Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kış Çorbası Tarifi | Çorbalar | Yemek Tarifleri
Kış Çorbası
Pratik Kış Çorbası Tarifi


Kış Çorbası (6 Kişilik)

Malzemeler


2 Soğan
1 Patates
1 Havuç
2 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
1 Kahve Fincanı Un
1 Çay Kaşığı Köri
5 Su Bardağı Et Suyu
1 Çay Kaşığı Limon Suyu
3-4 Dal Maydanoz
Tuz, Karabiber

Yemek Tarifi


Soğanları soyup ince ince kıyın.
Patates ve havucu soyup yıkayın.
Küçük küpler halinde doğrayın.
Maydanoz yapraklarını yıkayıp kıyın.

Sıvıyağı tencerede kızdırıp soğanı pembeleştirin.
Patates ve havuçları ekleyip 5 dakika kavurun.
Un ve köriyi ekleyip birkaç dakika daha kavurun.

Et suyunu ilave edip 5 dakika kaynatın.
Limon suyu, tuz ve karabiber ekleyip koyulaşıncaya kadar yaklaşık 30 dakika pişirin.

Çorbayı blenderden veya tel süzgeçten geçirin.
Tencereye alıp tekrar ısıtın.
Kıyılmış maydanozla süsleyip sıcak olarak servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yemekevi.tv, Ramazan'ın gülü güllacı yemekseverlerle buluşturuyor. Polat Renaissance İstanbul Hotel'in genç aşçılarından Engin Erbağuş sizler için anlattı.

Yarım kg baklayı ayıklayıp, kararmaması için tuzlu ve limonlu suda dinlendirin. 5-6 dal taze sarımsağı doğrayın.

13 yaşındaki Merve Gül Başaran'dan pratik ve lezzetli bir tarif...

Kekleri ufalayıp, krema, ceviz, kayısı ve romla birlikte karıştırın.

Unu derin bir kaseye eleyin ve ortasını havuz şeklinde açın. Su, yumurta, margarin, kabartma tozu ve tuz ilave edip iyice yoğurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri