Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kıymalı Tarhana Çorbası Tarifi | Çorbalar | Yemek Tarifleri
Kıymalı Tarhana Çorbası
Pratik Kıymalı Tarhana Çorbası Tarifi


Kıymalı Tarhana Çorbası (4 Kişilik)

Malzemeler


1 çay bardağı hazır tarhana
1 yumurta büyüklüğünde kıyma
2 yemek kaşığı margarin veya tereyağı
1 yemek kaşığı salça
4 su bardağı su veya et suyu
Yeteri kadar tuz
Arzuya göre nane

Yemek Tarifi


Bir kapta bir bardak su ile tarhanayı eritin.
Ayrı bir tencereye yağı koyun.
Kıyma ilave edip ufalanıncaya kadar kavurun.
Üzerine salçayı koyup kavurmaya devam edin.
4 bardak et suyu veya suyu koyup tuzunu ekleyin.

Erittiğiniz sulu tarhanayı karıştıra karıştıra yavaşça ilave edin.
Top top olmaması için kaynayana kadar karıştırın.
5 dakika kaynadıktan sonra servise sunun.
Arzunuza göre servise sunarken kızarmış ekmek ve nane ekleyin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Bütün malzemeleri tencereye koyun. Kaynamak üzere iken altını iyice kısın. Fokurdamamalı fakat buhar çıkışı devam ediyor olmalı.

Soğanı küp doğrayıp sıvıyağda pembeleştirin. Kabağı rendeleyip kavurduğunuz soğana ekleyin.

Taze alınmış yufkayı tezgaha seriyoruz. Üzerine bir tavada margarini eritip fırça yardımıyla sürüyoruz.

Sucuğu zarından ayırın. Halka halka doğrayın. Güveci hafif ateşe koyup ısıtın. Yağı içine ilave edin. Bu yağda sucukları arkalı önlü hafifçe kızartın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri