Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kış Çorbası Tarifi | Çorbalar | Yemek Tarifleri
Kış Çorbası
Pratik Kış Çorbası Tarifi


Kış Çorbası (6 Kişilik)

Malzemeler


2 Soğan
1 Patates
1 Havuç
2 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
1 Kahve Fincanı Un
1 Çay Kaşığı Köri
5 Su Bardağı Et Suyu
1 Çay Kaşığı Limon Suyu
3-4 Dal Maydanoz
Tuz, Karabiber

Yemek Tarifi


Soğanları soyup ince ince kıyın.
Patates ve havucu soyup yıkayın.
Küçük küpler halinde doğrayın.
Maydanoz yapraklarını yıkayıp kıyın.

Sıvıyağı tencerede kızdırıp soğanı pembeleştirin.
Patates ve havuçları ekleyip 5 dakika kavurun.
Un ve köriyi ekleyip birkaç dakika daha kavurun.

Et suyunu ilave edip 5 dakika kaynatın.
Limon suyu, tuz ve karabiber ekleyip koyulaşıncaya kadar yaklaşık 30 dakika pişirin.

Çorbayı blenderden veya tel süzgeçten geçirin.
Tencereye alıp tekrar ısıtın.
Kıyılmış maydanozla süsleyip sıcak olarak servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kurabiye hamurunu hazırlamak için, yumurta akı hariç tüm malzemeyi bir kaba alın. Elinizle kum gibi olana dek karıştırın.

Kıyma, bulgur, rendelenmiş soğan, nane, kimyon, karabiber ve tuzu karıştırıp yoğurun. Küçük köfte şeklinde yuvarlayın ve yağda kızartın.

Orta boy bir tencereye önce 1 bardak süt ile nişasta ve unu koyun. Bir tel çırpıcıyla (ya da çatalla) iyice ezip çırparak un ve nişastayı ezin.

Gaziantep yöresine ait mezelerimizden babaganuşun yapılışı da çok kolay Sürmeli İstanbul Otel'in usta aşçısı Bayram Dönmez'in tafirini mutlaka deneyin...

Yemekevi.tv okuyucuları için kurban etleriyle yapılacak muhteşem bir tarif. Güler Osmanlı Mutfağı'nın başarılı şefi Çetin Ürün anlattı...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri