Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kış Çorbası Tarifi | Çorbalar | Yemek Tarifleri
Kış Çorbası
Pratik Kış Çorbası Tarifi


Kış Çorbası (6 Kişilik)

Malzemeler


2 Soğan
1 Patates
1 Havuç
2 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
1 Kahve Fincanı Un
1 Çay Kaşığı Köri
5 Su Bardağı Et Suyu
1 Çay Kaşığı Limon Suyu
3-4 Dal Maydanoz
Tuz, Karabiber

Yemek Tarifi


Soğanları soyup ince ince kıyın.
Patates ve havucu soyup yıkayın.
Küçük küpler halinde doğrayın.
Maydanoz yapraklarını yıkayıp kıyın.

Sıvıyağı tencerede kızdırıp soğanı pembeleştirin.
Patates ve havuçları ekleyip 5 dakika kavurun.
Un ve köriyi ekleyip birkaç dakika daha kavurun.

Et suyunu ilave edip 5 dakika kaynatın.
Limon suyu, tuz ve karabiber ekleyip koyulaşıncaya kadar yaklaşık 30 dakika pişirin.

Çorbayı blenderden veya tel süzgeçten geçirin.
Tencereye alıp tekrar ısıtın.
Kıyılmış maydanozla süsleyip sıcak olarak servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Çiğ köfte yapamam diye düşünmeyin. Mutfak robotuyla harikalar yaratabilirsiniz. Nursen Doğan'ın yoğurma işlemini mutfak robotuyla yaptığı bu tarife bayılacaksınız...

Öncelikle şerbet için, şeker ve suyu karıştırıp 5 dakika kaynatın. Limon suyunu ekleyip 1-2 dakika kaynattıktan sonra ocaktan alın.

Çekinti mısırın üzerine çıkacak kadar su ve tuz ekleyip koyulaşıncaya kadar pişirin.

Pazıyı yıkayıp saplarından ayırın. Kaynar tuzlu suya bastırın. 1-2 dakika bekletip suyunu süzün. Fileto mezgit balıkları çok ince dograyıp bir kenara koyun.

Isırganın saplarını ve yapraklarını ayıklayın. Yaprak ve tomurcukları bir tencereye alın. Üzerine sıcak suyu dökün ve yeşil suyu çıkana kadar bekletin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri