Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kıymalı Tarhana Çorbası Tarifi | Çorbalar | Yemek Tarifleri
Kıymalı Tarhana Çorbası
Pratik Kıymalı Tarhana Çorbası Tarifi


Kıymalı Tarhana Çorbası (4 Kişilik)

Malzemeler


1 çay bardağı hazır tarhana
1 yumurta büyüklüğünde kıyma
2 yemek kaşığı margarin veya tereyağı
1 yemek kaşığı salça
4 su bardağı su veya et suyu
Yeteri kadar tuz
Arzuya göre nane

Yemek Tarifi


Bir kapta bir bardak su ile tarhanayı eritin.
Ayrı bir tencereye yağı koyun.
Kıyma ilave edip ufalanıncaya kadar kavurun.
Üzerine salçayı koyup kavurmaya devam edin.
4 bardak et suyu veya suyu koyup tuzunu ekleyin.

Erittiğiniz sulu tarhanayı karıştıra karıştıra yavaşça ilave edin.
Top top olmaması için kaynayana kadar karıştırın.
5 dakika kaynadıktan sonra servise sunun.
Arzunuza göre servise sunarken kızarmış ekmek ve nane ekleyin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Bulguru ince delikli bir süzgece aktarıp üzerine sıcak su gezdirin. Suyu süzdükten sonra başka bir kaba aktarıp üzerine çok az su gezdirin.

Beslenme ve Diyet Uzmanı Nil Şahin Gürhan'ın zeytinyağlı ıspanak tarifi ile formunuzu koruyun...

Portakalları iyice yıkadıktan sonra kabuklarını dilim dilim soyun ve keskin bir bıçakla kısa şeritler halinde ince ince kıyın.

Bir demet rokayı iyice yıkayıp robota koyun. İçine tuz, karabiber, pulbiber, 1 diş sarımsak ve 1 adet yumurtanın akını ilave edip hepsini robotta çekin.

Ispanak yapraklarını robottan geçirip püre haline getirin ve suyunu bir kaba süzün. Unu hamur yoğurma kabına alın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri