Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Ispanak Çorbası Tarifi | Çorbalar | Yemek Tarifleri
Ispanak Çorbası
Pratik Ispanak Çorbası Tarifi


Ispanak Çorbası (6 Kişilik)

Malzemeler


1/2 kg.
Ispanak
3 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
1 Baş Soğan
2 Paket Tavuk Suyu
1 Çorba Kaşığı
Limon Suyu
3 Yumurta
Tuz, Karabiber, Su

Yemek Tarifi


Soğanları rendeleyerek yağda kavurun.
Yıkayıp temizlediğiniz ıspanakları ince ince doğrayarak tencereye koyun.
lspanakları soğanlarla birlikte kısık ateşte kavurun.

Et suyu bulyonunu ayrı bir tencerede az su ile eriterek kaynatın.
Kaynadıktan sonra ıspanaklara ekleyerek 7-8 dakika daha kaynatın.

Pişen ıspanakları bir çatal yardımıyla püre haline getirin.
Suyla karıştırarak tencereye alın.
3 yumurtanın sarılarını ayırarak limon suyu ile çırpın tencereye ilave edin.
Devamlı karıştırın.
Ateşten aldıktan sonra bekletmeden servis yapın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Pirinci haşlayıp, süzün. Sütü ilave edip, orta ateşte pişmeye bırakın. Süt kaynama noktasına geldiğinde tozşekeri ekleyin.

1 su bardağı bulguru çukur bir tabağa alıp, üzerine yeterli miktarda sıcak su ekleyin. İyice şişene dek bekletin.

Soğanı ve sarımsağı robottan geçirip incecik doğranmasını sağlayın.

Pirinci bir bardak suda kısık ateşte haşlayın. Şekerle sütü birlikte kaynatın. Üzümleri ve pişmiş. pirinci de ekleyip 5-7 dakika daha ateşte bırakın.

Bademleri tereyağında soteleyin. Pirinci ilave ederek kavurun. Kesmeşeker ve tuzu ekleyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri