Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kıymalı Tarhana Çorbası Tarifi | Çorbalar | Yemek Tarifleri
Kıymalı Tarhana Çorbası
Pratik Kıymalı Tarhana Çorbası Tarifi


Kıymalı Tarhana Çorbası (4 Kişilik)

Malzemeler


1 çay bardağı hazır tarhana
1 yumurta büyüklüğünde kıyma
2 yemek kaşığı margarin veya tereyağı
1 yemek kaşığı salça
4 su bardağı su veya et suyu
Yeteri kadar tuz
Arzuya göre nane

Yemek Tarifi


Bir kapta bir bardak su ile tarhanayı eritin.
Ayrı bir tencereye yağı koyun.
Kıyma ilave edip ufalanıncaya kadar kavurun.
Üzerine salçayı koyup kavurmaya devam edin.
4 bardak et suyu veya suyu koyup tuzunu ekleyin.

Erittiğiniz sulu tarhanayı karıştıra karıştıra yavaşça ilave edin.
Top top olmaması için kaynayana kadar karıştırın.
5 dakika kaynadıktan sonra servise sunun.
Arzunuza göre servise sunarken kızarmış ekmek ve nane ekleyin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Buğdayı ayıkladıktan sonra bol su ile yıkayın. Üzerine çıkacak kadar soğuk su koyup, tavuk bulyon ilave ederek yarım saat haşlayın.

Ayıkladığınız hamsinin kılçıklarını çıkarın. Yıkayıp suyunu süzdükten sonra bir kenara alın.

Margarini eritip, soğutun ve derin bir kaba alın. İçine sıvıyağ, yoğurt, sirke, yumurta, kabartma tozu ve un ilave edin.

Kayısıların alt kısımlarında çarpı biçiminde ince yarıklar açıp kaynar suya atın. Hemen soğuk suya çıkarıp süzün, kabuklarını soyun. Yarıya bölün ve çekirdeklerini çıkarın.

Hindi göğsü haşlayın. Haşlanan hindi etini parçalara bölüp blendıra atın. Soğanı soyup onu da hindinin üzerine ekleyin ve birlikte parçalayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri