifi | Çorbalar | Yemek Tarifleri
Kızılcıklı Tarhana Çorbası
Pratik Kızılcıklı Tarhana Çorbası Tarifi


Kızılcıklı Tarhana Çorbası (4 Kişilik)

Malzemeler


1 Adet Soğan
1/2 Çorba Kaşığı Margarin
4 Su Bardağı Soğuk Su
5 Çorba Kaşığı Kızılcıklı Tarhana
5 Diş Sarmısak
Tuz

Yemek Tarifi


Soğanı ince doğrayın.
Bir tencerede yağı eritip soğanları pembeleştirinceye kadar kavurun.

4 su bardağı soğuk suda tarhanayı ezip tuzla birlikte soğanları ilave edin.
Devamlı karıştırarak pişirin.

Sarmısakları havanda dövün.
Çorbayı ateşten indirmeden önce sarmısağı ekleyip bir iki taşım kaynatın.
Sıcak olarak servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yemekevi.tv'de Türk mutfağının vazgeçilmez yemeklerinden pazı ve lahana sarması. Potal Renaissance İstanbul Hotel'in ödüllü aşçısı Mustafa Özkan'ın tarifini mutlaka deneyin.

Çekirdekleri çıkarılmış kayısıları şeker ve portakal çiçeği esansı karışımı içinde 12 saat bekletin. Ertesi gün harlı ateşe koyup, kaynayınca ateşi kısın ve 10 dakika kaynatın.

Ayşe Tüter'in tarifi

Tavuk etini ve sebzeleri küçük küçük doğrayın. Zeytinyağında biraz kavurun. Üzerine sıcak su ekleyip ağzı kapalı, kısık ateşte 10 dk pişirin.

Fırını önceden 170 derecede ısıtın. Yağı ve pekmezi ufak bir kapta düşük ısıda eritin. Ateşten aldıktan sonra zeytinyağını ekleyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri