Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Ispanak Çorbası Tarifi | Çorbalar | Yemek Tarifleri
Ispanak Çorbası
Pratik Ispanak Çorbası Tarifi


Ispanak Çorbası (6 Kişilik)

Malzemeler


1/2 kg.
Ispanak
3 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
1 Baş Soğan
2 Paket Tavuk Suyu
1 Çorba Kaşığı
Limon Suyu
3 Yumurta
Tuz, Karabiber, Su

Yemek Tarifi


Soğanları rendeleyerek yağda kavurun.
Yıkayıp temizlediğiniz ıspanakları ince ince doğrayarak tencereye koyun.
lspanakları soğanlarla birlikte kısık ateşte kavurun.

Et suyu bulyonunu ayrı bir tencerede az su ile eriterek kaynatın.
Kaynadıktan sonra ıspanaklara ekleyerek 7-8 dakika daha kaynatın.

Pişen ıspanakları bir çatal yardımıyla püre haline getirin.
Suyla karıştırarak tencereye alın.
3 yumurtanın sarılarını ayırarak limon suyu ile çırpın tencereye ilave edin.
Devamlı karıştırın.
Ateşten aldıktan sonra bekletmeden servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Baklaları yıkayıp kılçıklarını ayıkladıktan sonra 1 parmak kalınlığında doğrayın. Et suyunu tencereye alıp baklaları ilave ederek pişirin.

Milföy hamurlarını oda sıcaklığında 5 dakika bekletin. Uçlarını üst üste getirip birleştirin ve unlu zeminde merdane yardımı ile açın.

Sütü bir tencereye alın. İçine yaş mayayı ekleyerek eritin. Daha sonra 2 su bardağı unu ilave edin ve karıştırın.

Yumurtalar bir kaseye kırılıp tuz ve karabiber eklenerek çırpılır.

Sütü bir tencereye alın. Peyniri rendeleyin. Yumurtaları bir kapta çırpın. Yufkaları gelişi güzel parçalara ayırın. Margarini eritin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri