Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Karalahana Çorbası Tarifi | Çorbalar | Yemek Tarifleri
Karalahana Çorbası
Pratik Karalahana Çorbası Tarifi


Karalahana Çorbası (6 Kişilik)

Malzemeler


1 Demet Karalahana
2 Çorba Kaşığı Tereyağı
1 Çorba Kaşığı Salça
Su
Tuz , Karabiber
2-3 Çorba Kaşığı Mısır Unu
1 Su Bardağı Haşlanmış Barbunya Fasülyesi

Yemek Tarifi


Lahana yapraklarını yıkayalım.
İnce şeritler halinde doğrayalım.
Şeritler uzunsa ikiye keselim.
Tencerede tereyağını eritelim.
Lahanaları ilave edip yumuşayana dek kavuralım.
Lahanalar yumuşamaya başladığında bu kez salçayı ilave edelim.
1-2 dakika daha kavurduktan sonra tencereye yeterince sıcak su ekleyelim.
Tuzunu , karabiberini ayarlayalım.

Mısır ununu azar azar ve sürekli karıştırarak ilave edelim.
Barbunya fasülyesini tencereye aktaralım.

Sürekli karıştırarak bir iki taşım kaynatalım.
ateşten aldıktan sonra kaselere boşaltalım.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Küçük hamburger köftesi şeklinde hazırladığınız köfteleri ızgarada pişirin. Tereyağını bir tavada eritin. Pideleri tereyağında alt üst ederek kızartın.

Filetosu çıkarılmış tekiri iri parçalar halinde doğrayın. Bostan patlıcanlarını alacalı soyup, uzun dilimler halinde kesin.

Semizotlarının yapraklarını saplarından ayırın. Saplarını başka bir yemek için ayırın. Yapraklarını yıkayıp süzdürün, bir kenarda bekletin.

Yıkanmış baklalın uç kısımlarını kesip ayıkladıktan sonra 2 cm boyunda doğrayın. Orta boy bir tencerenin içine doğranmış baklaları koyun.

Patatesleri haşlayıp, soyun. Bir adet şişe üç adet patates parçası, üç adet hindi parçası ve 3 adet soğan parçası sığıyor.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri