Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Ispanak Çorbası Tarifi | Çorbalar | Yemek Tarifleri
Ispanak Çorbası
Pratik Ispanak Çorbası Tarifi


Ispanak Çorbası (6 Kişilik)

Malzemeler


1/2 kg.
Ispanak
3 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
1 Baş Soğan
2 Paket Tavuk Suyu
1 Çorba Kaşığı
Limon Suyu
3 Yumurta
Tuz, Karabiber, Su

Yemek Tarifi


Soğanları rendeleyerek yağda kavurun.
Yıkayıp temizlediğiniz ıspanakları ince ince doğrayarak tencereye koyun.
lspanakları soğanlarla birlikte kısık ateşte kavurun.

Et suyu bulyonunu ayrı bir tencerede az su ile eriterek kaynatın.
Kaynadıktan sonra ıspanaklara ekleyerek 7-8 dakika daha kaynatın.

Pişen ıspanakları bir çatal yardımıyla püre haline getirin.
Suyla karıştırarak tencereye alın.
3 yumurtanın sarılarını ayırarak limon suyu ile çırpın tencereye ilave edin.
Devamlı karıştırın.
Ateşten aldıktan sonra bekletmeden servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Soğanı soyup, piyazlık doğrayın. Lor ve iri çekilmiş cevizle karıştırın. Yufkaları açıp, ortasına 3-4 çorba kaşığı cevizli içten koyun.

Peyniri dilimleyin ve tuzunun çıkması için ılık suda 10-15 dakika bekletin. Suyunu süzün ve ezin. İçine ince kıyılmış maydanoz ve nane ile birlikte karabiberi ekleyip, karıştırın.

Kuru kayısıları portakal suyu ile birlikte bir tencereye alın ve yumuşayana kadar kaynatın. Tencereyi ocaktan aldıktan sonra 10-15 dakika soğutun.

Unu derin bir kaseye alın. Yeterince su ve 1 tatlı kaşığı tuz ilave edip ele yapışmayacak bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Erimiş margarin ile şekeri çırpın. Un ve kabartma tozu ekleyin. Küçük parçalar kopartıp yuvarlak şekiller verin. 290oC’de ısıtılımış fırında pişirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri