Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Karalahana Çorbası Tarifi | Çorbalar | Yemek Tarifleri
Karalahana Çorbası
Pratik Karalahana Çorbası Tarifi


Karalahana Çorbası (6 Kişilik)

Malzemeler


1 Demet Karalahana
2 Çorba Kaşığı Tereyağı
1 Çorba Kaşığı Salça
Su
Tuz , Karabiber
2-3 Çorba Kaşığı Mısır Unu
1 Su Bardağı Haşlanmış Barbunya Fasülyesi

Yemek Tarifi


Lahana yapraklarını yıkayalım.
İnce şeritler halinde doğrayalım.
Şeritler uzunsa ikiye keselim.
Tencerede tereyağını eritelim.
Lahanaları ilave edip yumuşayana dek kavuralım.
Lahanalar yumuşamaya başladığında bu kez salçayı ilave edelim.
1-2 dakika daha kavurduktan sonra tencereye yeterince sıcak su ekleyelim.
Tuzunu , karabiberini ayarlayalım.

Mısır ununu azar azar ve sürekli karıştırarak ilave edelim.
Barbunya fasülyesini tencereye aktaralım.

Sürekli karıştırarak bir iki taşım kaynatalım.
ateşten aldıktan sonra kaselere boşaltalım.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Tahinli Köfte, Adana mutfağına ait bir yemek. Bu yemeğe özellikle tahin çok farklı bir tat katıyor. Yöresel yemek denemek isteyenler için pratik bir tarif...

Ayşe Tüter'in tarifi

Meyvaları temizleyip yıkadıktan sonra 1,5 saat haşlayın. Haşladığınız kuşburnunu ılındıktan sonra süzgeçten geçirin.

Mezgit veya levrek filetoyu rondoda ince kıyın. Soğanı incecik kıyarak, dolmalık fıstıkla beraber zeytinyağında hafifçe kavurun.

Öncelikle mantının iç malzemesini hazırlayın. Bunun için kıymaya tuz, karabiber, rendelenmiş soğanı ekleyip, karıştırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri