Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Kış Çorbası Tarifi | Çorbalar | Yemek Tarifleri
Kış Çorbası
Pratik Kış Çorbası Tarifi


Kış Çorbası (6 Kişilik)

Malzemeler


2 Soğan
1 Patates
1 Havuç
2 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
1 Kahve Fincanı Un
1 Çay Kaşığı Köri
5 Su Bardağı Et Suyu
1 Çay Kaşığı Limon Suyu
3-4 Dal Maydanoz
Tuz, Karabiber

Yemek Tarifi


Soğanları soyup ince ince kıyın.
Patates ve havucu soyup yıkayın.
Küçük küpler halinde doğrayın.
Maydanoz yapraklarını yıkayıp kıyın.

Sıvıyağı tencerede kızdırıp soğanı pembeleştirin.
Patates ve havuçları ekleyip 5 dakika kavurun.
Un ve köriyi ekleyip birkaç dakika daha kavurun.

Et suyunu ilave edip 5 dakika kaynatın.
Limon suyu, tuz ve karabiber ekleyip koyulaşıncaya kadar yaklaşık 30 dakika pişirin.

Çorbayı blenderden veya tel süzgeçten geçirin.
Tencereye alıp tekrar ısıtın.
Kıyılmış maydanozla süsleyip sıcak olarak servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Hiç balıklı börek denediniz mi? Çırağan Sarayı Sous Chef'i Tuncay Terzioğlu, pratikyemektarifleri.gen.tr okuyucuları için çok özel bir börek tarifi verdi.

Milföy hamurlarını unlu zemine koyup 5 dakika oda sıcaklığında bekletin. Tartölet kalıplarının içini zeytinyağı ile yağlayın.

İlk olarak şerbet için tozşeker ve suyu bir tencerede kaynatın. Soğuması için kenara alın. Diğer tarafta yumurta ve tozşekeri mikserle iyice çırpın.

Köfteleri hazırlamak için, bulguru bir kaba alıp üzerine sıcak suyu ekleyin. Üzerini kapatıp şişmesini bekleyin.

Antep yöresine özgü tennuri çorbası hem çok lezzetli hem de çok vitaminli. Sürmeli İstanbul Otel'in aşçıbaşı Bayram Dönmez'in tarifini mutlaka deneyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri