Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Karalahana Çorbası Tarifi | Çorbalar | Yemek Tarifleri
Karalahana Çorbası
Pratik Karalahana Çorbası Tarifi


Karalahana Çorbası (6 Kişilik)

Malzemeler


1 Demet Karalahana
2 Çorba Kaşığı Tereyağı
1 Çorba Kaşığı Salça
Su
Tuz , Karabiber
2-3 Çorba Kaşığı Mısır Unu
1 Su Bardağı Haşlanmış Barbunya Fasülyesi

Yemek Tarifi


Lahana yapraklarını yıkayalım.
İnce şeritler halinde doğrayalım.
Şeritler uzunsa ikiye keselim.
Tencerede tereyağını eritelim.
Lahanaları ilave edip yumuşayana dek kavuralım.
Lahanalar yumuşamaya başladığında bu kez salçayı ilave edelim.
1-2 dakika daha kavurduktan sonra tencereye yeterince sıcak su ekleyelim.
Tuzunu , karabiberini ayarlayalım.

Mısır ununu azar azar ve sürekli karıştırarak ilave edelim.
Barbunya fasülyesini tencereye aktaralım.

Sürekli karıştırarak bir iki taşım kaynatalım.
ateşten aldıktan sonra kaselere boşaltalım.

Son Aranan Yemek Tarifleri

İftar sonrası keyifle yenilebilecek hafif bir tatlı. Herkesin çok sevdiği kabak tatlısının yapımı da bir o kadar kolay...

Güler Osmanlı Mutfağı'nın yardımcı aşçısı Çetin Ürün'den Kurban Bayramı'na özel bir tarif. Kolayca yapabiecek ve tadına doyamayacaksınız.

Hem çocuklar hem yetişkinler için çok keyifli bir tatlı. Yapılışı da çok basit. Fatoş Yalçınkaya bu tarifi sizlerle paylaştı..

Süt ılındıktan sonra biraz daha sıcak hale getirin. Derin bir kasenin içine 1 çorba kaşığı maya, 1 tatlı kaşığı tozşeker ve sıcak sütü koyup, tahta kaşıkla iyice karıştırın.

Ayıklanmış ve yıkanmış karalahana, pazı ve pırasayı bir parmak kalınlığında doğrayın. Taze soğan, maydanoz ve taze naneyi incecik kıyın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri